-
İçerik sayısı
196 -
Katılım
-
Son ziyaret
-
Gün Kazandı
26
Emin İpek en son kazandığı gün Ağustos 4 2022
Emin İpek en çok beğenilen içeriğe sahipti!
Emin İpek Hakkında
- Doğum Günü 18-04-1956
Profil Bilgileri
-
İkamet
İzmir
-
Cinsiyet
Erkek
Fotoğraf Bilgileri
-
Fotoğraf Makine Modeli
Nikon Coolpix 900
-
Fotoğraf Makine Modeli
Canon 6D MK2
Sosyal Ağlar
-
Web Sayfası
www.eminipek.com
-
Twitter
@eminipek56
-
İnstagram
eminipek56
-
Facebook
yok
- Youtube
- 500px
Güncel Profil Ziyaretleri
5.653 profil görüntüleme
Emin İpek's Achievements
Newbie (1/14)
46
Topluluk Puanı
-
Bunu elde çekim ve tripodla çekim diye ikiye ayırmak gerekir. Tripodla çekim yapacaksanız diyafram öncelikli olarak çekim yaprsınız. Gündüz, ışığın durumuna göre iso'yu 100-200 arasında tutar diyafram hızını makineye bırakırsınız. Gece çekimlerinde ise iso'yu duruma göre otomatiğe bırakırsınız. Elle çekimlerde ise, diyafram hızı önceliğiniz olmalı. Her halükarda nabız hızınızdan daha yavaş olmamalı, çünkü makine nabız atışlarınızdan da etkilenebilir. ortalama nabız hızınız 80 ise 1/80 de kalmalısınız. Eğer uzun odak uzunluklu bir lens kullanıyorsanız 1/odak uzunluğu diyafram hızınız olmalı. 100 mm bir lensle çekim yapacaksanız en az 1/100 diyafram hızı kullanmalısınız. İso ayarları gündüz 100-200 arası, gece otomatikte olmalıdır.
-
http://www.eminipek.com/foto/temel/baslangic/cekim/cekim.htm sayfasında Temel Çekim Prensipleri üzerine bir yazım var. Belki yararlı olur.
-
Raw modundayken de HDR çalışmayabilir.
-
Gerçek Camera RAW ekranında dosya açma menüsü yok. Photoshop içinden simülasyon şeklinde açılıyor. Sizin de dediğiniz gibi "hemen hemen aynı" ama tamamen aynı değil. Raw dosyası işlemeye benzemiyor hiçbir şekilde. Bu arada herkese Affinity Photo öneriyorum. Photoshop'ta yapabileceklerinizin %99'unu yaparsınız. Lightroom ile Photoshop iç içe gibi çalışıyor. Lisans fiyatı da hem düşük hem ömür boyu. Adobe tekelini de kırmak gerek. Ben bıraktım Photoshop'u.
- 7 yanıt
-
- 1
-
Camera Raw derken, Photoshop eklentisinden söz ediyorsunuz sanırım. Camera Raw kendi başına çalışan bir program değil. Yani her türlü dosyayı açma özelliği filan yok. Camera Raw içinden jpeg yükleyemezsiniz. Raw işleyen hiçbir program da jpeg dosyalarını açmaz zaten. Adı üstünde, Raw işleme programı, Raw dosyalarını açar. Jpeg dosyalarını raw işliyormuş gibi işleme, Photoshop içinde bir menüde var, filters menüsü içinde olabilir, artık PS kullanmayı bıraktığım için bakamıyorum, o menüden raw filter gibi bir şey seçtiğiniz zaman, size raw işlemeye benzer ama gerçek Camera Raw seçeneklerinden çok daha fakir bir menü çıkartır. Gerçek Raw işleme değildir.
-
Camera Raw ile jpeg üzerinde işlem yapmak çok mantıksız. Jpeg fotoğraflar zaten makine tarafından belli kabullere göre işlenmiş ve üstüne üstlük sıkıştırılmış ve de artık ham çekim değerleri kaybolmuş fotoğraflardır. Elbette başka çareniz yoksa, Camera Raw'daki işlem seçeneklerine de başka türlü ulaşamıyorsanız, bu yolu, denize düşen yılana sarılır misali, bir denersiniz. Ama, elinde Raw olduğu halde jpeg üzerinde işlem yapmayı tercih etmekten söz etmek akla mantığa aykırı. Raw formattaki fotoğraflar analog zamandaki negatif filimler gibidir. Mümkün olabilen her türlü detaya sahiptir. Jpeg fotoğraflar ise, filmin belli takdirlere göre basılmış halidir. Raw fotoğrafta çekim ayarlarının tamamı ham halde bulunur, mümkün olabilen her türlü değişikliği yapabilirsiniz. Jpeg'de aynı esneklikte değişiklik yapamazsınız.
- 7 yanıt
-
- 1
-
Bana en güzel 3-4 makine ve lens önerir misiniz
konu, Emin İpek kullanıcısının konusunu cevapladı: Nikon Genel ve Diğer Ürünleri...
Hiç olmazsa bir tane de prime lens ekleseydiniz... Prime lenslerin performansı zum lenslere göre çok daha iyi. Portre alternatifi için örneğin, zum lense gerek yok. Konu sabit çünkü. 80 ya da 100 mm prime lens bence uygun olurdu. -
-
-
- domatesler
- tomatoes
- (ve 4 adet daha )
-
Şehir,Manzara İçin geniş açılı lens tavsiye
konu, Emin İpek kullanıcısının konusunu cevapladı: Nikon - Nikkor Lens ( Objektif )
Crop makinalarda normal lens yani düşürdüğü görüntü sensörün tamamını kaplayan lens, 28mm odak uzunluklu lenstir. Bu lensten daha geniş açı kullandığınız zaman, kenarlarda ve köşelerde renk ve netlik kaybı olur. Daha fazla alanı alırsınız karenize ama, hakkıyla görünen kısım en fazla 28mm ile çekeceğiniz kısım olur sonuçta. Çekim yaparken hep konuyu ortalamak zorunda kalırsınız. O nedenle ben crop makinada 28mm'den, ff makinada da 50mm'den aşağısını kullanmamaya özen gösteriyorum. Bence elinizdeki 18 mm geniş açı yeterli. Daha önce 10-18 mm lens almıştım, biraz kullandıktan sonra elden çıkardım.