İçeriğe git

Yasin ÜYEL

Üye
  • İçerik sayısı

    135
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Gün Kazandı

    18

Yasin ÜYEL en son kazandığı gün Mart 3 2019

Yasin ÜYEL en çok beğenilen içeriğe sahipti!

Yasin ÜYEL Hakkında

  • Doğum Günü 18-12-1987

Profil Bilgileri

  • İkamet
    Belirtmedi
  • Cinsiyet
    Erkek

Fotoğraf Bilgileri

  • Fotoğraf Makine Modeli
    Nikon D810

Sosyal Ağlar

  • Web Sayfası
    https://500px.com/yasinuyel
  • İnstagram
    yasin_uyel

Güncel Profil Ziyaretleri

6.495 profil görüntüleme

Yasin ÜYEL's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

31

Topluluk Puanı

  1. Yasin ÜYEL

    Nikon Filtre önerisi

    Andoer Marka çinden getirttiğim filtreler gayet güzel sonuçlar veriyordu. Deneyin derim. Aliexpressten alabilirsiniz. Keskinlik kaybı, renk sapması çok kabul edilebilir derecede.
  2. FF bir sensörü iyi bir lensle beslemek hem manzara hem de özellikle astrofotograf için önemli. siz aslında 14-24 istiyorsunuz. ağır olması bir dezavantaj olabilir ama siz avantajları ile ilgilenmelisiniz. bu denli keskin ve optik kalitesi yüksek bir lensten hafif olmasını beklememek lazım. zoom lens olması işinize gelir hele ki prime lens kadar keskinse tüm aralıklarda. kesinlikle 14-24'ü ciddi olarak düşünmeniz lazım. alternatif olarak geçen yıl çıkan sigma art 14 mm f 1.8 ya da sigma 20 mm f 1.4 olabilir. ama yine söylüyorum 14-24 aradığınız lens gibi görünüyor. Tekrar düşünmeniz açısından 14-24 ile çekilmiş bu kareyi yüklüyorum.
  3. Yasin ÜYEL

    Seri çekim

    Continuous High -CH- moduna aldığınızda deklanşöre basılı tutarsanız seri çekim yapabilirsiniz. Kullanım kitapçığını da kabaca okumanızda fayda var.
  4. Matris ölçümde bu pozlama tartışmasız over exposure. Ben teknik arızaya geçmeden önce ışık durumunu gözden geçirmek kanaatindeyim. Işık serttir ya da zayıftır veya başka bir sebeple cihazın ölçüm modu yanılabilir. Bunu biliyorsunuz. Hiç bir body size kusursuz pozlama vaadinde bulunmadığı için poz telafisi koyuyor. Cihaz o ışık ve o şartlarda yanılmış olabilir. Bu da lensle değil ışık şartlari ile ilgili. Yani farklı ışıklarda, farklı şartlarda da mutlaka çekim yapmanız lazım lens arızalı diyebilmek için. Her fotografta ya da çoğu fotografta over exposure varsa (histograma bakarak) işin teknik arıza kısmına eğilmek gerekir fikrindeyim.
  5. Örnek bir fotograf, exif ve o fotografa ait histogram yükleyebilir misiniz?
  6. Aynı nedenlerden dolayı ilave batarya ihtiyacım oldu. Gidip ne olduğu belli olmayan bir ürün yerine duracell aldım. Gayet de memnunum. Orjinali ile pek farkı yok.
  7. Yasin ÜYEL

    Hangi geniş açı lens ?

    Tokina 11-16 f 2.8 ya da Tokina 11-20 f 2.8 neden çünkü daha hızlı lensler. f 2.8 tercih sebebidir. Ama f 2.8 ile gündüz manzara çekilir mi derseniz çok da değil.
  8. Merhabalar, portre çekimlerinde kabul edilmiş önerilen odak aralığı 85-135 mm'dir. Eğer FF düşünüyorsanız 85 mm en doğru tercihtir. DX ile de 85 mm kullanılamaz diye bir kural yok. Gayet de portre çekilebilir. 50 mm'i DX için hangi mantıkla öneriyorlar bilemiyorum fakat o mantıkla hareket ederseniz inanın 85 mm daha mantıklı. Asla pişman etmez o lens sizi, asla.
  9. Yasin ÜYEL

    Hdr ve basamaklama

    Merhabalar, HDR çekimi body'e bırakırsanız kendi algoritması ile birleştirir. JPEG çekilen kareler birleştirilir. Neden manuel braketleme yapılıyor o zaman? Öncelikle RAW format için. Yani manuel olarak birleştirdiğiniz HDR kare de RAW olarak çıkar. İşleyebilirsiniz istediğiniz gibi. Jpeg olarak makinanın size vereceği kareyi o haliyle kabul edersiniz üzerinde ışık vs gibi ayarlamalar için uygun bir format sayılmaz.
  10. D7100 başarılı bir body. ISO her şey değildir. Öncelikle kendinizi ve bilgilerinizi geliştirmeniz daha makul görünüyor. İstediğiniz renkleri yakalamaktan kastınız nedir bilemiyorum ama beyaz dengesini mutlaka kendiniz çekim sonrası ayarlayın. Ayrıca tokina 11-16 dx gövdenin efsane geniş açılarındandır. Ekipmanınızı sakın küçümsemeyin.
  11. Harmanlama Bağımlısı Bu kişi benim Sebahattin bey çok keyifle okuduğum bu yazıda kendimden parça parça çok şey buldum. Doğru tespitleri mihazla harmanladığınız için sizde de blending yönelimi var Elinize, emeğinize sağlık çok hoş bir yazı
  12. Mükemmel bir yazı Sebahattin bey. Elinize sağlık.
  13. Yasin ÜYEL

    Pahalı bir makina ile gece dolaşmak

    Ben de konu açılmışken bir şeyi merak ediyorum. Malumunuz cihazlar hayli pahalı. Çalınma gibi durumları kapsayacak bir sigorta şekli var mıdır acaba?
  14. Yasin ÜYEL

    Astrofotografcilik icin makine

    DX de FF de işinizi görecektir fakat birisi C segment araba diğeri E segment araba. İkisi de gideceğiniz yere götürecektir sizi. Ama ben konfor, hız, güvenlik vs gibi ekstra beklentilerim var derseniz elbette FF. Daha büyük algılayıcı ve gelişmiş görüntü işleme birimleri muhakkak fark yaratacaktır.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.