İçeriğe git

deniz ertekin

Üye
  • İçerik sayısı

    14
  • Katılım

  • Son ziyaret

Profil Bilgileri

  • İkamet
    İstanbul
  • Cinsiyet
    Erkek

deniz ertekin's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Topluluk Puanı

  1. portre için 50 mm 1,8 - manzara için 18-55 - makro için uzatma tüpü ve ters bağlama aparatım ve tripodum ile mütevazi ekipmanımı hazırladım. yol gösterdiğiniz için teşekkür ederim Mehmet Bey. Yalnız bir flaş önerisine ihtiyacım var. En makul ve uygun bütçeli diyelim
  2. çok teşekkür ederim
  3. evet haklısınız.portre çekimlerde beni tatmin eden çalışmalar için 50 mm aldım. bir çok fotoğrafı yakalamak için epey bir adım geri gidip çekmek zorunda kalıyorum. bu sebeple geniş açı lens tavsiyesi rica ettim. derseniz 18-55 geniş açı için fena sayılmaz onu alırım. 18-105 yada 18-135 geniş açıda başarılı mıdır Mehmet Bey.
  4. merhaba. benzer konu hakkında bir fikir almak istiyorum. 50 mm 1,8 lensten gayet memnunum. fakat biraz daha geniş açılı fotoğraflar için tavsiyenize ihtiyacım var. hayyamda sordum.18-55 haricinde fiyatı pekte makul olan bir lens bulamadım. alternatif sunarsanız çok sevinirim. şöyle soriyim. 18-55 haricinde en uygun fiyatlı geniş açı lens hangileridir. teşekkürler.
  5. Merhabalar, Olympus OM-1 model analog makine aldım. 50 mm 1,4 lensi ile. Gövde ve lens parıl parıl.) 400 tmax s-b ve espress 100 film ile çalışıcam. Benzer makineler ile tecrübesi olanlardan teknik vs. tavsiye rica ediyorum.) Parçamızda böyle bir şey .) http://www.cameraleather.com/olympus_om/om1_G_vgris01.jpg
  6. "canon daha çok satıyorum fakat nikonun daha iyi olduğunu biliyorum" yer; hayyam. kahramanımız; 50 yaşlarında gözlerini lens bürümüş biri...)
  7. Yol göstermesi ve bilinçli davranmak açısından harika bir makale.teşekkurler. biliyorum hep benzer sorulara muhattap oluyorsunuz fakat ben bir soru sıkıştırmak istiyorum .) makinelerde sadece 18-55 kit lens kullandım ve diğer lenslerin tadını henüz bilmiyorum .) portre ve manzara benım için kafidir. fakat bütçem sınırlıdır. 50 mm 1,8 her ikisinde başarılı değil okudugum kadarıyla. 55-250mm lens benim işimi gorur mu ? hayyamda her gırdıgım dukkan farklı yorum yapınca kararsız kalmamım dogal oldugunu dusundum.)) beklentım yuksek deıl.yanıtlarsanız cok sevınırım.
  8. deniz ertekin

    Body ve Lens Tavsiye

    af-s 35mm f/1.8 düşünülebilir mi Mehmet Bey. Kusura bakmayın.tek tek soruyor gibi oldum ama bahsettiğim gibi bir kere alıp uzun süre tek lens ile portre,manzara çekmek istediğim için ince eleyip sık dokumak zorundayım.netleme,titreme sorunuda yaşamak istemem sonradan.
  9. deniz ertekin

    Body ve Lens Tavsiye

    hem portre hemde manzara için tamron 55-200mm için ne dersiniz.?
  10. deniz ertekin

    Body ve Lens Tavsiye

    85 mm, manzara çekiminde başarılı ise bir taşla iki kuşu burada vuralım .)
  11. deniz ertekin

    Body ve Lens Tavsiye

    50 mm 1.8 lensin (portre,manzara) bir tık üstü olarak hangisini görürsünüz. yazdığınız lens epey pahalıymış.
  12. deniz ertekin

    Body ve Lens Tavsiye

    çok teşekkür ederim.bu beklediğim yanıttı.)
  13. deniz ertekin

    Body ve Lens Tavsiye

    Harika ve çok doğru bir açıklama olmuş.teşekkürler, tebrikler. örneğin hayyama gidince piyasayı ve yarattığı çakalları farketmemek zaten imkansız. iyi niyetli olanlara lafımız yok.umarım onlardan birine denk geliriz. yalnız bu benim kararsızlığımı ne yazık ki hafifletmedi.) dediğim gibi isteklerim minimum seviyede. karşılıgıda minimumda kalırsa cok sevınıcem.)
  14. Merhaba arkadaşlar.Bir dönem slr makine kullandım.artık giriş seviyesi bir nikon almak istiyorum. fujifilm ile çektiğim macro ve manzara fotoğraflarını begendım.fakat portrede hic başarılı olamadım. başarılı portre ve manzara fotoğrafları için hangi makine ve lensi tavsiye edersiniz.orta ve üst seviye lens ve makine için henüz erken. örneğin 18-55 kit lens ile çekilen manzara fotoğrafları beni tatmin ediyor. 50 mm 1.8 lensi çok araştırdım. buda portre için yeterli gibi. kafamda netleşen bir şey yok.yardımcı olursanız çok sevinirim.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.