İçeriğe git

Erk@n

Üye
  • İçerik sayısı

    26
  • Katılım

  • Son ziyaret

Yazıları bölümüne Erk@n kullanıcısının eklediği içerikler

  1. 18/105 bir amatör olarak beni tatmin ediyor gerek kompozisyon gerekse yakınlaştırma babında. Ancak kendini geliştirmek için prime lens kullanmak gerektiğini okudum zoom lensler biraz tembellik yapıyor insanda prime ile konuya siz yakınlaşıp uzaklaştıkça daha farklı açılar keşfedeceğinize eminim. Bu yüzden bende makinem 1.5 çarpanlı olduğu için 35 mm 1.8 almayı düşünüyorum.

    Belki şu link size de yardımcı olur.

    http://www.turknikon...e-lens-mi-22476

    Saygılar.

    Benim bu konuda size küçük bir tavsiyem,prime lens için samyang 35mm 1.4 müthiş bir keskinlik sunuyor. Samyang markasının lensleri çok keskin. (Bende 85mm 1.4 var, 85mm için; benim görüşüm nikonla yarışır ;) )

    • Harika 1
  2. Genel kaide aralık ne kadar büyükse kalite o kadar düşüktür.300/18= 16,6 Ben olsam sizin saydığınız lenslere para vermektense Nikon 18-105mm VRyi takar hem gezer hem de temiz fotoğraflar çekerdim. 105/18=5,8. 16,6 ile 5,8 arasında yaklaşık 3 kat fark var. 3 Kat kalite farkı demek. Kaliteli bir fotoğraf için Nikon 70-300mm VR'nin bile 300mm'sine pek yaklaşılmaması gerekirken 18/300mm'nin 300mm'sinden hayır göreceğinizi mi sanıyorsunuz? Seçim sizin....

    Teşekkür ederim yorumlarınız için. Kulağıma küpe yaptım ;)

    • bende 18 105 i tavsiye ederdim..
      18 200 ü kullandım genel anlamda memnundum fakat 200mm de ciddi anlamda softlaşıyordu
      bahsettiğiniz lensler ile kalite almanız mümkün değil
      +
    • 2. elleri de yok
      18 105 oldukça makul bir lens ben onu tercih ederim..

    Teşekkür ederim tavsiyeniz için.

    18-300, 16-300 x-300 gibi çok geniş açılardan çok dar açılara giden lenslerin kalitesiyle alakalı yorum yapılmış zaten, benim eklemek istediğim şey; 18-105 yerine, sigma 24-105 f4 art tercih etmeniz hem sabit diyafram hemde kalite konusunda sizi sıkıntıda bırakmayacaktır. Belki tam kare gövdeye sahip olmadığınız için geniş açı bakımından çok rahat olmayabilir lakin bunun dışında şiddetle tavsiye edeceğim bir lenstir. araçtırıp sonuçları görebilirsiniz.

    Teşekkür ederim yorum için. Sigma 24-105 hiç duymamıştım,yorumunuzdan sonra biraz araştırdım göz attım,gerçekten oldukça keskin fotoğraflar çeken bir lensmiş. Bunuda bir yere yazdım ;)

    Arkadaşlar bir de Nikon un 18-140 lensi var . Yeni çıktı sanırım. Aramızda 18-105 ile bu lensi kıyaslayacak birileri var mı ?

    Bende 18-140 tavsiyesi kesin gelir diye bekledim. Bende sorunuzun cevabını merakla beklemekteyim.

    Bende de sadece 18-105 var 7100 ile aldım amatör olduğumdan pek fazla eleştiri getiremiyorum ama sonuçları gayet memnun ediyor beni tavsiye ederim fiyatıda makul :)

    Bazı durumlarda,yorumdan çok sonuça bakmak lazım. Sonuç= Memnunluksa sıkıntı yoktur ;)

    Tamron 17-50 ya da sigma 17-50 daha olmadı nikon 24-85 tavsiye ederim. tak-gez lens diyorsanız bunlar işinizi görür. üstelik 2.8 maksimum diyaframıyla oldukça kalteli lensler. Ayrıca emin olun 18-200 ya da 18-300'de maksimum odağı nadiren kullanacaksınız zaten. üstelik maksimum odakları bu lenslerin imaj kalitelerinin en düşük olduğu noktalar. onun yerine açık diyaframlı keskin bir lens daha çok iş görür.

    Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Herbir lensi ayrı ayrı incelemeye aldım.

  3. Merhaba arkadaşlar.

    Tak-gez lenslerini araştırıyorum. Malum gezmeyi ve an'ı yakalamayı sevdiğim için tak-gez lensi araştırmaya karar verdim(araştırdıktan sonra da almaya karar vereceğim :) )

    Aklımda 2 tane lens var. Kullananların,bilgisi olanların yardımlarına ihtiyaçım var. (Başka tavsiyelerde dikkate alınır,aklımı çelebilene de saygı duyulur :) )

    1-Sigma 18-300mm f3.5-6.3 DC MACRO OS HSM

    2-Tamron 16-300mm f3.5-6.3 Di II VC PZD MACRO

  4. Merhaba arkadaşlar.

    Severek uğraştığım fotoğrafçılıkla ilgili küçük bir sıkıntı yaşıyorum(Belki de sıkıntı yapacak bir mevzu değildir). Vizörden baktığımda genellikle burun ve yanak kısmının makinanın ekranına yansımasından memnun kalmıyorum.Fotoğrafı çektikten sonra lcd ekranını her defasında silmek bazen zahmetli iş halini alıyor :)  Vizör büyüteç dediğimiz nasıldır,nerelerde kullanılır,niçin kullanılır,bu tür sorunları aşar mı,normalden büyük mü gösterir,bir tane alsak şimdiki vizörden avantajlı mı oluruz,vs..  vs... Kullanan arkadaşlarımızın ve konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlarımızın ilgi alakalarını rica edebilirmiyim?

  5. Merhaba arkadaşlar

    İstanbul'a 1 haftalığına ziyarete gitmeyi düşünüyorum. Denk gelirse Kadıköy'e Fenerbahçenin maçını izlemeyide düşünüyorum. Stadyumlara dslr fotoğraf makinalarını alıyorlar mı? Makina için sırt çantam var, İstanbulda yaşayıp konu hakkında bilgisi olan varsa bizleri bu konu ile bilgilendirirse sevinirim. Malum oraya kadar gidipte kapıdan dönmek acı olsa gerek :)

  6. Bir zamanlar benimde aklımı kurcalamıştı tele objektifler... Fotoğrafçılık hobisinin sonu bucağı yoktur.

    Teleden başlarsın,macroyla devam edersin, biraz portre biraz manzara derken çantanı 3-5 lens ile doldurursun.

    Bir akşam oturup kendimle açık oturum yaptım;

    -Erkan sende al bi tane bu tele objektiften.

    +Neden hacı?

    -Kuşlar var böyle,kanat çırpıyor....

    +Yaratılmışsa çırpacak hacı.

    -Fotoğraflayacaksın uzaktaki kuşu,önündeymiş gibi yakınlaştırıyor.

    +Gerek yok,bir ekmeğe bakar herşey,bizim pencere önüne geliyor uzaktakiler....

    -Fotoğraf?

    +Bazen fotoğrafsız bırakmak gerek hayatı,zihninde bazı canlı anıları olmalı insanın...

    - Lafıda koydu

    +Saygılar... ;)

    bu inceleme hoşuma gitmişti... Benimde araştırmalarım tamronun 1 adım daha önde olduğu.

    Sağlıcakla kalmanız dileğiyle...

    • Harika 2
  7. Arkadaşlar aslında tripod alınmalı mı alınmamalı mı tam emin değilim. Gezintiye çıktığım şehirlerin yüksek tepelerinden fotoğrafını çekmek en büyük ilgim. Bunu birkaç kez denedim ama hepsinde başarısız oldum. Tepe yüksek olunca rüzgarı oluyor, heyecanı oluyor, yorgunluğu oluyor vs. kadrajı tam oturtamıyorum. Acaba tripod olsa,herşeyini kurup kadrajı ayarlayıp çeksek daha mı güzel olur diye çok düşünmüşümdür. Genellikle tak-gez lensi kullanıyorum (Nikon 18-200). Bokeh işine çok güvendiğim 85mm samyang lensini kullanıyorum. Kullandığım lensler haliyle biraz ağır gibi,tripodun sağlamlığı sanırım burada faaliyete geçecek ;)

    Veyahut ''boşver tripodu,ne işin var tepelerde - in aşağı paranı tripoda değil ...... harca'' mı dersiniz? :unsure:

  8. Merhaba arkadaşlar.

    Yaz - kış mevsim ayırt etmeden fotoğraflarımızı çekiyoruz,peki bu fotoğrafları hangi monitörlerde işliyoruz? Fotoğrafcılık ile uğraşanların ekipmanlarına verdiği değer kadar monitörlere de değer veriliyor mu acaba? Tüplü bir monitörüm var(eski),artık bir led monitör almanın zamanı geldiğini düşünüyorum. Sizce nasıl bir şey olmalı,hangi özelliğini ön planda tutarak monitör almalıyız? Fotoğrafcılar için monitör seçimi nasıl olmalı(kontrast değeri,tepkime süresi,ekran boyutu vs..)? Yardımlarınız dokunursa çok sevinirim,sağlıcakla kalmanız dileğiyle...

  9. Arkadaşlar merhabalar. Nikon D7100 makinam var. Makinamda video oynatma kısmında dur - duraklatma seçeneklerini ayarlayamadım(bulamadım). Mesela oturma odasındaki vazoyu görüntülerken,durdurup salondaki bir görüntüye geçmek istiyorum. Duraklatmak değil,durdurmak (kaldığımız saniyeden başka görüntüyle devam etmek).. Böyle bir imkanımız varmıdır? Bilen arkadaşlardan yardımlarınızı rica ediyorum. Sağlıcakla kalmanız dileğiyle...

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.