İçeriğe git

ismail ulusoy

Üye
  • İçerik sayısı

    32
  • Katılım

  • Son ziyaret

Yazıları bölümüne ismail ulusoy kullanıcısının eklediği içerikler

  1. merhabalar bu eskii konuyu canlandırmak isterim. yeni konu açmak yerine :)

    orçun beyin bir zamanlar çektiği sıkıntının aynısı bende de şu aralar var .

    macro çekebileceğim ara sıra da uzun pozlama yapabileceğim bir üçayak ihtiyacım var .

    Slik 340 DX - SH-705E bu alete baktım hoşuma da gitti. elledim dokundum koklaştım :) içime de biraz sindi. manfrotto değil ama marka takıntım da yok. işimi görmesi benim için yeterlidir. set olarak 340 tl fiyat gördüm. ne dersiniz ?? almalımı yım 300-400 aralığını geçmek istemiyorum. bu aralıkta daha iyi bir seçeneğim var mı?

  2. Usta, sende 2 adet Cosina 100mm F3,5 makro vardı hatırladığım kadarıyla.

    hocam bana 495 tl ye geliyor. elime ulaşmadı ama parasını gönderdim. bir sıkıntısı yoksa ve bir sıkıntı çıkmazsa ki inşallah çıkmaz. aldım. 40 mm ne zamana kadar ve ne kadar işimi görür bilmem ama birincisi makro için sıralamamda 105 mm birinci sırada idi ama fiyat ön plana çıkınca 40 mm yi aldım. sonuçları ve keskinliği de başarılı geldi gözüme. benim makinada yanlışım yoksa bu ürün 60 mm olarak görünecek ama ?

    inşallah memlun kalırım. bir süredir makro çekim tekniklerini araştırıyorum. okuyorum. dört gözle bekliyorum gelmesini lensin bakalım neler olacak :)

  3. Zekeriya bey konuyu okurken yazdıklarınız kafama takıldı, bu bağlamda birkaç soru sorma gereği duydum. Derdim tartışmak, trollemek vb. değil bilgi peşindeyim. Sizin adınız altında diğer üstadlara da sorumu yöneltiyorum.

    Şimdi ben crop gövde kullanıyorum. 17-50 bir lensim var. Bunun yerine 12-24 taksam daha geniş açıya sahip olmaz mıyım? Benim bildiğim çarpan faktörü, lens FX de olsa DX de olsa işliyor. Yani DX gövde üzerindeki 17mm FX deki 25,5mm gibi birşeye, 12mm FX gövdedeki 18mm e denk geliyor. Yani daha açık yazmak gerekirse: Ben FX gövde üzerindeki 12-24 gibi bir açıya ulaşmak istersem, DX gövdeme 8-16 gibi bir lens takmam gerekiyor. Konuyu doğru mu anlamışım yoksa ütopya gibi biryerlerde miyim? Siz ve diğer tecrübeli arkadaşlar beni bu konuda bilgilendirirse gerçekten müteşekkir olurum.

    Sağlıcakla kalın.

    Edit: İmla.

    ben böyle anlamamiştik konuyu

    bu işte bir yanlişlik olmasin elimdeki kit lens 18-105 aslinda 18 değil mi ?

    yada bu lensi ff takinca daha geniş açi sahibi mi oluyoruz ?

    sigma 17-70 mm

    nikon 105 mm

    tamron 10-20 mm

    siraya koyduğum ve uzun uğraşlar sonucu anca karar verebildiğim lens grruubu çöp mü ??

  4. :) kafam iyice karıştı ben ilk etapta geniş açı yerine sadece makro ve aynı zamanda portre çekebileceğim bir lens alacağım. bu noktada en akıllıca tercih ne olur bir amatör için AF-S VR Micro-NIKKOR 105mm f/2.8G IF-EDbu lens midir ? eğer öyleyse alamam 2500 tl fiyat gördüm en ucuz ?

    bir arkadaşımda d5100+18-300 var onun lensi taktım şimdi benim makina otomatik netlemiyor ? focus ayarlarını araştırıyorum bulamadım ?

  5. APSc sensörlü bir makinede bana sorarsanız 90mm altı makro lensi olarak kullanılmaz.

    Burada ne tür makro fotoğraf çekeceğinizde son derece önemli.

    35mm makro lensler var son derece ilginç fotoğraflar çekenleri gördüm.

    Ancak börtü böcük çekecekseniz bu tür lensler ile çekilmez.

    Makro da ne kadar dar açılı lens alırsanız cisme yakaşma gereksiniminiz o derece artar.

    90mm idealdir, 105mm idealdir. 70mm ehh işte ama daha aşağısı fantastik şeyler.

    16mm genişlik bir toplantı solanu için bence yeterli bir alan.

    Amacınız salondaki insanları çekmek ise 16-85mm

    Amacınız odayı çekmekse 10-20mm

    16-85 kit lensin 1 adım iyisidir çok iyisi değildir ama sunduğu açı çok idealdir. Başka lense ihtiyaç duydurmaz.

    Tek dezavantajı sabit odaklı değil zaten F2.8 falan olsa bu lens 2500-3500TL bandında olurdu :)

    Ancak D7100 ün iso performansı bu dezavantajı kapatacaktır.

    Zekeriya Bey,

    Tartışmak değil elbette amacımız. Böyle açıklayınca demek istediğinizi daha iyi anladım. Kaldı ki her lens üreticisi kendine göre lenslerine kısaltmalar uyguluyor ve bir noktadan sonra insanın kafasının karışması çok normal. Ultura Geniş Açı olarak benim de kullandığım ve yukarıda da bahsettiğim Sigma 10-20mm f/4.0-5.6 EX DC HSM lens, Sigma'nın APS-C gövdeler için ürettiği bir lenstir. Dolayısıyla DX gövdelerde kullanıma uygundur.

    ben böcü börtü çekmem / çekemem .... detay çok yakın detay. bir yüzük mesela yada farklı bir obje. bir yaprağın üzerindeki bir çiğ damlası . ne bileyim bir çiçeğin içindeki başka bişi .. bu ve bunun gibi detaylarda çalışırım diye düşünmekteyim. hatta kit lensimle uğraşmaya çalışıp beceremeyince şuan burun büktüğüm :) bununla beraber portre de çekebileyim arzusundayım. 105 mm kullanmadım hiç ve sanki çok objeden çok uzakta olmam gerekiyormuş gibi bir izledim edindim. ama test etmek istiytorum yorumlarınızdan sonra. fiyat araştırmaya da başladım.

    fx lens geniş açıda açı kaybı yaratsa da 105 mm prime da tercih edilebilir sanki ?

  6. İsmail bey,

    D7000 üzerinde Sigma 10-20mm kullanıyorum. lens spesifikasyonunda 102 derecelik bir açı sağladığı söyleniyor. çalışması bence keyifli bir lens.

    50mm nispeten uzatma tüpü ile kabul edilebilir sonuçlar veriyor. ama gene de bir makro lens kadar sonuç alamıyorsunuz.

    Eğer sözkonusu lensleri bir deneyeyim derseniz bana ulaşabilirsiniz. En azından gerçek bir fikriniz olur.

    orçun bey yardımınız için teşekkür ederim. yakın zamanda size ulaşacağım. saygılar.

  7. ben antalyada yaşıyor ve ikamet ediyorum. bu nedenle ikinci elde de lens bulmakta da zorlanıyorum. hayyama gidip deneyip alma gibi bir şansımız her zaman olmuyor malesef.

    ultra geniş açı mı olmalı bunu henüz kestirebilmiş değilim. bir toplantı salonunda ( ortalama 20m2 50m2 arası bir mekan) toplantıdaki insanları çekebilmek, bir evde mobilya çekebilmek gibi bir ihtiyaca binaen kullanacağım.

    16-85 işimi görür mü endişeliyim ama görecek olursa benim için çok güzel olacak. sokakta da kit lense gerek duymadan hareket edebileceğim sanki bu lensle.

    ama ilk önce makro ve portre lensini seçmem lazım. 50 mm 1.8 lense uzatma tüpü gibi bir parça takıp makro haline de getiriyorlarmış ne dersiniz ?

    40 mm 2.8 g micro lens hakkında ne düşünüyorsunuz ? hem portre hemde makro da kullanmak üzere?

    105 mm nikon 2,8 dekgeldi istanbulda 900 tl ye ama cesaret edip alamamıştım. yorumlarınızı önceden görsem alırıdım ama. satılmıştır.

    yardımınızı için teşekkür eederim. yorumlarınızı bekliyorum.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.