İçeriğe git

Burak Akbaşlı

Üye
  • İçerik sayısı

    15
  • Katılım

  • Son ziyaret

Burak Akbaşlı Hakkında

  • Doğum Günü 25-06-1996

Profil Bilgileri

  • İkamet
    Balıkesir
  • Cinsiyet
    Erkek

Fotoğraf Bilgileri

  • Fotoğraf Makine Modeli
    Nikon D5100

Sosyal Ağlar

  • Web Sayfası
    http://www.flickr.com/photos/burakbasli

Burak Akbaşlı's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Topluluk Puanı

  1. Zaten benim gövde değiştirmem için önce D5100ün hakkını verip kendimi FF sensör için hazır hissetmem lazım.Bunun için de epey bir süre lazım. Şu sıralar 50mm lens alma hazırlığındayım o yüzden tüm yorumları da keyifle okudum.
  2. Aklımda D5100ü değiştirmek gibi bir düşünce yok hocam.çünkü daha öğrenme aşamasındayım ve makinemden gayet memnunum.Bu ikilemde makinemi alacağım zaman kalmıştım ve sizin de malumunuz 50mm lens almayı düşününce gövdede motor olsaydı daha makul bir fiyata lens alabilecek olma fikri beni biraz düşündürdü. Bu karşılaştırmaya yapılan yorumları gördükçe de iyi ki D5100 almışım dedim zaten.
  3. Sizin de dediğiniz gibi size olan güvenimden soruyu size yönelttim.Sorumun amacı da iki makine kıyaslamasına dair bilgi edinmekti.Zaten sorularımdaki tek amacım aradaki farkı idrak edebilecek seviyeye gelebilmek. üslubunuz konusunda biraz sert olmanızı ben asla üstüme alınmadım çünkü benim gibi yaşça çok genç olan birisini bile gayet ciddi bir üslupla cevaplamanız hoşuma gitti bu konuda da teşekkür ederim.
  4. Sizin fikrinize karşı olumsuz bir yorum yapmadım, yapamam da.Zaten sizin yapacağınız açıklamanın tamamını anlayabilecek kadar bilgi birikimine bile sahip değilim.Ancak elimdeki D5100 modelini alırken D90 ile arasında çok kaldım.Bu konuda tek bildiğim D90'ın günümüz teknolojisine ayak uyduramadığı ve yine kişisel görüşüm bu kadar tutulmasının sebebi gövdede af motoru olması. Sizin de gerekçeleriniz aynı yönde mi diye öğrenmek istemiştim.
  5. Hocam bu kadar kesin bir karar neye göre verilir biraz açıklarsanız çok mutlu olurum. Cevabını çok merak ediyorum.
  6. Burak Akbaşlı

    50mm f1.8 g veya d

    İkisini birden kullanıp bu kadar kesin karar vermiş olmanız beni g almaya daha çok teşvik etti.
  7. Burak Akbaşlı

    50mm f1.8 g veya d

    Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. G versiyon aklıma yatmış oldu böylelikle
  8. D5100 makineme 50mm lens almak istiyorum. Acaba d versiyon alıp mf ye alışmak mı daha iyi yoksa g versiyon aradaki fiyat farkını hak eder mi?
  9. Burak Akbaşlı

    Kertenkele

    © Burak Akbaşlı

  10. Ben dealextreme den aldım dandik bir parasoley, takıp çıkarmak için tırnakları biraz takılsa da iş görür
  11. Sizin de dediğiniz gibi fotoğraf dünyasına erken adım attığım için mutluyum. Dijital dönemde olmanın avantajlarını da kullanmak cabası.Küçükken filmli makinemiz vardı hala da durur.Deklanşöre basmaya çekinirdik ve anında görme şansımız olmazdı ama o filmin bitip fotoğrafçıya götürülmesiyle oluşan merakla başlamıştı fotoğraf sevdam. Şimdi ise dilediğimce deklanşöre basıp anında görebilmek ve müdahale edebilmek insanın kendini geliştirmesini hızlandırıyor.
  12. Beni en çok rahatsız eden ise 17 yaşında olduğum için makineyi sanki hava atmak için almışım gibi davrananlar. Bu yaşlarda kimse fotoğrafçılıkla ilgilenemez diye bir şey var sanki
  13. Daha henüz lise öğrencisi olduğum için her fotoğrafını çektiğim kişi(özellikle kızlar)fotoğrafa bakıcam diye deyim yerindeyse makinenin üstüne atlıyor. Hatta makine boynumda asılı, beraber bakarken kaşla göz arasında silenler bile oluyor.Sokağa çıktığımda üzerime dikilen gözler ise cabası.
  14. Burak Akbaşlı

    Merhabalar

    Hepinize çok teşekkür ederim. Zaten öncelikli amacım sizden öğrenip uygulayabilmek. öğrenci olduğum için geçen yaz araştırma fırsatım oldu ve makinemi aldığımdan beri pratik yapabiliyorum. Diyafram/Enstantane/ISO üçlüsünü anladım makinemi de manuel modda kullanıyorum. Şuan manuel netleme üzerinde çalışıyorum. Kendimi geliştirip daha güzel teknikleri uygularım inşallah.
  15. Fotoğrafçılığa olan merakım ve daha amatör olmam beni buraya yönlendirdi. 17 yaşındayım ve siz üstadlardan birşeyler öğrenmek için kayıt oldum. Yazdan beri takip ediyorum ancak makinemi yeni alabildim. Nikon D5100 ile başladım. Herkese iyi forumlar
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.