İçeriğe git

resul diler

Üye
  • İçerik sayısı

    131
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Gün Kazandı

    4

Yazıları bölümüne resul diler kullanıcısının eklediği içerikler

  1. emin ol 7100 öyle kağıt üzerindeki gibi değil

    bir gün denk gelirse kullan bizim alanda :)

    5100 ün iso su d200 den iyidir mutlaka

    link için teşekkür ederim

    d200 de 200 400 lerde aldığım iso sorununu

    x2 katında veriyor gibi 5100

    sanki rahat birşekilde 400 ve 640 larda kullanabileceğim

    geçiş döneminde idare edecek bir body benim için 5100 dilerim bir miktarda olsa karşılar beklentimi İSO konusunda..

    İso konusunda mı af hızı konusunda mı kötü tam anlayamadım biraz daha açar mısın? Bende bir senedir kullanıyorum memnunum ancak hiç kuş fotoğraflarına merak sarmadım ondan pek bilmiyorum nasıl olur :)

  2. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.D90 nun VR li kendi lensi 18-105 ile çok güzel kelebekler çekebiliyorum.VR sız çekmeyi hiç denemedim.18-105 ile çekebiliyorsam neden makro lens almıyayyım diye düşündüm.Daha çok doğada kelebek filan çekmeyi seviyorum.Sanırım Vr lı almamı önerirsiniz.

    Eğer maddi olarak imkanınız varsa

    Sigma 150mm f/2.8 EX DG APO HSM Macro çokça tavsiye edilen başarılı bir lens. Hatta şurda D90 la çekilmiş bir iki örnek

    fotoğraf var :) İkinci elleri 2000-2500 civarı fiyata sahip.

  3. Kuş fotoğrafı çekiyorsunuz ve 7100 ü beğenmiyorsunuz. Bu segmentin en iyilerindendir 7100 hele ki ornito fotoğrfçılığı için biçilmiş kaftan bence. :) Aradığınız iso performansını 5100 de bulamazsınız en fazla 800 e kadar çıkar oda sizi memnun etmez. İso performansı için FF gövdelere bakmak lazım ancak kuş çekerken çarpan faktörünün getirdiği avantajdan vazgeçmiş olacaksınız. Şurda 5100 için iso performansı testi var fikir vermesi açısından yararlı olabilir. D500 ü beklemekte fayda var zira 1 milyonun üstünde iso performansı sunan DX gövde nadir yani :)

  4. Nikon D90 nım için makro lens almak istiyorum.Tamronun iki ürününü önerdiler.Birisi optik sabitleyicili, birisinde yok.

    Optik sabitleyicili olan 1700 Tl, olmayan 1250 TL.Bir makro ustası, optik sabitleyiciye çok gerek yok dedi.Yorumlarınızı

    alabilirsem çok sevinirim.

    Saygılarla

    Merhabalar. Kendi şahsi görüşümü paylaşayım sizinle. Makroda vr bence bir artıdır eğer çok fazla titremiyorsa eliniz ve ışık koşulları iyiyse üçayakla vr'nin eksiğini kapatabilirsiniz düşüncesindeyim :)

    • Harika 2
  5. 280 mi? iyimiş :) yaklaşık bir haftadır falan bu tür şeyler için(lens,uzatma tüpü, tripot vs.) tuttuğum bi defter var. Ona ekleyeceğim. Zaten Mehmet hoca tavsiye ettiyse dinlemek lazım. Teşekkürler :-) Bu arada hangi ülkeydi acaba?

    çin'den almıştım linki şu :)http://tr.aliexpress.com/item/Meike-MK-910-MK910-i-TTL-Flash-Speedlight-1-8000s-HSS-Master-for-Nikon-D7100-D7000/1807682373.html Dolar malum 3 lira olduğu için biraz daha pahalıya denk gelecektir ama yine de çok iyi fiyat kalite olarak

  6. Makinenin 660 kare çekebileceği yazıyor ancak videoda ne kadar ömrü var bilemiyorum.Piliniz sorunlu olabilir? Şurda da sizin şikayetinize benzer şikayetler var http://forum.donanimhaber.com/m_75779035/tm.htm Tavsiyem ekran ışığını kısmanız ve liveview özelliğini oldukça az kullanmaya çalışmanız olur. Orijinal pil almanızı öneririm yan sanayi pillerin makineyle tam randımanlı çalışmadığını ve performanslarının düşük olduğunu okudum

  7. Bazen ben konuşunca suçlu veya dediklerimi anlatamıyorum. Evet şuan için toplam 7 adet alındı bilginiz olsun.

    T-shirt üm geldi ancak boyum uzun olduğundan bir giydiğimi bir daha giyememden Ötürü bir beden büyük sipariş vermiştim o sebepten Ötürü terzide ayarlatıp Öyle atmayı düşünüyorum foruma. Bu arada o kadar emek ve çabanıza rağmen umarım boşa gitmez yaptıklarınız. Bu t-shirt konusunu açarak kendimi de suçlu hissediyorum

    • Harika 1
  8. Türk insanı çok yaratıcı :)

    İmkansızlıklar ve maliyetler bunda en büyük faktör.

    Mehmet hocam imkansızlık ve maliyet demişken şunlar aklıma geldi geçen ürün çekimi gibi bişey denedim onu paylaşmak isterim :)

    Fon olarak siyah tişört ve siyah bez dolap diffuser olarak defterlerin arasından çıkardığım renkli fonlar aydınlatma olarak bir led fener birde telefon flaşı kullandım.

    https://drive.google.com/file/d/0BzJtK-MoBVSSUEJWdGtQblRjbWc/view?usp=sharing

    Buda sonuç

    https://drive.google.com/file/d/0BzJtK-MoBVSSemRlcGFDZHMtTUE/view?usp=sharing

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.