İçeriğe git

Ahmet Işkın

Üye
  • İçerik sayısı

    54
  • Katılım

  • Son ziyaret

Yazıları bölümüne Ahmet Işkın kullanıcısının eklediği içerikler

  1. konuyu muhtemelen yalnış yere açtım herhalde ama düzeltirseniz sevinirim.

    sorumu ben grafık tasarım ( 2 yıllık ) bölüm okuyorum ve bu sene mezun olmam gerekırken dönemın uzaması gıbı bır durum söz konusu bu bölumu 2.üniversite olarak okumak istiyorum verılen derslere baktıgımda genel dersler harıcınde temel fotografcılık dersını de aldıgım ıcın onuda muaf olarak verebilirim die tahmin ediyorum sorum şu ki bu dölümü bitirdikten sonra fotografcı studyosu acabilirmiyim ustalık belgesı sart mı ve kac yılda alırım acaba ? 
     

  2. iyi günler ben nikon 3100 kullanıcısıyım kullandıgım lensler 18-55 ve 50mm 1,8 lens 

    tamron un 550 tl civarında olan 70-300 lensi hem zoom lens hemde macro lens olarak kullanılıyormus tavsiye edermisiniz kullanan varmı yada bilgisi olanlar aranızda ve benım body ile çalışırmı ? şimdiden teşekkür ederim 

  3. 4 saat önce, neehot yazdı:

    kişisel durumlar ön plana çıkar bu durumda. ben 35mm in açısını ve renklerini daha çok seviyorum 50mm e nazaran. bana açısı daha dar geliyor 50mm in. 35mm ile evde restoranda vb iç mekanlarda çok daha rahat fotoğraf çekebiliyorum. topluluk fotoğrafı için daha az geri çekilmem gerekiyor. portre için bile uygun. en azından çok az dokunuşla geniş açı distorsiyonunun önüne geçebiliyorsun. 50mm benim hiç işime yaramadı. ama herkes 50mm illa olmalı der. 50mm in bana göre tek artısı odak hızı. 35mm için bazen çift yarım deklanşör ile odak yapmak gerekebiliyor ama o da mühim değil. daha çok ne çekmek istiyorsun ve ne çekiyorsun ona göre söyleyelim. çekilmiş fotoğraflara bakarsan da genelde ne çek,ilmek için kullanılıyor anlarsın.

    şu lens nasıl peki 

    TAMRON AF 70-300mm F/4-5,6 Di LD Telezoom Objektiv für Nikon AF , 70 mm - 300 mm , f/4-5.6 bu lens 397 liraya geliyor 

  4. 3 saat önce, neehot yazdı:

    merhaba. öncelikle kullandığınız gövde itibariyle 1.8d seçeneğini almanız sizin için uygun olmaz çünkü odaklamayı el ile yapmak durumunda kalırsınız. 1.8g otomatik odaklama yapar. 35mm il 50mm ile arasındaki fark pek anlatılmaz yaşanır cinsten. 35mm sizin gövde ile birleştiğinde hemen hemen gözünüzün görme açısı gibi bir genişlikte çekmenizi sağlar. 50mm ise daha net olarak gördüğünüz alanı kapsar. yani açı daralır ve ortadaki alan kalır sadece. daha yakınlaşmış olur. kullanım yerinize göre belirlemeniz lazım ihtiyacınızı.

    Peki siz hangisini alırdınız 35 mm yoksa 50 mm mi :)? Ben pek bilmiyorum yani bu lens alırsam hangi fotoğraf çekimleri için uygundur :)?

  5. umarım konuyu doğru yere açmıştırım bu lensı alıcam fakat 3 lensden hangısı ıyı acaba sıralamaya koyarmısınız 

    NIKON AF-S DX NIKKOR 35mm 1:1,8G Festbrennweiten Objektiv für Nikon AF - 35 mm , f/1.8

    NIKON AF-S 50/1.8G NIKKOR Festbrennweiten Objektiv für Nikon F - 50 mm , f/1.8

    NIKON AF NIKKOR 50mm 1:1,8D Festbrennweiten Objektiv für Nikon AF - 50 mm , f/1.8

    almanyadan getirticem bunlardan hangısı en ıyısı yardımcı olursanız sevınırım ve nıkon d3100 e uyumlumudur şimdiden teşekkür ederim cevaplar için :

  6. 19 saat önce, neehot yazdı:

    Bence kit lensten sonra bir prime lense geçeceksen ve makroda çekeceğim diyorsan hem 35mm hem 50mm gibi kullanabileceğin 40mm makro öneririm. Her türlü çözüm olur sana. Yanlış hatırlamıyorsam af motoru da vardı. 2.elini uygun fiyata bulursun. Manzaraysa manzara, portreyse portre, makroysa makro. Tek lensemoji1.pngemoji106.png

    mesela örnek verırmısınız hangı lensler ve fıyatları ne kadar dır tahmınen ?

  7. Şimdi, Kemal Öztürk Turkoy yazdı:

     

     

    Diğer Hesabınızı söyledin adınızı hatırladığınız bilgiler birleştirme yapalım..

     

    Kendi sorduğunuz ve cevapladığınız gibi 50mm D Serisi lens olduğu için lens'de motor yoktur ve sizin kullandığınız gövdede motor olmadığı için AF sorunu yaşayacaksınız ve elle netleme ile çekimleriniz çok saglıklı olmayacaktır.

     

    Makro işine gelirsek kısa'dan hisse olarak 18-55 ile makro yaparak neyi bekliyorsunuz beklentiniz nedir bilmem ama çok iyi verim alamazsınız.

     

    50mm G serisi alın biraz pahalıdır ancak iyidir.

    http://www.nikonturk.com/uye/2486-ahmet-ışkın/    bu hesapdı kullandığım hesap 

    50mm g serisi evet biraz daha pahalı manuele göre 

    18-55 e makro tüp takarak bi fazla bi beklentim tabikide yok ama biraz daha iyi olur diye düşünmüştüm makro çekimlere merak sardım suan da o yüzden sormak istemiştim aksesuar olarak satılıyor sonuc olarak macro tüpler aklıma takılmıştı 

  8. diğer hesabımın e postasını unuttugum için yeni hesap açmak zorunda kaldım

    nikon d3100 kullanıcısıyım ve yenı lens almak istiyorum ve bu lens fiyat olarak da 370 tl ye çok ucuz bikaç video vs izledim lensin çok iyi olduğunu söylüyorlar doğrumu alınabilirmi bu lens ve sanırsam manuel netleme yapmak zorndayım bu lensde bir soru daha sorucam  18-55 kit lens e makro tüp alarak 30 tl filan yanılmıyorsam iyi sonuçlar alırmıyım yoksa 50mm lens le mi iyi sonuçlar alırım bi fikriniz varsa benimle paylaşırmısınız bi akıl alayım dedim ...

    konuyu yalnış yere eçtıysam özür dilerim ...

  9. arkadaşlar az önce cekmıs oldugum fotorafları bılgısayara atıcaktım pc ye bağlayınca acılan dosyada böyle nasıl desem yabancı harfler fln cıktı klasörler olsun bilinmeyen dosya olsun ama sadece bu gun cekktıklerım oldugunu düşünüyorum daha önce cektıklerımde hıc bısey yok sebebı ne olabilir makineyle ilgili bi problemmı var ???

    mecbur kartı bicimlendırdım ....

  10. merhaba arkadaslar öncelikle kullandıgım makine nikon d3100 18-55 objektijim var

    malum yaz geliyor bende yurt dısından makine getirtmeyi düşünüyodum kafamdaki düşünce makinemi 900-100 tl gibi bi fiyata tabiki satabilirsem ;) satıp üstüne biraz koyup nikon d3200 almaktı

    ama şimdi kafam karıstıran bi soru var nikon d3100 le devammı edsem yurt dısından objektifmi alsam yoksa makineyimi değiştirsem diye makinemde bi sorun yok ilk günkü gibi daha bir yıl bile olmadı alalı evet ne diyosunuz objektifmi alayım yoksa makinemi değiştireyim

    konuyu yanlıs yere actıysam kusura bakmayın ;)

  11. Raw dosyasını açıp izlemenin pek çok yolu var. Microsoftun raw görüntüleme eklentisinden tutun da picasaya, irfan view programına kadar yüzlercesi var.

    Ama bir Nikon kullanıcısının mantıklı hareket edip makina yanında verilen CD'deki View NX programını bilgisayarına kurup bu program yardımıyla bu dosyaları görüntülemesi, ihtiyaç olanları bu program yardımıyla jpg dosyasına dönüştürmesi gerekir. Bunun bir adım ilerisi ise Capture NX programını bir şekilde edinip (satın almak veya web ortamından indirmek) raw işleme olayını bununla yapmaktır.

    o cd bende var bilgisayara yükledim ingilizce ama artık çözmeye calışıcam :D

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.