İçeriğe git

Liderlik Tablosu

Popüler İçerik

18-09-2012 üzerinden en yüksek itibara sahip içeriği gösteriliyor Her alanda

  1. Yeni Model olan D600 ile çekilmiştir birkaç örnek fotoğraf jpeg boyutlarına baktığımızda gayet büyük ve hoş görünüyorlar.. Fotoğrafların altında büyük boyutları mevcut... Original Data Size (JPG : 13.4MB) (JPG : 11.5MB) (JPG : 12.5MB) (JPG : 10.3MB)
    1 puan
  2. benim içinde aydınlık olamayan bir konuydu. böylelikle bende aklımdaki soruların cevabını buldum. teşekkür ederim.
    1 puan
  3. Sigma'dan güzel haberler gelmeye başladı yine 3 adet birbirinden güzel lensl'ler üretti işte önceden beklediğimiz patent'ini aldığı lensleri duyurdu... Sigma bugün üç yeni lensler açıkladı: Sigma 17-70mm f/2.8-4 DC MACRO OS HSM - Bu yeni çağdaş lens APS-C sensörlü fotoğraf makineleri için tasarlanmış ve 35mm-105mm 25,5 aralığında eşdeğer kapsar. 2009 yılı Aralık ayında piyasaya sürüldü selefi için yükseltme, bu genel amaçlı lens yeni bir tasarım ve daha kompakt bir yapı sunuyor. Sigma 35mm f/1.4 DG HSM - Bu Sanat lens daha geleneksel 50mm bir state-of-the-art alternatif fotoğrafçılar sağlar.Bu lens 'aksiyal renk sapmalarını serin ve pürüzsüz out-of-odak görüntü oluşturur, hangi küçültülür.Düşük diyafram, bir geniş açı lens gibi gerçekleştirebilirsiniz; F1.4 kadar açıldığında, bu arka plan bokeh etkisi sağlamak ve bir orta telefoto lens gibi konu pop yapacaktır. Sigma 120-300mm f/2.8 DG OS HSM - Yeniden tasarlanan mekaniği ve performansı ile bu spor lens Şubat 2011 yılında yayımlanan selefi bir güncelleştirme olduğunu.Bu yüksek performanslı lens 300mm maksimum odak uzunluğuna ve F2.8 geniş açık diyafram sunarak zor çekim koşulları kolaylaştırır.Bu lens, gelip diğer Spor kategorisinde lensler gibi, toz ve neme dayanıklı ve kullanıcılar objektif üzerindeki bir buton aracılığıyla odaklama hızı ve odak sınırlayıcı ayarlamanıza olanak tanır .
    1 puan
  4. Merhaba, Tripod için; makinenizi ve lensinizi taşıması gerekli marka derseniz benim kullandığım manfrotto 055xProb ve 804RC2 kafa, 5-6 kilo yük taşıyabiliyor ve kendiside çok ağır arazide ağırlık önemli oluyor ama bir araba parası verip aldığımız makine ve lensleri aliminyum 40-50 liralık üç ayaklarada emanet edemeyiz.Lensinizi / lenslerinizi belirleyip makine ağırlığınızla beraber hesaplayın ve bu ağırlığın biraz daha fazlasını taşıyabilecek bir üç ayak seçin.çok ucuz olanlardan kaçının. Maddi limitlerinizi iyi belirleyin çünkü lense yapacağınız yatırım tamamen para ile alakalı.Para biriktirip iyi kalite olanlara yönelin.Mümkün olduğu oranda Nikon ürünlerinden şaşmayın. Nikkor 24-70 mm f2,8 ve Nikkor 70-200 mm f 2,8 alın desem kullandığınız makinenin 10 katı bir bedel ödemeniz gerekir.Dikkat edin Bu işle uğraşan gönül veren arkadaşlar bir türlü şu lensi al bunu tak demezler, temel bilgilerin iyi oturmasını beklerler. Makine gövdesi ve lens seçimi bilgiler iyice pekiştikten sonra ihtiyaçlar doğrultusunda kendiliğinden oluşur zaten. İster bu forum ortamında ister özel olarak mail adresime çektiğiniz fotoğraflardan örnekleri yüklerseniz yapmak istediklerinizi ve sonucunda gerçekleşenide yazarsanız daha yararlı olur herkeste seve seve görüş belirtir. crop faktör denilen şeyi unutun buna kafa yormayın..........unutun..... birazda fotoğrafa müdahale edebilecek bir programı ( Adobe PhotoShop gibi ) azda olsa öğrenmeye çalışın. Mesela desem ki; Keskinlik için / fotoğraf çekerken kurallara uyuyormuyuz ;acaba üç ayak kullanıyormuyuz , ( kit lensinizde VR özelliği yok ise mutlaka kullanmalısınız.)uygun ışık koşullarını araştırıyormuyuz., manzara fotoğrafı çekerken günün hangi saatleri uygun, gökyüzünde ne tür bir ışık var bulutlar nasıl , portre çekimlerinde ne istiyorum, ışık alan veya gölge olmasını istediğim alanlara nasıl müdahale edebilirim, makinemin beyaz dengesi ölçüm modları nerelerde kullanılıyor, elle netlik noktalarına müdahale edebiliyormuyum, alan derinliği nasıl bir şey ve istediğim gibi müdahale edebiliyormuyum, iso değerinin önemi nedir , otomatik çekimlerden kurtulup elle tüm özelliklere kumanda edebiliyormuyum vs vs .. bu tür konulara kafa yorun . Bu konuların her biri ayrı ayrı kafa yorulması gereken konulardır ve epey zamanınızı alır.kötü olan her fotoğrafta lensi suçlamayın.bunun sonu yok. Mehmet Beyin konu ile alakalı güzel bir yazısı var okunmalı mutlaka. http://www.nikonturk.com/konu/630-her-is-icin-ayri-lens-alinmasimi-gerekiyor-makale/page__fromsearch__1 Var olan ilginizi asla yitirmeyin araştırarak ve deneyerek canlı tutun, başlangıç aşamaları geçtiğinde çok daha zevkli anlar yaşarsınız. Selamlar,
    1 puan
Bu afiş şu şekilde ayarlanmıştır: İstanbul/GMT+03:00
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.