İçeriğe git

evcan ali

Üye
  • İçerik sayısı

    74
  • Katılım

  • Son ziyaret

evcan ali Hakkında

  • Doğum Günü 29-03-1982

Profil Bilgileri

  • İkamet
    Trabzon
  • Cinsiyet
    Erkek

Fotoğraf Bilgileri

  • Fotoğraf Makine Modeli
    Nikon D5100

Güncel Profil Ziyaretleri

2.913 profil görüntüleme

evcan ali's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Topluluk Puanı

  1. evcan ali

    Sanal Tur Programı

    Autopano Giga 3.6 - Single User License http://www.activecom...t&product_id=19 ücretsiz program yok hocam. yukardaki program vb programlar var. hepsi ücretli.
  2. evcan ali

    Sanal Tur Programı

    Gigapixel Panorama http://www.sanalgezinti.com/tr/gigapixel-panorama.html
  3. evcan ali

    18-70 mi? 18-105mi?

    18-105 iyidir. değiştirmeye hacet yok. yanına 50 mm 1,8 alın. bir tanede 55-200 gül gibi geçinirsiniz.
  4. evcan ali

    D90 dan D7100 e geçiş mantıklımı ?

    ruh halim farklıydı. nikon 105 mm lens fiyatlarına bakıyordum
  5. evcan ali

    D90 dan D7100 e geçiş mantıklımı ?

    bana göre gövde o kadarda önemli değil günümüzde. hemen hemen tüm makinelerin performansı iyi. uç noktalar ve kullanılan teknoloji hariç. herşey lenste bitiyor. şimdi benim bir tane 105 mm nikon makro lensim olsa d7000 ne yapam ?
  6. hocam nikon cephesinde d5100 alıp üzerine 50mm + 55-200 lens alıp epey bir yol kat edersiniz bu setle. emin olun yetecek ve fazla fazlasıyla bu set ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır. zaten artık oldum dediğinizde ihtiyaçlarınıza göre ekipmanlarınızı değiştirebilir yada yenileyebilirsiniz.
  7. evcan ali

    Merhaba yeni başladım sorularım var

    hocam rahatsız ediyorsa en güzeli yetkili serviste temizletmeniz.
  8. evcan ali

    Kamera Nasıl Tutulmalıdır?

    gökhan bey öncelikle bilgilendirme için teşekkür ederiz. sizin konuyla ilgili hassasiyetiniz gerçekten güzel. biz size teşekkür etmeden önce şaka mahiyetinde takıldık incittiysek sizi affola. oradaki fotoğrafların tesadüfi olduğunun farkındayız. tekrar teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.
  9. evcan ali

    Kamera Nasıl Tutulmalıdır?

    denekki canoncular makine tutmayı bilmiyor
  10. evcan ali

    Netleme Modları Hakkında

    hocam netleme noktalarını değiştirebilmeniz için mod tekerinin yada mod kadranının P A S M seçeneklerinden birisinde olması gerekli. Auto modlarda netleme noktalarını makine kendisi ayarlar sizin değişiklik yapmanıza izin vermez.
  11. indiriyorum yararlı bir paylaşım teşekkürler.
  12. evcan ali

    Hata nerede yapıyorum?

    netleme hataları genelde makineye otomatik ayara bırakıldığında hareketli nesnelerde ortaya çıkabiliyor. netlemenizi makineye yaptırın ancak tek nokta üzerinden yaptırıp kontrolü kendiniz elinize alın. o tek noktayı çekmek istediğiniz hareketli nesne obje yada kişi üzerinde tutarsanız sıkıntı netleme problemi yaşamassınız. bu biraz zor ama netleme problemi yaşatmıyor. ayrıca eğer insan çekiyorsanız. netleme noktası kişinin gözlerinin üzerinde olması en iyi sonuçu verir. çünkü gözler ruhun aynasınız. genel portre çekimlerinde netleme tek nokta üzerinden ve göz üzerinden yapılır.
  13. mehmet hocamın bahsettiği 55-200 mm VR lensi ben test etme imkanı buldum. gerçekten çok güzel keskin bir lens. ancak inanın 2 saatte ancak adam gibi bir kare yakalayabildim. çünkü 5100 +55-200 lensle parkta kuş kovalamak hiç kolay olmuyor.
  14. özet geçiyorum. başıma gelen bir olayı anlatayım. malum webmaster sayılırız. sitemizde googledan arayıp telif hakkı olmayan görseller arasından seçtiğimiz bir fotoğrafı fotoğrafçılık bloğumuzda kullanıyoruz. neyse mailleri kontrol ederken bir bakıyom biri para istiyor telif hakkı parası alla alla diyom ne parası yav. bu nerden çıktı şimdi. neyse araştırıyorum konuyu onu bunu şunu derken adam habire mail atıyor. seni şikayet etcem felan filan. adam türk değil tabi yabancı pekde anlamıyorum dilinden. bende ilgili yazıdaki tüm görselleri kaldırıyorum. bu çok basit bir olay. yani ticari olmayan basit bir blog yazısı için böyle sıkıntılar çıkıyorsa. siz bir ajansta çalıştığınızı düşünün. adam sizin kullandığınız görselin sahibi olduğunu ispat edip mahkemeye başvurdumu gelin de çıkın işin içinden. adamın avkatının sigara parasını bile sizden alırlar :
  15. yani bir fotoğrafta, bir çizimde, yada herhangi bir manipülasyondaki tüm görseller bizzat kendiniz üretmiş olmalısınız. ayrıca fotoğraflarda hiçbir marka ibaresi bulunmamalı. ayrıca fotoğraflardaki tüm modellerde modellik sözleşmesi fotoğrafla beraber gönderilmeli bu ananız babanız dahi olsa hatta siz bile olsanız yoksa bir dava söz konusu olduğunda emin olun avukatın içtiği sigara parasına kadar sizden alırlar.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.