İçeriğe git

Erhan BABACAN

Üye
  • İçerik sayısı

    23
  • Katılım

  • Son ziyaret

Erhan BABACAN Hakkında

  • Doğum Günü 29-01-1981

Profil Bilgileri

  • İkamet
    İzmir
  • Cinsiyet
    Erkek

Erhan BABACAN's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Topluluk Puanı

  1. Mağazamda ki ürünlerin çekimi için aldığım Sigma 105 mm ile 1:1 sonuçlar alsamda , araştırmalarımda gördüm ki 3:1 - 5:1 sonuçlar almak da mümkün. Peki nasıl? Şu an aparatları sipariş verdim gelince mutlaka deneyeceğim. Süper Makro olarak adlandırılıyor ve ilk olarak Extension Tube + Sigma 105mm + Coupling Ring + Ters 50mm ayrıca polarize flashda olmazsa olmazlardan. Bu şekilde yüksek büyütme oranı yakalanıyor ancak alan derinliği çok sığ kalıyor. Yani bir örümceği 5:1 oranında büyüttük. Ancak sadece gözlerini net görebiliyoruz. Tamamının net olabilmesi için örümceğin her tarafının fotoğrafı tek tek çekiliyor. Fotorğaf sayısı en iyi sonuç için 100lere kadar çıkabiliyor. Daha sonra bilgisayarda Focus Stacking işlemi ile her bir kare üst üste bindirilerek muhteşem fotoğraflar ortaya çıkıyor.
  2. Adamlar makinelere mi yansınlar, karelerin gittiğine mi yansınlar. Çıkacak masrafa mı yansınlar
  3. Aynen öyle yahu. Neyse ki firma yenisini gönderdi. Ben 18-200'ün kalıbında beklerken biraz iri çıktı 18-300.
  4. Biraz önce 18-300 kargom geldi, kargoyu bir açtım ne göreyim. Lens kırık. Acele işimiz var dedikçe bir aksilik çıkıyor. Lens geri gönderildi. ÜrÜn sııfır alındı ama paralel ithalat olarak.
  5. Çok teşekkürler benim takım taklavat iş yerinde hepsi, gÖzüm işte elim lensteydi, Lensi arka kapağından tutup kaldırdım makineye takmak iÇin tam sıkmamışım bir anda kurtuldu. Kafa üstü güm. Filtreyi zar zor sÖktüm denemek iÇin taktım ama inanılmaz kÖtü sesler geldi makineden, hemen kapattım. Tamir edilir mi bilmiyorum. Olmazsa da yedek parÇa niyetine satarım.
  6. Merhaba arkadaşlar, dün malesef sakarlık sonucu 18-200 vr lensi kafa üstü düşürdüm. Uv filtre kırıldı ve görevini yaptı. Lenste en ufak leke yok. Ancak motor gitmiş Tam da en acil zamanda. Hemen yeni bir tak-gez lensi aramaya başladım. Nikon 18-300 vr'yi kafama taktım. Aralıklar benim için yeterliydi. Bugün İzmir'de bilinen iki firmaya gittim. Bir firma stoklarında olmadığı için yardımcı olamayacaklarını ama yarın geleceğini söyledi. Sipariş vermek istediğimi söyledim ama siz telefonla arayın dendi. Yani garanti değil izlenimi oluştu. Ardından diğer firmaya gittim. 18-300 vr elinizde mevcut mu diye bir önceki akşam mesaj atmıştım ve bu sabah erkenden evet şeklinde yanıt gelmişti. Mağaza girdim 18-300 ve elinizde mevcut mu dedim. Bakacak mısınız?? gibi abes bir soru ile karşılaştım. Bende bakmayacağım satın alacağım dedim. Ellerinde sıfır olmadığını ikinci el olduğunu söylediler ve rafta duran 18-300 ü deneme için elime verdiler. Ancak arızalı bir lensti. Malesef güven hissini yakalayamadım ve az önce internet üzerinden sirkecide ki bir firmadan sipariş verdim. Sipariş öncesi telefonla stok durumunu sordum. Telefonda ki sesin güven vermesi gerçekten çok önemlidir ve öyle de oldu. Yeni lens bir aksilik olmazsa yarın elimde. Eğer bu yazıları firmalar okuyor ise para kazanmak çok zordur ama kaybetmek çok kolaydır. Bende bir esnafım. Mağazanıza, dükkanınıza gelen bir müşteriye hoş geldiniz, size nasıl yardımcı olabilir miyim diye sormak sizin o satışı gerçekleştirmeniz de 1 adım öne geçmenizi sağlayacaktır. Sevgi ve saygılarımla.
  7. Erhan BABACAN

    3D Çalışma

    Uğur bey, fotoğrafda üç boyut olarak algılanabilmesi için grilik yapıldı ve gri alan üzerinde fırça ile hafif gÖlge verildi. Fotoğrafta crop işlemi ve hafif doygunluk işlemi yapıldı.
  8. Erhan BABACAN

    3D Çalışma

    Doğan bey, bu fotoğraf Sony DSC-S600 ile çekilmiştir Fotoğraf merakımın ilk örneklerinden.
  9. Erhan BABACAN

    3D Çalışma

    Bu çalışmayı izlemek için fotoğrafın altında ki arka plan renk paletinden sağdan 3. koyu griyi seçiniz.

    © Erhan BABACAN

  10. © Erhan BABACAN

  11. Erhan BABACAN

    Gidenlerin Ardından

    Yoğun geçen sezon sonunda boşalan sokaklar.. Ve yine... Sadece yazın, imaj ve vakit geçirmek için beslenen canlılar.. Onlar bunu haketmemişti..

    © Erhan BABACAN

  12. Merhaba değerli arkadaşlar, bildiğiniz üzere Capture NX programı lisanslı ve ücretiyle satın alınması gerekiyor (malesef). Ancak ne doğru düzgün bir satış noktası mevcut, ne de bilgilendirme. Dolayısıyla firmalar dolaylı yönden insanları lisanssız yazılıma yönlendiriyor. Capture NX programını satın almak istiyorum ama nasıl? Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. Not: PS için lisans ücreti 1000TL rakamını geçtiği için şu an düşünmüyorum. Sadece RAW dosyalarımı düzenleyebileceğim bir yazılım gerekiyor. Teşekkürler.
  13. Aynen aklima geldi hatta aynadanda baktim
  14. Pilleri çıkartıp 5 saniye sonra tekrar taktım düzeldi :rolleyes: Desteğiniz için çok teşekkür ederim Mehmet Bey.
  15. Evet renkler tersine döndü ancak ekran hala aynı durumda.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.