İçeriğe git

Aziz Mahmut ÖZCAN

Üye
  • İçerik sayısı

    17
  • Katılım

  • Son ziyaret

Aziz Mahmut ÖZCAN kullanıcısının paylaşımları

  1. Merhabalar, büyüklerimiz konu ile ilgili güzel açıklamalar yapmış,onlara katılmakla birlikte 40mm 2.8G'yi almayı düşünmüş biri olarak cevap vermek istedim @neehot Gerçekten harika bir lens,renkleri,kullanışlılığı,çok yönlü olması harika. Ama ff uyumlu değil,ileride ff düşünenler için elden çıkarmak gerekecek. Diyafram konusunda da aslında durum o kadar basit değil,çünkü genel olarak lensler bir veya iki stop daha dar diyaframda yüksek keskinlik verir,bu da keskin sonuç için 3 veya 3.5 gibi değerlerde kullanmanız demek,bunun da ne demek olduğunu biliyoruz. Onun için eğer portre ağırlıklı alınacaksa diyafram ve keskinlik konusuna dikkat edilmesi gerekir diye düşünüyorum. @Kasım ALIK bey 35mm çok kullanılan bir lens,ikinci el de bulabilirsiniz denemek kaydıyla, bazı güvenilir sitelerde de uygun fiyata bulunabilir. Işığınız bol olsun.
  2. Aziz Mahmut ÖZCAN

    SAMYANG 10 mm f2.8

    Yanıtınız için teşekkür ederim,hayırlı olsun Tokina 11-16'yı almak için zamanında çok heveslenmiştim ve dediğiniz gibi 2.8 diyaframı yıldız pozlamada çok avantajlı olacaktı ancak ilerde D610'a geçmeyi planlıyorum ve malesef tokina ff uyumlu değil onun için ikinci plana atmıştım.Gerçi fiyatlar da zıpladıkça zıplıyor bakalım ne olacak. Işığınız bol olsun.
  3. Aziz Mahmut ÖZCAN

    Nikon D7200

    Merhaba Vefa bey,ben de samyang 8mm 3.5'i araştırıyorum.Eğer aldıysanız deneyimlerinizi paylaşır mısınız ?
  4. Aziz Mahmut ÖZCAN

    SAMYANG 10 mm f2.8

    Merhaba,ben de samyang 8mm 3.5'i araştırıyorum.10 mm hakkında bilgim yok ama tokina 11-16 ultra geniş açıda f/p en iyi lenslerden diye biliyorum. Gerçi mayıs ayında yazmışsınız eğer aldıysanız deneyimlerinizi paylaşır mısınız?
  5. Merhabalar, D5100 body için şehirde,doğada kullanmak üzere samyang 8mm 3.5 ikinci seri lensi düşünüyorum.Fiyat performans ürünü olarak karşıma çıktı.Manuel lens,pek alışkın değilim ancak genellikle konu sabit olacağı için,bina,cami,manzara gibi zorluk yaşanmayacağı yönünde yorumlar gördüm.Bu lensi kullanan var mı? Veya alternatif bir balık gözü lens tavsiyesine de açığım.Konu ile ilgili yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim.Işığınız bol olsun.
  6. Aziz Mahmut ÖZCAN

    D5100 Bazı Sorunlar

    Cevabınız için teşekkür ederim,test etmek amacı ile F22'de fotoğraf çekmiştim.Malatya'da benim bildiğim nikon servisi v.s yok ama sorarım,makina garantili olduğu için başka bir yol düşünmeyip direkt servise göndermeyi planladım.Evet şu ana kadar F22'de fotoğraf çekme ihtiyacı duymadım daha geniş diyaframda da sorun çıkarmıyor ama biraz titiz olduğum için sorunu gidermek istedim,iyi günler dilerim.
  7. Aziz Mahmut ÖZCAN

    D5100 Bazı Sorunlar

    Ümit Bey cevabınız için teşekkÜr ederim,Vatan bilgisayara gidip makineyi alırken yardımcı olan personel ile gÖrÜştÜm,Üçer gÜn gidiş geliş yaklaşık on gÜn de serviste kalabileceğini dÜşÜnerek yaklaşık 15-20 gÜn sÜrer dedi,makineyi gÖnderip teslim aldıktan sonra tecrÜbemi sitede paylaşırım.Lightroom konusunu ise kurcalayarak çÖzdÜm ve tam olarak sizin dediğiniz gibi olduğunu,import ederken develop sekmesinde adobe standart olarak aktardığını gÖrdÜm,onu camera vivid yapınca çektiğim ayara dÖnmÜş oldu.İkinci el konusunda tecrÜbeniz beni rahatlattı,ilerleyen dÖnemlerde İstanbul tarafına gelirsem araştıracağım,iyi gÜnler dilerim.
  8. Aziz Mahmut ÖZCAN

    D5100 Bazı Sorunlar

    Cevabınız için teşekkür ederim,iyi günler dilerim.
  9. © Aziz Mahmut ÖZCAN

  10. Aziz Mahmut ÖZCAN

    D7100 için tavsiyeye ihtiyacım var...

    Evladiyelikten kastım 7100 ile body konusunu kapatıp sonraki yıllarda lenslere yönelmekti, haklısınız esas evladiyelik olan lens Tavsiyenize uyacağım, lens konusunda 1.8G ye geçip esas problemi çözüp sizin de söylediğiniz üzere ileride daha iyi, belki ff,bir gövdeye geçiş yaparım hem bu süre zarfında da kendimi daha da geliştirmiş olurum. İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim Orçun bey, saygılar.
  11. Aziz Mahmut ÖZCAN

    D7100 için tavsiyeye ihtiyacım var...

    Orçun Bey cevabınız için çok teşekkür ederim,evet 50mm F1.8D belirtmeyi unutmuşum,bu hobiye D5100 ile başladım ve hevesle hemen gidip 50mm D alanlardanım ancak pek kullanamıyorum ve g serisi almaya niyetlenmiştim ki fiyatının yaklaşık 800 TL olduğunu görene kadar.Ben de madem para harcayacağım biraz daha yatırım yapıp 7xxx serisi body alırsam hem af sorunundan kurtulmuş olurum,hem de evladiyelik, iso başarımı daha iyi bir makine sahibi olurum diye düşündüm.D7100'ün de D7000 ile fiyat farkını hak edecek kadar üstün olduğu yönünde yorumlar okudum ve katılıyorum.18-55'i elden çıkarmasam iyi olacak aslında haklısınız,fiyatı denkleştirmek için ilk etapta böyle düşünmüştüm.İyi günler dilerim
  12. Aziz Mahmut ÖZCAN

    D7100 için tavsiyeye ihtiyacım var...

    Merhabalar,D5100 kullanıyorum,18-55vr ve 55-200vr ile birlikte.Set olarak satıp garantili d7100 body alıp bir süre elimdeki 50mm f1.8 ile idare etmeyi düşünüyorum.İkinci el body almak istersem 7100'de özellikle nelere dikkat etmek gerekir,kronik sorunları var mı? Ve karfo harici yani satıcı garantili body alma konusunda tecrübeli arkadaşlar yorum yaparsa çok sevinirim,ışığınız bol olsun
  13. Merhaba,yaklaşık bir senedir D5100 kullanıyorum.Sizlere birden fazla sorum olacak umarım tembellik olarak görmezsiniz Birincisi makinemde F22'de fotoğraf çektiğimde birkaç adet leke olduğunu farkettim,sensör kirliliği olduğunu ve garanti kapsamında olduğunu okudum forumlarda,Vatan bilgisayardan almıştım makineyi,böyle bir durumda cevapları ne oluyor, çamura yatma eğilimleri var mı, ortalama kaç günde teslim alırım makineyi ? İkinci sorum ise lightroom öğrenmeye çalışıyorum ve raw fotoğrafı import ettiğimde renkler view nx 'e göre daha az doygun görünüyor,sebebi nedir? üçüncü sorum ise malum D5100'de af motoru yok ve hevesle aldığım 50mm f1.8D lensi pek kullanamıyorum,bu ve birkaç sebepten dolayı d7000 veya d7100 düşünüyorum,ikinci el gövde almak riskli midir,piyasada firma garantisine ve satışına güvenilecek mağazalar var mı? Şimdiden teşekkürler,iyi günler dilerim.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.