durugold 0 Oluşturuldu: Nisan 27, 2017 Paylaş Oluşturuldu: Nisan 27, 2017 Arkadaşlar pırlanta yüzük, altın kolye vs. ürünlerin yakın çekim fotoğraflarını çekiyorum elimde d5100 ile gelen 18-55 mm lens var ama tam istediğim çekimleri gerçekleştiremiyorum ne tür lens kullanmalıyım ? ekte çektiğim örnek fotoğraf var eleştirilerinizi de bekliyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
myasar 53 Nisan 27, 2017 gönderildi Paylaş Nisan 27, 2017 gönderildi Ürün çekimi oldukça zorlu bir uğraş. Kuyum işi için öncelikle 40-90 mm. arası kesenize uygun bir makro objektif gereksinimiz var (zoom değil). Raynox DCR-250 adaptörü önereceğim ama biraz amatör kalır çünkü söz konusu iş amatör işi değil. İkincisi bir ışık çadırı. Üçüncüsü de PS de "focus stacking" tekniği. Makro konusunu "makro dünyası sitesinden" ayrıntılı olarak inceleyin. Diğerlerini de internetten kolaylıkla bulabilirsiniz. Son olarak (deneyiminizin fazla olmadığı varsayımıyla) bol bol deneyin.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Emin İpek 46 Temmuz 28, 2017 gönderildi Paylaş Temmuz 28, 2017 gönderildi Ne yaptınız bilmiyorum ama öncelikle bir ürün çadırı almalısınız. https://www.fotoalisveris.com.tr/studyo-isik/urun-cekim-ekipmanlari bu sitede oldukça hesaplı ürünler mevcut. lışveriş sitesi olarak da tavsiye ederim. İkinci olarak da focus stacking tekniği ile çekim yapın! Elinizdeki lens ile de iyi sonuçlar alabilirsiniz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın