İçeriğe git

Yesim Kadioglu

Üye
  • İçerik sayısı

    14
  • Katılım

  • Son ziyaret

Yesim Kadioglu Hakkında

  • Doğum Günü 20-07-1969

Profil Bilgileri

  • İkamet
    Ankara
  • Cinsiyet
    Bayan

Fotoğraf Bilgileri

  • Fotoğraf Makine Modeli
    Nikon D3100

Güncel Profil Ziyaretleri

1.818 profil görüntüleme

Yesim Kadioglu's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Topluluk Puanı

  1. Yesim Kadioglu

    Eye-Fi

    Cevap icin tesekkurler Kemal Bey, forumlarda cok karsilasmiyorum bu kartla ilgili sorulara diger SD kartlarindan aldigimiz performansi eye-fi kartiylada alabiliyormuyuz. Kullanirken bu kartin onceligi olmasi gerekmezmi yani kullanim acisindan daha bir kolaylik sagliyodur heralde degilmi? Kullandiysaniz fikrinizi almak isterim kart hakkinda. Verdiginiz siteden yararlandim d3100 destekliyo karti
  2. Merhabalar, Ben Eye-Fi hafiza kartini kullananiz varmi diye soracaktim. Benim anladigim kadariyla wifi araciligi ile fotografi bilgisayara aktariyosun veya diger aletlere gonderebiliyosun. Telefonlardan alistigimiz uzere cektigimiz fotograflari aninda karsi tarafa aktariyoruz. Dogrusu bu ozelligi makinemde cok ozluyorum. Makinenin belli bir modelmi olmasi gerekiyor bu karti kullanmak icin?
  3. Merhabalar, ben bu yeni cikan Eye-fi' yi cok merak ediyorum kullanan varmidir acaba sitede??

  4. Tesekkurler Gokhan bey Hsm hakkinda bilgim yoktu sayenizde oldu. Mehmet Bey, benim icin bi hayli zor karar vermesi bu iki lens arasinda cok kaliyorum. Sizin telefon numaraniz bende var cok iyi olur biraraya gelip hem sohbet hem bilgi almak cok guzel fikir.
  5. Merhaba Mehmet Bey, Tesekkurler oncelıkle paylasımınız ıcın. Benim makinem DX model alacagım lenslerin af olmasi gerekıyo degılmı? Bıde benım kafamda ıkı farklı lens var bırısı 24-70mm 2.8 Dıgerı 70-200mm 2.8 (macro olmayanı ) bunlarda yan urunlerde aynı randımanı verırmı? Hsm dedıgınız hangı model ıcın uygundur?
  6. Merhabalar, Benim merak ettigim bir konu aydinlatirsaniz cok sevinirim. Nikonun kendi marka lensleri oldukca yuksek fiyatlarda malumunuz ozellikle genis acilar. 3 yan urunun fiyatlari orjinalle kiyaslaninca mantikli. Tecrubelerinizden yararlanmak isterim tokina, sigma, tamron mu? Tavsiyeleriniz bana cok yardim edecektir.
  7. Yesim Kadioglu

    Spor cekimi?

    Tesekkurler Akif ve Mehmet Bey, Ben bugun bayagi bir cekim yaptim, zorlandigim zamanlar oldu dogrusu. Flaş ve manuel kullandim. Bakmaya firsat bulamadim bilgisayarda. Umarim ise yararlar Ayrica bayraminiz kutlu olsun! Selamlar...
  8. Sizce hizli spor oyunlarini nasil cekmeliyim? Mesela buz hockey gibi bir sporu cekmekte cok zorlaniyorum cekmek istedigim kisiyi yakalayamiyorum her zaman! Birde tripod kullanilabilirmi?
  9. Cok tesaduf hakkaten nerdeyse komsu cikiyoruz Mehmet Bey Duyurunuz cok ilgimi cekti dogrusu ben siteden bilgi almaya calisacagim. Nikon kullanicisi olmalarida ayri bir arti tabiki.
  10. Tesekkurler fikirleriniz bana ilham verdi simdi makinem gozumde daha bir degerlendi. Daha sık kullanmam gerekiyor ki ben cogu zaman uygun ozel bir an gelmesini bekliyorum galiba. Ben Hollanda'da yasiyorum sitenizde profilimi hazirlarken yurtdisi secenegi yoktu bende Turkiye'de yasadigim yeri sectim. Bu yuzden Ankara'daki kurslari degerlendiremeyecegim maalesef. Ben burda bir kursa gidiyorum ama gelen kisiler nerdeyse 40 senedir fotograf cekiyolar onlar icin bu dersler boyle hos ortami paylasmak. Ben daha fazla onlarin tecrubelerinden ogreniyorum desem dogru olur. Ben yinede bu genis acida israr edecegim galiba sehir gezilerinde cok ihtiyac duyuyorum fotograflarima baktigimda. Tavsiyeleriniz benim icin cok degerli. Sizide cok mesgul ediyomusum gibi bi izlenim uyandi bende. Simdiden tesekkurler zaman ayirdiginiz icin.
  11. Cok dogru benim elim surtcmus 18-105 olacakti lens. Benim makinem 3100d bu arada. Ne kadar cok sey biliyosunuz nerdeyse hepsini not alacagim yada ne kadar az biliyorum hihi. Ben portreyi kendi lensimlede cekebiliyorum ama belkide tamda orda mesele isik ve ortam cok rol oynuyor eh ogrenecegim sayenizde galiba. Ama bu genis acilarida arastiriyorum 16-85 icin isik ayarini begenmiyolar. Ucuz bir lens alacagima bir kerede iyisini almak istiyorum. Simdiki aletim DX Ama ilerde FX alirsam ondada kullanmak istiyorum. Birde 2.8 ler var bunla ilgili bilgilendirirseniz cok sevinirim. Belkide birbiriyle alakalari yoktur sorduklarimin ama artik siz anlarsiniz
  12. Tesekkurler Mehmet Bey, benim makinemde bir lensim var oda 18-150 ama bazan manzara cekmek istedigim alan cok dar istedigim genisligi ve gorselligi yakalamiyorum. Portrelerde belkide benimde hatam olabilir ama sitenizde yayinlanan fotograflar gibi buyulu portreler cekemiyorum. Bunun icin 50 mm 1.8g lens uzerine cok pozitif makaleler okudum siz ne dusunursunuz?
  13. Bende bu arada soruma cevap ararken yazilarinizida degerlendiriyorum. Ogreniyorumda ayni zamanda tabi ama yinede bu genis acilarda kararsizim her ikisini yani hem portre hemde goruntu ( manzara) cekmek icin lens varmidir ikisi bi arada? Yoksa cok fazla seymi istiyorum.
  14. Ben hem portreyide iyi ceksin istiyorum hemde gözumun gordugu genisligi cekmek istiyorum ama o kadar karistiki kafam cok cesit var ve benimde tecrubem yok yardim ederseniz cok sevinirim.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.