İçeriğe git

Liderlik Tablosu

Popüler İçerik

29-05-2012 üzerinden en yüksek itibara sahip içeriği gösteriliyor Her alanda

  1. Kimin ne dediği değil Bizim kendimizi ne sandığımız önemli. Varsın desinler yel kayadan ne alır. Bizde zaten; Adamın öküzüne Hans, Kadının yollusuna Nataşa, İnsanın safına Fransız, Köpeğimize Coni, Reks, vs, Heleki İngilizler bizde Kraliçeleri Elizabeth in ne anlama geldiğini bilseler, Yeminle diplomatik kriz çıkar. Genede sonuna kadar destekliyorum. mail imide attım. YAŞASIN TüRKİYE. FaKat bunlara anlatmak lazım bizde "Bir baba hindi" Varki Ne zaman nerede kime bineceği hiç belli olmaz vesselam.
    1 puan
  2. Merhaba, Yiğit Bey; Nikon D7000' in bataryasıyla ilgili CIPA standartlarına göre tam bir şarjla 1.050 kare fotoğraf çekiyor. CIPA standartında verilen rakamın yarısı flaşlı çekimdir. Eğer flaş kullanmazsanız sanırım 1.200-1.300 kare çeker ki bu ise çoğumuza yeter de artar bile. Battery Grip alınmalı mı? derseniz; Ben bugüne kadar DSLR’ ler için battery grip'e ihtiyaç duymadım desem yeridir. Battery grip' in amacı bence DSLR kameralardan sonra biraz değişerek bazı kameralar için gereksiz hale geldiği bile söylenebilir. Neden? çünkü eskiden filmli kameralarda şarjlı kalem pil kullanma imkanımız yoktu ve her kameranın kendine has değişik türden pilleri vardı. Bu pillerde şarj olayı yoktu veya Türkiyede çok yaygın değildi. Ben hatırlıyorum filmli Nikon F80 ile pil bitinceye kadar ortalama 30 kaset (135 mm yada halk arasındaki tabiriyle 36' lık film) film kullanabiliyorduk. Pil bitince eğer yedek pilimiz yoksa ve doğada veya bu türden pilleri bulma imkanımızın olmadığı bir yerdeysek problem yaşıyorduk. Bu dönemlerde battery grip özellikle şarjlı pil kullanması nedeniyle çok büyük bir avantaj sağlıyordu. Battery grip' in diğer bir avantajı ise hareketli nesneleri seri olarak çekerken kameranın seri çekim kare sayısından daha fazla kare çekmeye olanak sağlamasıydı. Birşey daha eklemek istiyorum. çoğu genç arkadaşımızın yaşları itibariyle bilmediği 1980 li yılların sonlarında yerlerini AF kameralara bırakan film ilerletme kollu kameralar vardı. Benim halen satmaya kıyamadığım ve bence Nikon firmasının geliştirdiği en güzel kameralardan birisi olan 1983 yılında MATRİX ölçüm sistemini dünya üzerinde kullanan ilk kamera olan Nikon FA kameram var. Bu tür kameralarda bir kareyi çektikten sonra bir sonraki kareye geçebilmek için filmi ilerletmeniz gerekiyordu.. O zamanlarda battery grip ne müthiş bir kolaylık ve nimetti…J Siz genç fotoğrafçı arkadaşlarım dijital dünyanın ne büyük bir kolaylık olduğunu asla anlayamayacaksınız... Kızmayın ama gerçek böyle…J DSLR kameralara gelince; 1-) Artık DSLR kameraların saniyedeki çekim sayısına battery grip'in bir katkısı ancak DSLR gövdenin buffer yani ara belleği müsade ederse mümkün olabilmektedir. örnek kameranızın bufferi saniyede 6 kareye izin veriyorsa ve battery grip saniyede 8 kare çekebiliyorsa battery grip'in size sağlayacağı bir avantaj yok 2-) Bu durumda battery grip’in tek fonksiyonu pil ömrü o kadar ama bir şarjla ortalama 1.000 kare fotoğraf çekebiliyorsak bence battery grip gereksiz Umarım kafanız çok karışmamıştır. Selamlar,
    1 puan
  3. Kısaca olarak şöyle bir avantajları ve dezavantajları diye söylemek istersen şunlardır.. Mantık olarak bakmak gerekirse başta JPEG bir dosyanın sıkıstırılmıs yanı üstü kapatılmıştır müdehalelere. ama raw Formatı fotoğraf açık kalmış halidir yanı yapacagınız her mudehale jpeg göre kayıptıs şekilde fotoğrafa işlenecektir.. Bunu daha çok photoshop üzerinde çalışmalarınızda jpeg ve raw farkını anlıyacaksınız.. Avantaj Raw dosyalar jpeg dosyalara göre bir miktar büyük oluyorlar sıkıştırılmadığından dolayı. örneğin bu yusufçuk fotoğrafını raw+jpeg fine formatta çekmiştim (yani raw+en yüksek kalite jpeg). Buna rağmen jpg dosya boyutum 3.29 MB iken aynı fotoğrafın raw dosyası 7.55 MB. Avantaj Jpeg dosyalar kameranız tarafından kaydedilirken kameranızdaki ayarlara göre keskinlik, kontrast, doygunluk ve beyaz ayarları ile bir miktar sıkıştırılıp kaydedilir. Raw dosyalar ise fotoğrafın çekildiği andaki gibidir. Daha sonra bu dosyayı Adobe Photoshop ile (Adobe Camera Raw eklentisi olmalı) açarak bu ayarlara müdahele etme şansınız bulunur Avantaj Raw çekimlerinizde beyaz ayarının (white balance) hatalı olması birşey ifade etmez. Şekildeki açılan raw işleme menüsünde beyaz ayarını kendiniz tekrar yapabilirsiniz Avantaj Raw çekimlerde 1 stop kadar (yani 1 pozlama değeri kadar) pozlama telafilerinde sorun çıkmaz. Kısacası fotoğraf işleme programları ile yaptığınız parlaklık ayarları fotoğrafın kalitesine etki ederken raw işleme de 1 stop (hatta kimisine göre 2 stop) telafi şansınız olur. Avantaj Bir kısmı bir miktar karanlık, bir kısmı bir miktar aydınlık fotoğraflarınızı 2 ayrı fotoğraf olarak kaydetme ve daha sonra üst üste ekleyerek çalışma ihtimaliniz ve fotoğrafa müdahele ihtimaliniz vardır (İleride bahsedeceğim) Avantaj Raw fotoğraflar adobe camera raw ile işlenirken yaklaşık 2.5 kat büyüme olanağı verir. Yani şekildeki 10.0 megapiksellik fotoğrafımı 25.3 megapiksele sorunsuz şekilde büyütebilirim. Avantaj Raw dosyasını hiçbir şekilde değiştiremezsiniz. Yaptığınız işlemler aynı dosya adı ile xmp uzantılı başka bir dosyaya kaydedilir. Yani yanlışlıkla fotoğrafı kaybetme şansınız yoktur. Ayrıca hukuki bir durumda fotoğrafın size ait olduğunu ispatlamanın en kolay yolu elinizde fotoğrafın raw yani ham halinin bulunmasıdır. Raw dosya formatını fotoğrafın negatifi, jpeg'i ise baskısı gibi düşünebiliriz. Dezavantaj Dosyaların büyük olması daha iyi bilgisayara sahip olmanız gerektiği anlamına gelir. çünkü büyük dosyaları işlerken bilgisayarınız ister istemez daha yavaş işlem yapacaktır Dezavantaj Hafıza kartınız jpeg çektiğiniz fotoğrafların yarısı kadar fotoğraf alacağı için yedek hafıza kartlarına ihtiyacınız muhtemelen olacaktır. Bunun yanısıra bilgisayarınızda da çok yer kaplayacağı için yedek bir harici disk ihtiyacı da ortaya çıkar.
    1 puan
Bu afiş şu şekilde ayarlanmıştır: İstanbul/GMT+03:00
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.