İçeriğe git

Liderlik Tablosu

  1. Akif GÖKYOKUŞ

    • Puan

      6

    • İçerik sayısı

      228


  2. Fatih Mecit Öztürk

    • Puan

      1

    • İçerik sayısı

      343


  3. Ümit Alper TÜMEN

    Ümit Alper TÜMEN

    Forum Editörü


    • Puan

      1

    • İçerik sayısı

      1.289


  4. Gökhan

    Gökhan

    Üye


    • Puan

      1

    • İçerik sayısı

      1.203


Popüler İçerik

29-10-2012 üzerinden en yüksek itibara sahip içeriği gösteriliyor Her alanda

  1. Kafada tasarlamayı boşverin... Biraz hareket gerekiyor ... Yarın gündüz vakti çıkın dışarı uçan bir kuş çekin. Tüm netleme metodları ile sonrada sonucu burada anlatın .. Uygulama şart .
    1 puan
  2. Kısaca değil... Hareketli fotoğraflarda 1-2 saniye çok önemlidir. O anı kaçırırsınız. 3D modunda her zaman başarılı olamayabilirsiniz. Üst menÜden AF-C modunu seçtikten sonra tek nokta , dinamik alan ( 11 nokta ) veya 3D seçimi size kalmış. Kimileri AF-C moduna alır tek nokta netlik seçip izleme yapar, Kimileri AF-C moduna alır 3D netlik seçip makinenin izlemesini takip eder. 3 D izleme bazan sizin istediğiniz takip ettiğiniz noktadan sapabilir. LÜtfen önce bu konuları bir deneyin ikisi arasındaki farkı görÜn... SÜrekli kullanıp incelediğinizde farkı görÜp kendinize uygun modu seçersiniz zamanla.
    1 puan
  3. Beyaz dengesi ayarınızın başlangıç için Auto modunda kullanılması uygun olur.Beyaz dengesi, renk sıcaklığı gibi konular birkaç satırla geçiştirilecek konular değil.Zamanla öğrenilir. Zamanınız oldukça okuyun ve deneyin. Diyafram , perde ve iso değerleri kafanızı meşgul ederken birde beyaz dengesiyle kafa yormamak gerekir. Bırakın makine hesaplasın. Siz doğru pozlama ve kompozisyona yönelin. Kolay gelsin
    1 puan
  4. Kullanım kitapçığını okumak güzel... AF-A modu ; 3D izlemede öncelikli olarak AF-S ( Aoto focus single ) çalışır 1-2 saniye sonra konuda hareket varsa veya makine konuyu takip edecekse AF-C ( Auto focus continuous ) çalışır. Yeni başlayanlar tarafından kullanılması uygun olur.Nikon D300 ve yukarı modellerde AF-A modu yoktur. Aradaki zaman farkı önemli değilse kullanılır. AF-C deklanşöre ( yarım ) bastığını anda netleme başlar. Sürekli hareket halinde spor veya uçar kuş fotoğraflarında AF-C modunda olmanı avantaj olur. Karar size kalmış tarzınıza hangisi uygunsa onu uygulayın.
    1 puan
  5. Arkadaşlar Aşağıdaki linlkte beyaz ayarı ile ilgili güzel bir yazı var. Okumanızı tavsiye ederim. http://ekgurbuz.word...ta-beyaz-ayari/ Selamlar,
    1 puan
  6. Genelde auto bazen kalvin olarak kurcalıya kurcalıya artık Öğrencez.
    1 puan
  7. Cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Şimdi de beyaz dengesinde takıldım biraz forumdaki diğer konularda araştırıp Öğrenmeye çalışıyorum
    1 puan
  8. Gökhan Bey, D5000 makinem yok ama genel olarak ; AF-A modu;AF-A (automatic): AF-S ve AF-C olarak ikisini bir arada bulundurur. AF-A modu Af-S olarak çalışır, hareket edince AF-C’ye geçer. Genellikle başlangıç seviyesinde kullanılır, öğrendikçe AF-S ve AF-C modlarına geçilir. AF-A , AF-S, AF-C üst menüdür AF-A modunun altında ; Single point, Dinamic area , Auto area ve 3D TRACKING bulunur. Videoda net bir şekilde anlatılmış. 3D izleme ( tracking ) AF-A ve AF-C modlarının altında çalışır. AF-S modunda 3D izleme çalışmaz.
    1 puan
  9. Teşekkürler güzel oldu.
    1 puan
  10. ümit beyin yazdıklarına ialave olarak ; D3100 kullanmıyorum ama üstten görünüşe baktığımda ; d3100 ün üst tarafında - + yazan bir tuş var. Yanında diyafram işareti var. Bu tuşa basıp arkada bulunan tekerleği çevirdiğinizde M modunda diyaframa kumanda edersiniz. ( Ekli dosyada kırmızı okla işaretli ) 11 odak noktasını elle seçtiğinizde teker teker gezersiniz. Otomatikte kendi seçer. Birden fazla seçememeniz gerekiyor. Sizin elle seçtiğinizin yanındakiler seçilen netlik noktasına destek olarak çalışır . Siz vizörden baktığınızda birini görürsünüz.
    1 puan
Bu afiş şu şekilde ayarlanmıştır: İstanbul/GMT+03:00
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.