umitsivri Oluşturuldu: Temmuz 11, 2016 Oluşturuldu: Temmuz 11, 2016 Merhaba arkaşlar ben yeni aldım cihazı filitre almayı istiyorum ama objektif üzerinde 55mm yazıyor objektif kapağında ise 52 mm hangisine göre almalıyım ? Alıntı
Recep YAZICI Temmuz 11, 2016 gönderildi Temmuz 11, 2016 gönderildi Filtre almanıza gerek yok. Alırsanızda lens kapağında yazan çapa göre almalısınız. Alıntı
umitsivri Temmuz 11, 2016 gönderildi Yazar Temmuz 11, 2016 gönderildi Teşekkürler Recep bey, Arkadaşım alırsan uv filitre al demişti yansımaları engelliyormuş yanlış hatırlamıyorsam. Yanlışım varsa düzeltin Alıntı
Recep YAZICI Temmuz 11, 2016 gönderildi Temmuz 11, 2016 gönderildi Evet Yanlış. UV Filtre lensinizi dış etkenlerden korur. Gereklimidir yoksa gereksizmidir tartışması işin başka bir tarafı. Bence gereklidir . Yansımaları engellemek için polarize filtre edinmelisiniz. Ancak herşeyden önce filtre edinmeden filtre çeşitlerini ve ne işe yaradıklarını öğrenmek daha sağlıklı olacaktır. Alıntı
cafer aydın Temmuz 11, 2016 gönderildi Temmuz 11, 2016 gönderildi Filtre çeşitlerini öğrenmek için buradan başlayabilirsiniz. http://www.kameraarkasi.org/filtreler/objektif/gecirme.html Alıntı
umitsivri Temmuz 12, 2016 gönderildi Yazar Temmuz 12, 2016 gönderildi Çok teşekkür ederim şimdi inceliyorum Alıntı
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın