İçeriğe git

Geniş açılı fotoğraf çekimi

Recommended Posts

Merhaba, geniş açılı fotoğraf çekimleri için lens önerileriniz nedir acaba? Fiyat olarak da çok fazla olmazsa iyi olur. Mimari fotoğraf çekimlerinde kullanmak istiyorum. Örneğin bir yapıyı çok uzaklaşmadan tamamen fotoğraflamak istiyorum. Fotoğrafçılık konusunda deneyimsiz olduğum için kendim seçim yapamadım.

Önerileriniz için şimdiden teşekkürler. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

8 saat önce, sercan keykubatlı yazdı:

Merhaba, geniş açılı fotoğraf çekimleri için lens önerileriniz nedir acaba? Fiyat olarak da çok fazla olmazsa iyi olur. Mimari fotoğraf çekimlerinde kullanmak istiyorum. Örneğin bir yapıyı çok uzaklaşmadan tamamen fotoğraflamak istiyorum. Fotoğrafçılık konusunda deneyimsiz olduğum için kendim seçim yapamadım.

Önerileriniz için şimdiden teşekkürler. 

Acaba makineniz nedir ve bütçeniz ne kadardır? Sıfır mı olsun 2. El de olur mu?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

7 dakika önce, neehot yazdı:

Acaba makineniz nedir ve bütçeniz ne kadardır? Sıfır mı olsun 2. El de olur mu?

D5300 makinem. Max 1tl ye kadar. Temiz ve sıfıra göre fiyatta uygun olursa ikinci el de düşünebilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yani 1000tl biraz az gibi. 18-55mm lensin elinde mi? Açısını beğenmiyor musun? Makinenin autofocus motoru olmadığı için otomatik netleme motoru barındıran lensleri alman gerekecek yoksa çok zorlanırsın. Yani dx lensler. E o lensler de biraz pahalı oluyor. Geniş açı lenslerde 17-50 sigma, tamron alınır ve her şekilde daha kaliteli fotoğraf çekebilirsin ve bütçene de uygun. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

9 dakika önce, neehot yazdı:

Yani 1000tl biraz az gibi. 18-55mm lensin elinde mi? Açısını beğenmiyor musun? Makinenin autofocus motoru olmadığı için otomatik netleme motoru barındıran lensleri alman gerekecek yoksa çok zorlanırsın. Yani dx lensler. E o lensler de biraz pahalı oluyor. Geniş açı lenslerde 17-50 sigma, tamron alınır ve her şekilde daha kaliteli fotoğraf çekebilirsin ve bütçene de uygun. 

Evet, açısı yetersiz geliyor malesef bazı çekimlerde. Teşekkür ederim. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

5 dakika önce, sercan keykubatlı yazdı:

Evet, açısı yetersiz geliyor malesef bazı çekimlerde. Teşekkür ederim. 

O zaman sana 2.el 10-24mm önereceğim ancak 1500-1600tl gibi. Veya 12-24mm de olabilir. Manuel netlerim dersen tokina 11-16mm olabilir, gerçi tam emin değilim belki senin gövdede de otomatik netler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

20 dakika önce, neehot yazdı:

O zaman sana 2.el 10-24mm önereceğim ancak 1500-1600tl gibi. Veya 12-24mm de olabilir. Manuel netlerim dersen tokina 11-16mm olabilir, gerçi tam emin değilim belki senin gövdede de otomatik netler.

Bakayım o lenslere o halde. 

Makinenin lens uyumluluğu konusunda şunlar yazmakta. 

• AF-S ve AF-I objektiflerde otomatik netleme özelliği vardır. Diğer G ve D tipi objektiflerde, AF objektiflerde (IX NIKKOR ve F3AF için olan objektifler desteklenmez) ve AI-P objektiflerde otomatik netleme özelliği yoktur. CPU'su olmayan objektifler M modunda kullanılabilir, ancak fotoğraf makinesi pozometresi çalışmaz. Elektronik telemetre, maksimum diyafram değeri f/5,6 olan veya daha hızlı objektiflerle kullanılabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

2 saat önce, sercan keykubatlı yazdı:

Şu lensi düşünüyorum. 

1 NIKKOR AW 10mm f/2.8

Güzel düşünmüşsün ancak bu durumda makineni de Nikon 1 aynasız model ile değiştirmen gerekecek. Bir de sabit 10mm seçmek devamlı istemediğin unsurların da kadraja girmesi demek. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

1 saat önce, neehot yazdı:

Güzel düşünmüşsün ancak bu durumda makineni de Nikon 1 aynasız model ile değiştirmen gerekecek. Bir de sabit 10mm seçmek devamlı istemediğin unsurların da kadraja girmesi demek. 

Sanırım bütçemi arttırmak daha iyi. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

4 dakika önce, cafer aydın yazdı:

Tokina lensler gayet güzel 

Tokinanın 11-16 lenste oluşan flare sorunu 11-20 de gidermiş.

Ben 11-20 yi kullanıyorum. Kullanışlı lens.

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Mimari fotoğraf demek, bir yönden de, zaman sınırı olmadan en iyi açıyı bulup çekimi o noktadan yapmak demektir. Bu durumda iyice bir üçayakla sıradan bir objektifle çok güzel panoramik çekimler yapabilirsiniz. Böylece geniş açıların perspektif vb. sorunlarıyla da daha az uğraşırsınız.

Panoramik fotoğrafta ustalaşmak birazcık ps bilgisi ile bolca alıştırma gerektirir. Çekim konusundaki teorik bilgileri de internette kolayca bulabilirsiniz.

Benimki de farklı bir yaklaşım oldu.

Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Nikon 10-24 ya da Tokina 11-16 işinize yarar. Tokina yarı yarıya daha ucuzdur Nikondan ama Nikon hem daha iyi hem aralığı daha fazla. Zoom lensinizin minimumu 10 ya da 11mm olsun, daha yukarısı işinize yaramaz. Özellikle yüksek binalarda, dar sokaklarda ve iç mekanlarda 10-11mm çok kullanışlı. FF makinanız olsaydı 14-24 ya da 18-35 işinizi görürdü.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

On 11.08.2017 at 20:04, myasar yazdı:

Mimari fotoğraf demek, bir yönden de, zaman sınırı olmadan en iyi açıyı bulup çekimi o noktadan yapmak demektir. Bu durumda iyice bir üçayakla sıradan bir objektifle çok güzel panoramik çekimler yapabilirsiniz. Böylece geniş açıların perspektif vb. sorunlarıyla da daha az uğraşırsınız.

Panoramik fotoğrafta ustalaşmak birazcık ps bilgisi ile bolca alıştırma gerektirir. Çekim konusundaki teorik bilgileri de internette kolayca bulabilirsiniz.

Benimki de farklı bir yaklaşım oldu.

Kolay gelsin.

Dediğiniz, alçak binalar ve geri gitmek mümkün olduğunda geçerli ama yüksek binalar ve dar sokaklar söz konusu olduğunda işe yaramıyor. Ben de mimar olarak çalıştığım projelerde bu tür fotoğrafları çok çekiyorum. Kesinlikle 17-18mm den aşağı odak uzunluğu şart oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.