İçeriğe git

Hüseyin Baykuş

Üye
  • İçerik sayısı

    81
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Gün Kazandı

    3

Hüseyin Baykuş en son kazandığı gün Aralık 20 2017

Hüseyin Baykuş en çok beğenilen içeriğe sahipti!

Hüseyin Baykuş Hakkında

  • Doğum Günü 04-11-1987

Profil Bilgileri

  • İkamet
    Adana
  • Cinsiyet
    Erkek

Güncel Profil Ziyaretleri

2.766 profil görüntüleme

Hüseyin Baykuş's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

20

Topluluk Puanı

  1. Hüseyin Baykuş

    İspinoz

    x2 şeklinde daha önce konularda okudum.öyle yapınca da götürüleri oluyor gerçi bu fottoğrafta flash patlattığım için 1/250 enst. bu sebepten.Verdiğiniz bilgilerden dolayı tekrar teşekkür ederim.
  2. Hüseyin Baykuş

    İspinoz

    Mehmet bey öncelikle teşekkürler. ÇiÇekli kareyi yanlışlıkla Çektim ama gözüme hoş göründü.Benim lensle asıl derdim net olmamaları mesela kuşun tüyleri tek tek seÇilmiyor hafif bir bulanıklık oluyor bu bu tür bir lens iÇin normal mi lensde mi problem var benim Çekiş şeklimde mi onu öğrenmek amaÇlı sordum. Bu arada tekrar teşekkürler.
  3. © Hüseyin Baykuş

  4. Hüseyin Baykuş

    İspinoz

    Sizce 70-300vc için iyi bir sonuç mu elde edebildiğim en net karalerden biri.Yoksa benim lenste mi problem var?

    © Hüseyin Baykuş

  5. Hüseyin Baykuş

    UzunGöl

    Teşekkürler Mehmet bey, ne yazık ki gezilip görülecek doğa güzelliğinden şu an çok uzak kadraj dışında kalan yerler daha da kötü, uzun gölün ömrü kısa artık...
  6. Hüseyin Baykuş

    UzunGöl

    © Hüseyin Baykuş

  7. Hüseyin Baykuş

    D7000 e tamron 70-300 lens

    Tamron 70-300vc kullanıyorum, tavsiye etmiyorum. Nikon 70-300 vr kullanmadım ama 300mm de tamron bir tık daha iyi deniyor.O yüzden tamron aldım fakat 200mm den sonra slr bir makine ile çekilmiş fotoğraf kalitesi bulmak için çok fazla ışık gerekiyor. Bilmiyorum belki bendeki kopya iyi değildir ama netde de karşılaştırma yapabileceğim tam boyda örnekler bulamadım. 800x600 de hepsi çok güzel. Benim çektiğim fotoğraflarda kalite %70 den sonra bozuluyor.Ben kuş çekeceğim hevesiyle aldım ama örneğin bir serçeyi kaliteli çekmek için aranızda en fazla 3m olması gerekiyor.Zaten serçe boyutunda diğer kuşlara bu mesafede yaklaşmak da çok zor oluyor.örnek fotoğrafları eklemeye çalışacağım.
  8. Görüntü işleme derisinde öğrendiklerimle anlatmaya çalışayım, netlemede sensördeki netlik algılama kısmında görüntünün matriks keskinlik hesaplamalarıyla net olup olmadığını hesaplıyor (tam terimleri bilmiyorum).Mesafe kısmı giden sinyalden ziyade mesela içerdeki netleme mekanizması 0,3 tur atmışsa 1 m, 3 tur atmışsa 7 m gibi hesaplıyor, zaten manuel lenslerde benim d7100 de gördüğüm netleme olduğunda lensle herhangi bir elektronik bağlantısı olmadığı halde net olduğunu belirtiyor.Yalnız güncel akıllı telefonlarda (lg g3 te var) kızıl ötesi sinyal yardımıyla cismin ne kadar uzakta olduğu hesaplanıyor ve bu hesaplamaya göre lensin odaklaması sağlanıyor. Fotoğraf makinelerinde RF af olan modeller var mı bilmiyorum ama d7100 deki sistem gelen ışıktaki net kısmı hesaplıyor. Kanser ile ilgili yazıyı okumuştum belli bir türdeki göz kanserinin erken teşhisinde gözdeki yansıma olup olmamasından tespit ediliyormuş.
  9. Hüseyin Baykuş

    D7100 sensör lekeleri

    Bendeki lekelerin yerleri de değişiyor. Bir hava pompalasanız ?Toz bir şekilde giriyor nasıl bilmiyorum ama...
  10. Tamamen benim düzgün yazmamamdan kaynaklanan bir sorun. Evet fiyat performans ürünü anlamında söyledim.Şimdi alamadım sonra alacam anlamında cümleye başlamışım öyle devam etmişim
  11. Bende baktım baktım alamadım daha ama yeni hedef Tamron 150-600 f/p ürünü deniyor.Sizdeki tamkare makine ile 300mm+1.4tc=420mm çok kısa geliyor özellikle küçük ötücü kuşlar için.Bende 70-300mm *1,5 =450mm le koşturuyorum kuş peşinde ama özellikle o küçük kuşlar 2metre yaklaşmadan sensöre tam sığmıyor detaylar gidiyor tabi bendeki lens 70-300 prime 300 kadar kaliteli değil o da bir etken.
  12. Hüseyin Baykuş

    SAKA

    Teşekkürler
  13. Bildiğim kadarıyla söyleyeyim DX Tele (sensör kalitesi hariç) için bir avantaj olur iken geniş açıda dezavantaja dönüşüyor. Yani 18-105 lensimi 105 mm de 150mm olarak kullanabilirken 18mm i sadece 27 mm lik bir geniş açı olarak kullanabiliyorum. Filmler 35mm standartında üretilmemiş olsaydı şimdi bunlara kafa yormayacaktık elimizdekini düşünecektik.Bütçeniz neye yetiyorsa ve en çok hangi tür fotoğrafları çekmekten hoşlanıyorsanız ordan başlayın.
  14. Hüseyin Baykuş

    SAKA

    © Hüseyin Baykuş

  15. Hüseyin Baykuş

    ILGAZ II Timelapse Film

    Bende yapmak istiyorum diye heveslendiren bir çalışma elinize sağlık...
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.