İçeriğe git

ayten karademir

Üye
  • İçerik sayısı

    13
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Gün Kazandı

    1

Yazıları bölümüne ayten karademir kullanıcısının eklediği içerikler

  1. dun D500 makinem geldi. Ama sanirim ufak bir sorunum var. Elimde ki lensler bundan bir once kullandim D3 yani FX uyumlu. Ben dügün fotografciligi yapiyorum. Bunun icin ihtiyacim olan portre, genis aci ve zoom ozelligi olan 3 lens. D500 icin onereceginiz lensler hangisidir? Fiyat sorunu yoktur...

     

    Yardimlarinizi bekliyorum :)

  2. Gunaydin Arkadaslar,

    Bir konuda yardiminiza ihtiyacim var. Yurtdisinda dis cekim yapiyorum. Danimarka da kisin yasanan en buyuk sorun, havanin erken kararmasi. Bundan dolayi ciddi anlamda isik sorunu yasiyorum. SB 910 flashim var ve elimde D3 var. Fakat kesinlikle bir sekilde isik sorununu cozmem gerekiyor. Bu konuda ciddi tavsiye bekliyorum. Ne yapmam gerekiyor? Ne tarz ekipman alman gerekiyor? Videolu veya yazili tavsiyelerinize ihtiyacim var.

    Simdiden tesekkur ediyorum.

    Saygilar

    Ayten

    • Harika 1
  3. Nikon 1 serisinden bir model sizin işinizi mükemmel yapar. Ben V1 ile çalışıyorum. Yanındaki standart 10-30 mm lens yeterli gelse de karanlık iç mekanlarda 10 mm F2,8 ve 18,5mm F1,8 kullanmak daha mantıklı, ben işi abartıp FT-1 desteğiyle her türlü nano lensimi bununla kullanıyorum, hele 85mm F1,4 ile gece şehir caddeleri rüya gibi. Küçük, kompakt, sahip olduğu VR ile tıpkı bir Sony MC-2000 gibi çalışabiliyorsunuz, o derece titreşimi absorbe edebiliyor. Full HD, 60 fps, iso hassasiyeti çok iyi. Fiyat olarak diğerlerinden çok daha ucuz.

    Mehmet bey, mumkunse yaptiginiz cekimlerden kucuk kesitler gorme imkanim var mi acaba :)

  4. Rx100 m3 / rx100 m2

    Bütçenize göre 2 modelden birini seçebilirsiniz

    55 inch plazma/Lcd de çektiğiniz kareleri müşteri izlediğinde kesinlikle memnun kalacaktır.

    Mutlaka her ikisinide inceleyecegim. Butce durumunda cok sorun yok, ama fazla abartiyada kacmak istemiyorum :) sonucta musterilerime hediye olarak yapmayi planladigim bir proje. bunun icinde cok ucuk bi butce ayirmayi dusunmuyorum. Tesekkurler...

    D800'le neden çekemediniz? Otomatik odaklama olmadığı için mi?

    Bilmiyorum, bi turlu kamerayi ya elime oturtamadim, yada alisamadim. Fotograf cekimleride yavan geldi biraz D3 den sonra. Ama eger iyidir derseniz, sansimi bir kez daha denemek istiyorum. Aldim, ufak bise denedim, ve 6 saat sonra tekrardan saatim. yani cok fazla vakit harcadigimi soyleyemem.

  5. Düğün çekimlerinde dslr ile çekim yapmak külfet getirir.

    Ayrıca d800 yad üzeri düğün çekiminde kullanmakta imkansız

    çekimleri 3 ayak üzerinde yapmayı bir nevi zorunlu kılıyor

    Yakın zamanda 5 axis li dslr ler çıkınca dslr kullanmak kolaylaşacak

    Linke göz atın:

    Sizin yerinizde olsam rx100 m3 kiralar 1-2 çekim yapardım

    Pro kamera düzeyinde HD çekersiniz

    Dugun cekiminden ziyade, sadece disarda yaptigim cekim anlarini goruntuleyip, kisa 2-3 dakikalik klip halinde musterilerime sunmayi dusunuyorum. Tesekkur ederim onerileriniz icin :)

    • Harika 1
  6. Ufak bir konuda tavsiye almak istiyordum :) Yurt disinda dugun fotografciligi yapiyorum. Ufaktan cekim anlarinida videolayip musterilerime hediye etmek istiyorum. Bunun icin hangi kamerayi onerirsiniz? Su an elimde D3 var fakat video cekimi yapamiyorum. Bir ara d800 ile video cekimi yapmayi denedim, pek beceremeyip kamerayi tekrardan sattim. Su an ise tavsiyelerinizi bekliyorum :)

    Saygilar

  7. D3 modelinde dahili flas yok. Dolayisiyla sb910'a sinyal gonderemez. Bunun icin 2 yol var:

    -Ikinci bir sb910, sb900, sb800, sb700 alip bunu makinaya takarak "commander" olarak kullanmak.

    -Bir adet SU-800 alip makinaya takarak commander olarak kullanmak.

    Diyelim bu secenekleden birini satin aldiniz. Bu kez karsiniza disarda calismanin yol actigi gunes isinlarindan etkilenen Nikon IR teknigi sorunlari cikar. Yani IR yerine radyo dalgalarini kullanan tetikleyiciler disarida daha kararli calisirlar.

    Bunlar Pocket Wizard, Phottix, Yongnuo gibi markalarin TTL tetikliyecileridir. Ben Pocket Wizard mini TT1-Flex TT5 setini kullaniyorum. Diger markalari da kullandim, bunun kadar hatasiz calisanina rastlamadim.

    Merhaba,

    Ben YN-622N-TX ve YN622N ikilisini kullanıyorum. Alta fotoğrafta görülen ekranlı YN-622N-TX makinenin flaş kızağına takılıyor. Diğer YN-622N de flaşın altına.. Ekranlı YN-622N-TX ile makinenin menüsüne girmeden istediğim flaşı (İsterseniz 1'den fazla flaş tetikleyebilirsiniz) istediğim modda (TTL- Manuel) sorunsuzca tetikleyebiliyorum. Ayrıca set 1/8000 enstantane değerine kadar sorunsuzca tetikleyebiliyor.

    post-1678-0-12814500-1413555724_thumb.jp

    Flaş olacak flash değil.

    Harici tetikleyici alın bence.

    Herseyden once yorumlariniz icin cok tesekkur ederim. Youtube'dan baya video gordum. Ne yazik ki kullanamiyormusum :( Genede yorumlariniz icin minnettarim.

    Evet, yurtdisinda yasadigim icin maalesef turkce klavyem yok :) Birde ister istemez, yurtdisinda aliskin oldugumuz sekilde yaziyorum. Imla hatasindan dolayida uzgunum :)

    Iyi calismalar

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.