İçeriğe git

Nikon d810 vs canon 5d mark iii

spirit_rises

Recommended Posts

merhaba arkadaşlar

ilk fotoğrafm makinem canon 650d ve 3 senedir kullanmaktayım.

elimdeki lensler

18-135 IS STM kit lens

Tamron 90mm macro lens

full frame'e geçmek istediğimden ötürü makine arayışına girdim ve aklımda cnaon 5d mark iii varken nikon tarafında d810 ile karşılaştım.Incelediğim kadarı ile nikon'un daha detayşı fotoğraf kalitesi olduğunu gözlemledim.Bunun nedeninin olpf filter'ı kullanılmaması olduğu bilgisini aldım, tabiki yanında 36mp farkı da var.

Sımdı bu noktada samimiyetinize güvenerek siz üstadlardan bir yardım rica ediyorum hangi cihazı secmem konusunda.

Video cekmeyi de ayrıca cok severim.Canon'un 61 af noktası nikon'a gore daha agır basıyor fakat bunların hepsı kagıt üzerinde.Ayrıca elimde Canon için Tamron 90mm macro lens de bulunmaktadır.Nikon'a geçiş yapar isem bu da elimde kalacak,zararına satacağım.

biir diğer düşüncem optik kalite olarak nikon lensleri canon lenslerinden geride midir? mesela optik kalitesi canon 24-70mm lensi kadar nikon 24-70mm lensi var mıdır?vs vs kafam aşırı karışmış durumda.Fiyatları da yğüksek oldugundan yanlıs bir karar vermek istemiyorum.

edit: ayrıca bu lcd ekran üzerindeki beyaz plastik cıkartılabiliyor mu?

şimdiden tesekkurler

- spirit_rises tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

Nikontürk sitesinde Canon önerilebileceğini sanırım pek düşünmüyorsunuzdur :) .

Nikon D810'un nasıl bir makine olduğunu kullanmadan anlayamazsınız.

Ne kadar video izleseniz, ne kadar yazı okusanız da kullanmanız lazım. 

Her markanın lensleri arasında çok iyi olanlar ve vasat olanlar vardır. Hepsinde efsaneleşmiş lensler bulabilirsiniz. O nedenle şu markanınki optik kalite olarak iyidir demek yanlış olacaktır.

D810 LCD önündeki plastik kapak koruma amaçlıdır, dilediğinizde çıkarabilirsiniz. Ben ilk çıktığında almıştım, genel temizlik dışında henüz o kapağı sökmedim.

Şimdi bana "Peki siz benim yerime olsanız hangisi tercih ederdiniz" diye sormayın, neyi tercih ettiğim belli, bakın sol tarafta Profil resmimin altında "Makine" kısmında yazıyor :).

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Nikontürk sitesinde Canon önerilebileceğini sanırım pek düşünmüyorsunuzdur  .

Nikon D810'un nasıl bir makine olduğunu kullanmadan anlayamazsınız.
Ne kadar video izleseniz, ne kadar yazı okusanız da kullanmanız lazım. 

Her markanın lensleri arasında çok iyi olanlar ve vasat olanlar vardır. Hepsinde efsaneleşmiş lensler bulabilirsiniz. O nedenle şu markanınki optik kalite olarak iyidir demek yanlış olacaktır.

D810 LCD önündeki plastik kapak koruma amaçlıdır, dilediğinizde çıkarabilirsiniz. Ben ilk çıktığında almıştım, genel temizlik dışında henüz o kapağı sökmedim.
Şimdi bana "Peki siz benim yerime olsanız hangisi tercih ederdiniz" diye sormayın, neyi tercih ettiğim belli, bakın sol tarafta Profil resmimin altında "Makine" kısmında yazıyor .

Saygılar.
:) peki sebahattin agabey, kronik bir sorunu var midir cihazin? Mesela thermal sorun diye yazilar okudum.Bu sorun eskide mi kaldi yada alirken dikkat et diyebilecegin bir nokta var midir? Son olarak sifir ithalatci garantili yada spot olarak nereden alabilirim onerebilecegin dukkan var midir? Sifir diye 2.el yada tamir gormus makine itelemlerinden de korkuyorum acikcasi.Ve ayrica yanina lens olarak cok ucuk fiyatlara cikmadan ne inerebilirsin? 24-70 yada 24-105 tarzi genel kullanim icin.

Simdiden tesekkurler

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

Elektronik işi kısmet işidir. Ben ne dünya markaları gördüm kullanıcısına saç baş yolduran. O nedenle şurdan al burdan al diyemem. Ben bazı durumlarda spot bazı durumlarda distribütör garantili alıyorum. Spot aldıklarımı Hayyam'dan Refleks Foto'dan alıyorum. Şimdiye kadar bir sorun ya da problemle karşılaşmadım. Bu, sizin karşılaşmayacağınızı garanti etmez elbette.

D810 almışken ona bir tane de tak gez lens alayım işi bitireyim diyorsanız D810 almayın. Çünkü bu makinenin hakkını almak için ona hakkını vereceği lensler hediye etmelisiniz. Elinizde bir canavar olacak, ona basit lensler takarsanız sizi üzer. Bende AF-S Nikkor f/2.8 serisinin hepsi mevcut. Tüm açıları kapsıyor. Yerine göre içlerinden birini kullanırım. Bütçe meselesi elbette. Karar sizin.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

@spirit_rises merhaba,

Nikon D810 için hazırladığım bu yazıyı okuyabilirsiniz.

Daha detay bilgilere sahip olursunuz, seçiminize katkıda bulunabilir.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

14 saat önce, Sebahattin Demir yazdı:

@spirit_rises merhaba,

Nikon D810 için hazırladığım bu yazıyı okuyabilirsiniz.

Daha detay bilgilere sahip olursunuz, seçiminize katkıda bulunabilir.

Saygılar.

abi selamlar tekrardan

şimdi incelediğimde bir de nikon d750 makinesi gozume carptı.Bu cihazın resimlerdeki keskinliği ile d810 'un keskinliği aynı mıdır? aa filter bu cihazda mevcut mu? bildiğim kadarı ile d810'da aa filter bulunmuyor

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

Farklı algılayıcı çözünürlüğünde iki ayrı makineden bahsediyorsunuz.

Tek başına makinenin keskinliği diye birşey yoktur. Keskinlik, kullandığınız objektife, perde hızınıza, ISO'ya, çekim tekniğinize ve bunun dışında da birçok faktöre bağlıdır.

AA filtrenin bulunmaması kötü değil aksine iyi birşeydir, eğer profesyonel tekstil fotoğrafları çekmeyecekseniz.

Bence siz öncelikle; neden FF bir gövdeye geçmek istediğinizi kendinize sorun ve bu soruyu cevaplarken kendinize samimi ve açık davranın.

Veya dilerseniz bu yazımı bir kez okuyun.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba;

Hepsi kullanıcı için neyin  önemli olduğuna bağlı aslında…

D810, 36 megapiksel çözünürlüğe ihtiyaç duyan fotografçılar için ÖZEL AMAÇLI bir kamera.. Temel ISO'daki (100'den 64'e düşürüldü) görüntü kalitesi ,  piksel netliği için AA filtresini çıkarılması ,dinamik aralık, saf görüntü kalitesi açısından en  iyi DSLR kategorisine girer.

Hele benim gibi düzenli tripod kullanıyorsanız, ilgi alanınız veya işiniz doğa, mimari veya stüdyo fotoğrafçılığı ise daha öne çıkar.

Eğer yukarıda yazdıklarım sizin için olmazsa olmaz  değil ise kesinlikle tercihim D750 olurdu.

Ben D4 kullanıyorum. Ölçü olması açısından; D750 iso performansı açısından D4  ayarında ,hatta önündedir.. Az ışıklı ortamlarda 51 noktalı AF sistemi gün ışığı gibi odaklamaya devam ederek (D4s performansı gibi ) bu tür ışık koşullarında en iyi performansı sunan herhangi bir üretici tarafından şimdiye kadar üretilmiş bir iki gövdeden biridir.(bana göre D810 dan bir tık yukarıda)

Konunun daha iyi anlaşılabilmesi açısından ; bahse konu iki gövde tarafından çekilen fotoğraflarda 2 metreye kadar olan baskılarda bile farkı anlamak epey bir teknik bilgi gerektirir.

Bir amatör kullanıcı kaç kere 2 metre baskıya ihtiyaç duyar diye düşünürsek..?

D750 ve hele D810 gibi orta formata kafa tutan bir gövde için olmazsa olmaz kaliteli lenslerin kullanılmasıdır. (Bütçe müsait ise f/2.8 ve aşağısı) Düşünün çok hızlı ve güçlü bir arabanız var ama aktarım  sisteminin yeterli olmaması gibi..

Aradaki fiyat farkı ; iki ayrı amaç için üretilmiş gövde ve sizin beklentileriniz açısından değerlendirmelidir.

Selamlar.

- Şenol Ustabaş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

On 10/2/2017 at 15:39, spirit_rises yazdı:

merhaba arkadaşlar

ilk fotoğrafm makinem canon 650d ve 3 senedir kullanmaktayım.

elimdeki lensler

18-135 IS STM kit lens

Tamron 90mm macro lens

full frame'e geçmek istediğimden ötürü ..........

.......................................................................

.......................................................................

şimdiden tesekkurler

Bence siz şu an elinizde bulunan makinanın hakkını verin! Sadece üç yıllık bir tecrübeyle ve bir zoom lensle, gereken tecrübeyi kazanmış olmanız olasılığı çok az. Sihirli bir makina yok. Sonuçta hepsi aynı prensiple çalışan birer karanlık kutu. Fotoğrafın kaliteli olması, ağırlıklı olarak tamamen size ve kullandığınız lense bağlı. Öncelikle bir prime lens (sabit odaklı) alın! Sonra da makinanın varsayılan ayarlarına göz atın! İhtiyacınıza uygun şekilde değiştirmeyi öğrenin! Otomatik ayarlarda çekim yapıyorsanız zaten, makinanızı değiştirmeyi hiç düşünmeyin, paranıza yazık. Diyafram öncelikli, enstantane öncelikli çekimlere yoğunlaşın! Beyaz ayarına dikkat edin! Hangi durumlarda hangi ölçüm modlarını kullanmayı öğrenin! Poz telafisini nasıl kullanacağınızı öğrenin! Alan derinliklerini öğrenin! Öğrenecek o kadar çok şey var ki, saymakla bitmez ve hepsi fotoğrafınızın iyi ya da kötü çıkmasına neden olacaktır. Ben 30 sene analog SLR kullandım ve 10 senedir de dijital SLR kullanıyorum, hala öğrenecek çok şey çıkıyor. Acele etmeyin! Önce konuya tamamen hakim olun! Belki de elinizdeki makina bile sizi gerektiği kadar tatmin edecektir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.