İçeriğe git

Atakan Alp

Üye
  • İçerik sayısı

    37
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Gün Kazandı

    1

Yazıları bölümüne Atakan Alp kullanıcısının eklediği içerikler

  1. 3 saat önce, SEAP yazdı:

    Yaptığım araştırmalar ve buradan edindiğim izlenimlerle nikon 28-300 de karar kıldım.Bir arkadaşın nikon 70-200 f2.8 ini kullandım çok iyiydi ama fiyat biraz yüksek geldi.Tamron 16-300 raştırdım ama geniş açı performansı olmasına rağmen yüksek zomda çok başarılı olmadığı belirtildi. Umarım 28-300 beni hayal kırıklığına uğratmaz

     

     

    Hocam 28-300 var bende. 1900'e bırakıyorum

     

     

    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-fotograf-kamera-lens-filtre-nikon-af-s-fx-nikkor-28-300mm-f-3.5-5.6g-ed-327613559/detay/

  2. 3 saat önce, Turan Babacan yazdı:

     

    Bence senin aklın çok karışmış. 500px de ki fotoğraflarına  bakınca iyi bir şekilde giderken bir anda lens nedeniyle aklın karışmış ve farklı yollara sapmışsın gibi. 

     

    Tokina 11-16mm manzara için kullanılan bir lens 500px de gördüğüm kadarıyla sokak fotoğrafları ağırlıklı fotoğraf çekiyorsunuz. Sigma 17-50mm f/2.8 sizin için daha iyi olacaktır. Prime tarafında 35mm f/1.8 G alabilirsiniz. Çarpanıyla FF lensi 50mm lense denk gelecektir. Soğu kişi 17-50mm f/2.8 alınca 35 ve 50mm leri çantasından pek çıkartmaz oluyor. Tamronlarda tozlanma halka sıkışma sorunu devam etmekte. Geçen gün bir kişiyle konuştum lens elinde kalmış baya üzgündü. 

     

    Makinenize tam olarak hakim olmadığınız izlenimine kapıldım. Kullanma kılavuzunu uygulamalı olarak baştan sona çalışın. Sonra da ara ara tekrar edin. Öğrendiğim bir teknik veya sorunu kitabı tekrar ederken bir anda buradaki sorunu bu şekilde çözebilirdim veya bu ayar şurada çok iyi gider diyebiliyorsun. Bu da seni daha da iyi bir avantaj sağlıyor.

     

    Lense takılı kalmamanızı tavsiye ederim.

     

     

     

    Hocam değerli yorumunuz için teşekkür ederim ancak "Makinenize tam olarak hakim olmadığınız izlenimine kapıldım." cümlesini açabilir misiniz? Mesela nerede hata gördünüz?

     

    https://500px.com/classick

     

    https://www.flickr.com/photos/illetyus/

  3. 4 dakika önce, atalay mete yazdı:

    Eğer dibine girmeden, objeleri keskin bir şekilde görüntülemek istiyorsanız yarı fiyatına bir Nikon 50 mm f/1.4 alın diyecektim, zaten varmış.  Bu lensin mazereti olmaz :)

    Geniş değil, çok geniş te değil, ultra geniş açıya ihtiyacım var demiyorsanız Tokina 11-16 yı denemek bile hata olmuş derim. 

     

    İlk mesajda örneklediğiniz ışıkta bir nikon kit lens (18-55 vr) çok da iyi iş görür. 17-55    2.8 Size kit lensten farklı bir odak uzaklığı sunmayacak. Optik olarak ta hiç yabana atmayın. Elbette lensin malzeme kalitesi farklı. O bir sarı halkalı lens.  Profesyonel değilseniz, zorlu şartlarda çalışmıyorsanız o kadar paraya anlamsız bir yatırım taşıyor olacaksınz. Üstelik, sizde bu heves varken eminim bir FF bıdy edinirsiniz ve bu lens FF uyumlu değil. 

     

    Naçizane önerim, 18-55 VR kit lensi deneyin derim; satın almanıza bile gerek yok. Eminim herkesin evinde atıl duran bşr ane vardır. Emanet aln, bakalım bir kit lensle neler yapabiliyorsunz? Çok ciddi bir meydan okuma (challenge) olmaz mı?

    Flickr da bakın bu lensle neler neler çekmişler..

     

     

    İlginç bir öneri gerçekten :) Hocam profesyonel değilim ama öğrenme hevesim var. F1.4'ün keskinliğini gördükten sonra fotoğrafa bakış açım baya değişti :) Peki sizce bu durumda Tamron'un 17-50'sine, Tokina 16-28'ine falan da bakmalı mıyım? Keşke 18-105'imi satmasaydım. O en iyisiymiş :) 

  4. Arkadaşlar ürünü ikinci el almıştım. Lensin arkasında olan, çekince diyafram dişlerini oynatan aksanının bozuk olduğunu anladığım için geri verdim :( Bununla yaklaşık 100 tane fotoğraf çektim... Sanırım bana göre bir lens değilmiş çünkü bir objeyi çekmek için baya baya yanına gitmeniz lazım. ben de nikon 17-55 f2.8'e yöneldim. Geçenlerde dükkan garantili olanını 1350tl'ye kaçırdım ama hala arıyorum.

  5. 3 saat önce, Yasin ÜYEL yazdı:

    Atakan bey elinizdeki 50 mm prime lensiniz kadar keskinlik sunmayacaktır bu lens fakat geniş açı lens piyasasına bakacak olursak bu lens fiyatının üzerinde bir ürün. Distorsiyonu az f 2,8 ve köşelerde keskinlik kaybı az olan bir lens ki merkez keskinliği çok iyi. Sizin cihazınızda da keskinlik değeri yüksek bir lens. Zamanla tanıdığınızda daha iyi sonuçlar alırsınız. Diyaframı da f 8 gibi kullanırsanız daha keskin sonuç alırsınız. 

     

     

    Hocam tokina lens elinizde varsa sizden bir şey rica edicem..

    Lensi çıkarınca hani arka tarafta bi dişli var. çekince diyafram dişlerini görüyorsunuz. o sizde tutukluk yapıyor mu? 

  6. 8 saat önce, ömer tekin yazdı:

    merhaba arkadaşlar

    d7100 kullanıcısıyım. makinanın otomatik imza olayı var mı merak ettiğim bi konu. d7100 de yoksa bile herhangi bi makinada var mı?

     

     

    Var hocam. 

     

     

    1. Makineyi açın

    2. Menüye basın

    3. Ayarlar Menüsüne girin

     

    Oradan da siz bulursunuz :))

  7. Merhaba arkadaşlar. Tokina 11-16 DX II aldım bugün.

     

    D7100 ve HOYA 77mm Polarize filtre ile kullanıyorum. Ancak bana pek keskin gibi gelmedi lens. Herkes keskinliğini öve öve bitiremedi ancak benimki kedi çıktı :) İlk kez geniş açı kullanıyorum ondan mı acaba?

    Bir de D7100 otomatik moddayken inanılmaz fazla ışıklı çekiyor. Baya baya silik oluyor. Manuelde çekerken de biliyorsunuz -|||||||0|||||||+ var. Tam sıfırdayken çekim yaptığım zaman bile overexposure sorunuyla karşı karşıya kalıyorum. 2-3 diş eksi olacak şekilde ayarladığım zaman bi problem yok. 

     

    Focus otomatikteydi. A modundaydım genelde ancak verdiği değerler gerçekten kötüydü. Makine sanırım bu lensi tanımadı. Son versiyonunu kullanıyorum halbuki....

     

    Hatalarım vardır tabii ama lenste bir sorun olabilir mi acaba?

     

    Örnekleri şimdi yüklüyorum :

    http://i.hizliresim.com/OE3p5z.jpg

    http://i.hizliresim.com/VEg11R.jpg

    http://i.hizliresim.com/5YoOpz.jpg   (otomatik bu :D )

    http://i.hizliresim.com/0y45bZ.jpg

    http://i.hizliresim.com/40ZJYA.jpg

     

     

     

    Tavsye ve önerilerinizi bekliyorum..

     

     

  8. On 14.08.2016 at 18:53, myasar yazdı:

    Bence buradaki sorunlar ne objektiften ne de netlemeden kaynaklanıyor.

    İki sorun var.

    1. si 1.4 yani tam açık diyaframın alan derinliğinin çok az olması. Bunun sonucu olarak fotonun çok az bir kısmı dışında kalan kısımları netsiz çıkıyor. Ne yazık ki bunun çözümü yok. Açık diyaframın yan etkisi olup portre vb. fotolarda aranan bir durumdur. Yani bokeh olayı.

    2. si de karşıdan gelen yapay ışıklar. Bu da iki soruna neden oluyor. Hatalı beyaz dengesi ve ışık patlamaları. Beyaz dengesini tümüyle, ışık patlamalarını da kısmen PS ile düzeltmek mümkün. Yeter ki makinenizin sensörünün yeterli dinamik aralığı olsun. Burada bir kötü haber daha: iso arttıkça dinamik aralık azalır.

    Pek karamsar bir tablo çizdiğimiz farkındayım. Ama durum bu.

    Kolay gelsin..

    Bu arada 5.6 diyaframın 1.4 diyaframdan daha keskin görüntü verdiği doğrudur ama bunu normal büyütmelerde gözle pek ayırdetmeniz mümkün olmaz. Özellikle kaliteli objektiflerde.

     

     

    Hocam cevabınız için teşekkür ederim.

     

    F4 - F5.6 arası

    Shutter hızı : 100-120 arasındayken sizce iso kaçta olmalıdır tripodsuz çekim için? 

  9. 7 saat önce, Yasin ÜYEL yazdı:

    Sizin de bildiğiniz üzere lenslerin en sıcak noktası en açık diyaframın 3-4 basamak üzeridir. Bunun keskinliğe etkisi vardır. Bir de gündüz yakaladığınız keskinliğin aynısını düşük ışıkta elde yaptığınız çekimlerle değil de optimum şartlarda çektiğiniz yani düşük iso ile tripotlu çekimlerinizle karşılaştırmanızı öneririm. Işık herşeydir sonuçta. Benim kendi tercihim ise isoyu 400-500'ün üzerine çıkarsam pozometrede daima bir basamak geride kalarak çekim yaparım dediğiniz patlamalardan dolayı. Sonra gönlünüzce editlersiniz. Lenste bir problem olsa gündüz fotoğraflarınız da keskin olmazdı bence. Biraz da lensi tanımaya ihtiyacınız olabilir. 

     

    Hocam cevabınız için teşekkür ederim. O zaman aynı kural benim Nikkor AF-S 28-300 ED VR F3.5 - 5.6 için de geçerli mi? Yani diyoruz ki en düşük diyafram 3.5 ama kaliteli sonuçları 3-4 stop sonra alırız?

     

    Haklısınız. Bazı kedi çekimlerim var F1.4 ile, onlar güzel çünkü yakın çekimdi. Ancak Manzara gibi çekimlerde 1.4 kullanmamak gerekiyormuş.

     

    " Benim kendi tercihim ise isoyu 400-500'ün üzerine çıkarsam pozometrede daima bir basamak geride kalarak çekim yaparım dediğiniz patlamalardan dolayı. " Bu dediğinizi anlayamadım hocam :)

     

    Yani iso 400 - 500 ise, shutter hızını bi tık altında mı yapıyorsunuz?

  10. Merhaba arkadaşlar. Gece çekimlerim güzel olsun diye Nikon 50mm F/1.4D aldım. Nikon D7100 gövde de kullanıyorum...

     

    >>> Gündüz çekimlerim ciddi anlamda keskindi. Tabii 1.4 diyaframda kullanamazsın. Diyafram değerim genel olarak 7.1 - 8 - 9 arasıydı. <<<

     

    Hazır dedim bu lensi aldım, bodrum'a gezi amaçlı gitmeliyim. Bu lens ile ilk tripodsuz kez gece çekimi yapacaktım... 

    Gece yarısı sokakta gezerken sırf diyaframın nimetlerinden faydalanmak için sürekli F 1.4'de gezdim. Shutter hızım genel olarak 100-150 arası değişti. ISO ise abartılı değildi. Genel olarak 320 - 640 - 800 arasıydı... Netleme otomatik modunda, Işık ölçümü'n

    de hiçbir elleme yapmadım. Nokta falan değil yani. hiç pozlama telafisi kullanmadım. 

     

    Makinenin LCD ekranında fotoğraflar harika görünüyordu... Ancak FULLHD (DELL U2414H) monitörümde aldığım sonuçlar hayal kırıklığı oldu. Benim görebildiğim sonuçlar:

    * Işık fazla patlamış. Beyaz renkli ışıklar sanki mavi gibi görünmüş.

    * Objelerin, netlenmiş olmasına rağmen çoğu garip bir şekilde flu. Acaba lenste mi problem var?

    * 1.4 Diyafram galiba gece çekimi (nispeten uzak nesneler için) iyi değil sanırım. Peki hangi diyaframı önerirsiniz? Genelde 5-10 metre uzaktan çekim yapıyorum.

    * El titremesini önlemek için hangi shutter hızını kullanıyorsunuz? 

    * "ISO'YU ŞUNUN ALTINA İNDİRME!" gibi bi tavsiyeniz olur mu?

     

     

    Teşekkür ederim şimdiden...

     

     

    Bazı fotolar yükledim. Lütfen bakın:

     

    mE8Ln0.jpg

     

    Y45bnE.jpg

     

    PQEQ46.jpg

     

     

    dXqXj7.jpg

     

    3ARA2r.jpg

  11. 3 saat önce, Desire yazdı:

    Merhaba fotoğraf dostları bu lensi almayi planlıyorum fakat internette herhangi bir inceleme veya (iyi-kotü)yorum yok lensin kronik hatası felan mi var niye hiç incelemesi yok ? Kafamdaki soru işaretleri var giderirseniz mutlu olurum

     

     

    Hocam D serisi lensler motorlu değildir haberiniz olsun. Netlemeyi gövde yapar. Onun dışında iyi duruyor ancak amacınız manzara ise o paraya sizi çok fazla tatmin etmeyecek.

  12. On 28.06.2016 at 01:34, S.Kaya yazdı:

    Tamron 70-300vc den şikayet eden görmedim bende ama başlangıç olarak daha uygun bir modelle başlamaya karar kıldım kuş fotoğrafçılığı da makro gibi keyif verirse ekipmana daha çok ağırlık vereceğim

     

    Hocam eğer ilginizi çekerse hem zoom hem de nispeten geniş açılı, tak-gez'in kralı 28-300 lensimi satıyorum. Bunu alıyorsun, bir daha lens değiştirmeye çalışmıyorsun :)

  13. 5 dakika önce, atalay mete yazdı:

    Eğer dar açı sorun  olmazsa ya da siz üstesinden gelebilirseniz mükemmel ( bkz photozone review)  bir lensiniz oldu. Güle güle kullanın.

    Bu lens ile neler yapılabilir sorunuza yanıt bulmak için duayyen fotoğraçıların albümlerine bakmanızı öneririm. Ara Güler ya da ifsak yöneticilerinin portfolioları çok yardımcı olabilir. Malum, o zamanlar tek lens ile ömür geçirmiş o insanlar.

     

    Evet haklısınız. Aslında acayip bir dar açı söz konusu değil ama objenin dibine gidip de çekmek kolay değil bu lens ile. Genelde uzak manzaları çekmek ve iyi bokehli portre için sanırım çok iyi oldu. Bir de çok ciddi keskinlik verdi sanki. Zoomluyorum zoomluyorum görüntü keskin :) 

  14. Arkadaşlar inanır mısınız bilmiyorum ama 35mm 1.8G lens almak için gittiğim dükkandan nokta çiziksiz 50mm 1.4D lens alıp çıktım. 50mm 1.4D lens ikinci elmiş ama inanın kutudan çıkmış gibiydi. şanslıydım sanırım biraz İkisi de 650TL'ydi. Sizce iyi yapmış mıyım? :)

  15. 3 dakika önce, Yasin ÜYEL yazdı:

     

    Geldiğinde göreceksiniz. Güzel bir çanta. Ben iki body üç lens bir sürü filtre iki şarj cihazı ufak tefek eşyaları falan rahat sığdırdım. Orjinal mi bilmiyorum ama değilse de iyi bir taklit O paraya daha iyisi şamda kayısı Arkadaşın dediği siteyi de ilk kez duydum. Bilmek lazım işte. Gelince haberdar ederseniz memnun olurum.

     

    Teşekkür ederim Yasin Bey. Çok yardımcı oldunuz :) Bugün "Shipped" yazdı. Sanırım çin'den gönderim oldu. Artık Avrupa, oradan da türkiye'yi beklicez.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.