İçeriğe git

Can ARPALIK

Üye
  • İçerik sayısı

    8
  • Katılım

  • Son ziyaret

Can ARPALIK Hakkında

  • Doğum Günü 09-10-1989

Profil Bilgileri

  • İkamet
    Kırıkkale
  • Cinsiyet
    Erkek

Fotoğraf Bilgileri

  • Fotoğraf Makine Modeli
    Nikon D5100

Can ARPALIK's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Topluluk Puanı

  1. Can ARPALIK

    Yurtdışı alışveriş limiti

    Genel olarak arkadaşlar da açıklamış bende birkaç bilgi eklemek isterim; Denildiği gibi olay temelde tamamen gümrük memurunun o an ki ruh haline kalmış, En son bildiğim 100$ veya 75€ üzeri faturalı ürünler geçirilmemekte (dolarda ki artıştan sonra değişti mi bilgim yok) Kargo firması seçerken alışveriş yaptığınız ülkenin devlet postasını seçmeniz gümrükte daha az sorun yaşamanız demektir, Düşük fatura gösterme olayında ise başıma şöyle birşey geldi; yılbaşı özel indirimlerinden faydalanarak 90$ fiyatlı bir android tablet almıştım ki o bile gümrükte takıldı. Düşük gösterilen ürünlerde de bu fiyat olamaz diye geçirmediklerini duymaktayım.
  2. Sizinle aynı durumda kalıp fiyatından da dolayı d5100 ile manuel kullanırım diyerek almıştım. 100 fotoğraf ya çekmişimdir ya çekmemişimdir. Kutusuna kaldırıp kaldırdım 1 yıl kadar bekledi sonra elimden çıkarttım. Hızlı netlemeniz gereken anlar olacaktır o nedenle otomatik netleyen bir tercih yaparsanız daha memnun kalırsınız.
  3. Arkadaşlar çektiğim fotoğrafları dijital ortamda saklamak yerine bir kısmının baskısını alıp çerçeveleyip boş duvarlarımı süslemek istiyorum. 30x45, 30x60 boyutlarına kadar baskı almayı planlıyorum. Kırıkkale de ki fotoğrafçılar ile baskı konusunda uğraşmak istemiyorum. 1. tercih olarak internet üzerinden baskı yapan birkaç adrese ulaştım. Bahsettikleri gibi kaliteli ve ucuz baskı imkanı sağlıyorlar mı? Aramızda bu tip baskı yapan merkezleri kullanan kişiler varsa yorumlarını almak isterim. 2. tercih ise Ankara'ya yolum düştüğünde de baskı alabilirim. Önerebileceğiniz baskı merkezi var mı? Şimdiden herkese teşekkür ederim
  4. Gökhan'ın dediklerine katılmakla birlikte bu iş ilk başlarda kolay görünse de içine girdikçe ne kadar zor bir alan olduğunu belli ediyor. Şunu belirtmek isterim ki birkaç ekipmanım olsa da kesinlikle makro fotoğrafçılık ile uğraşmayı planlamıyorum. Oldukça ciddi ve zor bir alan. Bahsettiğimiz ürünlerin fiyatı düşük tabi ki alınıp denenebilir. Elimde kaliteli örnekler olmamakla birlikte çok amatörce çekilmiş birkaç fotoğraf paylaşmak istiyorum. Görmüş olduğunuz pembe çiçek 18-55 ve makro tüp kullanılarak çekilmiştir. exif bilgisine maalesef ulaşamamaktayım. Arkadaşların da dediği gibi ışık kaynağı çok önemli olduğundan kendimce sb-900 flaşın önüne fotoğrafta görünen bir aparat yaptım. 50mm ters bağlandı tüp kullanılmadı ama ışık kaynağı örnek olması için ekledim. Siparişe gelecek olursak fazla aramadım ben gözüme ilk çarpan linki yolladım. Satıcının vermiş olduğu fiyat-ücretsiz kargo-müşteri memnuniyeti gibi konulara dikkat etmeniz gerekmektedir.
  5. 2 yıl kadar önce GG da bir satıcıdan 175 liraya elektronik devresi olan makro tüp almıştım. O zaman Türkiye fiyatları göz önünde tutulduğunda ki çoğu 300lira üzeriydi çok mantıklı gelmişti. aliexpress de satılanlarla aynı ürünler olduğunu ve ortalama 30-40$ fiyatını görünce sahibinden aracılığı ile zarar etmeden sattım. Lensi ters bağlayarak kullandığım için üzerinde devre olmasına da gerek duymadığımdan şu aralar aliexpressden körük sipariş etmeyi düşünüyorum. çin den almak istiyorum diyorsanız, Hüseyin arkadaşın dediği satıcı kriterlerine dikkat etmelisiniz. Dikkat etmediğiniz taktirde sıkıntılar çıkabilir. Tabiki en önemli dikkat edilmesi gerekenlerden birisi de ücretsiz kargo olması. İlk bakışta gözüme çarpan bu oldu. http://www.aliexpres.../624221120.html dilerseniz daha ayrıntılı bir arama yapabilirsiniz.
  6. Can ARPALIK

    D7100 den D810 a geçiş

    Birçoğunuz benden çok daha ileri seviyedesiniz, sizler bu konuyu daha iyi değerlendirirsiniz fakat bende kendi açımdan değerlendirmek istiyorum. Zaman zaman ileriyi düşünerek şu gövdeyi alırım şu lensi alırım diye düşünüyorum. Profesyonel olarak değil hobi amaçlı uğraşıyorum ve FX gövde almayı hiçbir zaman düşünmedim. FX gövde aldığımda kullanmam gereken lens açısından da daha fazla para vermem gerekebilecek. Elinizde ki gövde DX gövde piyasanın en iyilerinden biri. Sizde bu işi benim gibi yapıyorsanız DX gövdede kalmanızı bir düşünün derim. Yerinizde ben olsam yeni bir gövde değil de yeni lensler olarak değerlendirirdim bu fırsatı.
  7. Can ARPALIK

    Nerede hata yaptık?

    Değerli büyüklerim öncelikle merhabalar, 2 yıldır fotoğraf ile uğraşmaktayım ve yaklaşık 1 yıldır sizlerin arasında gizli gizli tüm konuları takip etmekte ve elimden geldiğince ekipmanım dan önce fotoğraf bilgimi geliştirmeye çalışmaktayım. Bu süre içerisinde bulunduğum üniversitenin kütüphanesinde fotoğraf üzerine yazılan hemen hemen tüm kaynakları taramış bulunmaktayım ve siz saygıdeğer büyüklerimin tavsiyelerini ve birikimlerini satır satır incelemekteyim. İlk zamanlar ben de bir heyecanla her lensi almak istemekteydim fakat her şeyin zamanı olduğunu erken öğrendiğim için de kendimi şanslı hissetmekteyim. Gitar eğitimi üzerine bulunan bir forum sitesinde yöneticilik yapmaktayım ve sizlerin burada ekipman üzerine çektiği aynı sıkıntıları biz de orada çekmekteyiz. En pahalı gitar, pedal ve amfilerin kendi başlarına iyi müzik yapamayacağını, olayın kişide bittiğini ne yazık ki büyük bir kesim gözardı ediyor. Aynı şekilde pahalı body ve lensler iyi fotoğraf çıkartmak için bir aracı olabilir fakat asıl işin fotoğrafı çekende bittiğini, doğru kadraj, ışık, ritm kısacası fotoğrafta kompozisyon olmadı mı en pahalı ekipmanda olsa bir sonuç elde edilemez olduğunu bu alanda olan yeni kesim de gözardı ediyor. Umarım bu yolda ilerlemek isteyen yeni arkadaşlar bu hatalarından vazgeçip kendilerini geliştirmeye çalışırlar.
  8. Can ARPALIK

    uzatma tüpü, ters bağlama

    Merhaba arkadaşlar, İlk başta ben de ucuz yola kaçarak 3 farklı boyutta olan makro tube aldım. çektiklerimi bir makro lensle çekilen fotoğrafla yanyana getirilince farkları hissediyordum. Benim de konuya eklemek istediği şudur; Mehmet abi bende ters bağlama bileziği almayı düşünüyorum. Makro tube + ters bağlama bileziği + 50mm f1.8d lens ile daha tatmin edici sonuçlar alabilirmiyim ?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.