İçeriğe git

Melih

Üye
  • İçerik sayısı

    84
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Gün Kazandı

    7

Melih en son kazandığı gün Temmuz 15 2014

Melih en çok beğenilen içeriğe sahipti!

Profil Bilgileri

  • İkamet
    Ankara
  • Cinsiyet
    Erkek

Melih's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

29

Topluluk Puanı

  1. Fuarda bir bulusma organizasyonu yapabilirmiyiz arkadaslar. Cumartesi ve pazar 129/A stantında olacağım gelen arkadaşları beklerim.
  2. Melih

    Yıldız Pozlaması Hakkında

    Iso - Enstantene karışmış galiba Gökhan
  3. Melih

    d3200 Almayı Düşünüyorum Düşünceleriniz Nelerdir?

    Hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın
  4. Melih

    Stok fotoğrafçılık

    Deneyimim yok ancak mantık şu, eğer fotoğraflarınızı satışa sunmayı düşünüyorsanız endüstriyel ve ticari içerikli fotoğraflar çekmenizi tavsiye ederim örneğin bir spor salonunda dambıl ile kol kası geliştiren bir sporcuyu çekebilirsiniz nedenmi çünkü bu fotoğrafa sporcu gıdaları üreten firmalar talip olabilir, veya neyi çekebilirsiniz dünyayı kirleten bir fabrikanın bacasını ve çıkan dumanı çekebilirsiniz bunada birçok firma talip olabilir, organik gıdalar olabilir, tarladaki sebze meyvelere olabilir, bunlar sadece bir örnek, manzara fotoğrafları, sokak fotoğrafları çekip yüklemeyin zamanınızı boşa harcamış olursunuz. Mesela renkli cam kırıkları olabilir, geri dönüşüm ürünleri olabilir ve bir detay daha ne kadar çok fotoğraf yüklerseniz okadar çok kazanç elde etmeye ADAY olursunuz. Ticari içerikli ve Özgün fotograflar çekerseniz ve buna ciddi bir zaman ayırabilirseniz bu işten para kazanma şansınız var. 200bin civari fotograf yükleyen ve aylık 15bin dolar civari kazanan insanlar olduğunu okumuştum bir ara internette. Ne derece dogrudur bilemiyorum. Ama telif haklarina dikkat etmelisiniz, para kazanacam derken yüklü tazminatlar ödemeyin. Fotoğrafa konu eğer bir özel mülk ise veya bir kişi ise stok siteleri sizden izin belgesi isteyebilirler. Yorumlarımı para kazanma amaçlı sorduğunuzu farzederek yaptım. Amaç sadece fotoğraflarınızı upload etmek ve paylaşmaksa o zaman zaten 500px flicker i tavsiye ederim. Ama satmak icin soruyorsanız fotolia bu konuda daha aktif gibi.
  5. Melih

    Stüdyom da ilk çekimlerim.Yönlendirin lütfen

    Yanlış anlamadıysam üç ayaksız çekimler için 1/30 veya 1/60 enstantene sürelerini mi tavsiye ettiniz. Ben şahsen 1/30 değil 1/60 da üçayaksız net bir sonuca bir türlü ulaşamadım.
  6. Melih

    Ay karanlık

    © Melih

  7. Melih

    Stüdyom da ilk çekimlerim.Yönlendirin lütfen

    Çekmek istediğiniz fotoğraftaki renk doygunluğunu ve canlılığını photoshop ile birkaÇ ayar yaparak yakalayabilirsiniz aslında ama sizin Çekimlerinizde Çok hafif bir titreme var gibi geldi bana, Dikkat ederseniz fotoğrafta kırmızı ile işaretlediğim yerlerde bu titremenin etkileri daha iyi görülüyor. İzniniz olmadan fotoğraflar üzerinde biraz photoshop ile oynayıp daha keskin ve daha canlı renkler yakalamaya Çalıştım, aşağıda görebilirsiniz. Sanırım üÇayak ile Çekimlerde daha başarılı sonuÇlar elde edebilirsiniz. Yorumlarımı tamamen amatör sayılacak bilgim ile yazdım, üstad'lar daha net bilgiler verebilir. Orjinali : Photoshop ile işlenmiş hali : Netsizlik veya titreşimin sonucu olduğunu düşündüren detay : Orjinal: Photoshop ile işlenmiş hali :
  8. Recep bey yukarıda D810A için genel kullanıma çok uygun olmadığı ile ilgili bir bilgi paylaşmıştı. Normal D810 ile de Celeston C11'e yazık ederiz. Sanırım daha mütevazi bir sistem kuracağım gökyüzü fotoğrafları için. önceliklerim yukarıda listedeki ürünlerin temini şu an için.
  9. Lensin önünde ciddi bir büyüklük oluşuyor dolayısıyla iş bitip makineyi çantaya koyarken çıkartmak gerekir ve tekrar gerektiğinde takmak gerekir diye düşünüyorum, birde arazide ND filtreyi takmak için lensi makineden sökmek gerekiyor. Bu yüzden pratik gelmiyor demiştim. Ama Nikon 14-24mm f/2.8G gibi güzel bir lens için değer diyorsanız orası başka
  10. Merhaba Sebahattin bey, Kare lens adaptörlerini biliyorum ama kullanımı çok pratik gelmiyor bana. Takması çıkartması biraz meşakkatli geldi.
  11. Gökyüzü fotoğrafçılığının yanı sıra genel kullanım içinde uygun olduğunu düşünerek D810A tercih etmiştim hatta "Schmid Newtonian/Cassegrain" tip teleskopları ve "Ekvatoral hareketli Ayakları" bile araştırmaya başlamıştım, neyse artık D810 ile çekecez gezegenleri anlaşılan.
  12. 180mm makro lens ile ilgili tereddütüm şu, çekim yaparken yaklaşma mesafesi uzak kalırsa R1C1 efektif çalışırmı acaba
  13. Çizilene Resim, Çekilene Fotoğraf denir :)

  14. Daha evvelde bahsettiğim gibi FF bir gövdeye geçme düşüncem iyiden iyiye netleşti. D7100 ve imzamdaki ekipmanlar sabit kalmak üzere D810A (Gökyüzü çekimleri hep beni cezbetmiştir) almayı düşünüyorum ve bu gövde için kullanacağım objektifler ile ilgili araştırma içindeyim, aşağıdaki listede kalın olarak yazdıklarım kesinleşmiş tercihim gibi düşünebilirsiniz ama tavsiyelerinize her zaman olduğu gibi şimdi de açığım. 1- Nikon D810A 2- Samyang 8mm T/3.8 (D7100 de kullanmak için alacağım, balık gözü çekimler için FF 'de çok fazla alternatif yok) 3- Nikon 14-24 mm f/2.8G ED - Bu objektife ND filtre takılamadığı için bu aralıkta hangi lensi önerebilirsiniz (Tokina 11-16 kullanıyorum şuan ve bu aralığı ND filtre ile çok seviyorum) 4- Tamron SP 24-70mm f/2.8 DI VC USD 5- Tamron SP 70-200mm F/2.8 Di VC USD 6- Sigma 180mm f/2.8 EX DG OS HSM APO Macro Lens - Makro objektif te çok kararsızım. 7- Nikon R1C1 makro flaşı 8- Kenko Extension Tube Set Dg 9- Kenko Teleplus Pro 300 Dg Tele Konvertör 2x (D7100 ve 150-500 üm için) 10- Nikon AF-S Nikkor 85mm f/1.4G - Daha ileri bir tarih için düşünüyorum ama listemde mevcut 11- Nikon SB-910 Tepe flaş 12- Nikon SD-9 Flash için güç ünitesi 13- Sürekli ışık seti 5500 K - Softbox (Beyaz ışık) - Arka aydınlatma için sanırım 2 takım alacağım (Toplam 4 adet olacak) Yukarıdaki ekipmanların tamamı oldukça ciddi bir bütçe gerektiriyor dolayısıyla hepsini bir anda alamasam da 5-6 aylık bir süre içerisinde tamamlamayı planlıyorum. İlk etapta kademeli olarak mevcut D7100 de de kullanabileceklerimi alacağım (2,3,4,5,6,7,8,9,maddeler) (1,10,11,12,13 daha sonra) 70-200 de Tamron'a karar verme sebebim testlerdeki CA performansı oldu. Nikon ca konusunda Tamron ve Sigmanın çok çok gerisinde kalmış yada ben tam tersini yorumluyorum. Yukarıdaki yazılarda mümkün olduğunca Ertan hocamın kızmayacağı şekilde Türkçe kelimeler kullanmaya çalıştım ama atladıklarım var ise şimdiden kendisinden özür diliyorum. Sanırım yine kafanızı şişirmeye başladım Yorumlarınız benim için çok önemli,
  15. Melih

    İstanbulda Kış

    Ben oldukça başarılı buldum fotoğrafı. Elinize sağlık.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.