İçeriğe git

Liderlik Tablosu

Popüler İçerik

15-05-2013 üzerinden en yüksek itibara sahip içeriği gösteriliyor Her alanda

  1. PHOTOSHOP İLE FOTOĞRAFTA SİYAH BEYAZ VE GRİ RENK AYARLARININ YAPILMASI. AKŞAM HAZIRLADIĞIM BİR YAZI. UMARIM FAYDASI OLIUR. FOTOĞRAFTA SİYAH AYARI 1. FOTOĞRAFI AÇ: IMAGE > MODE > 16 BITS / CHANNEL seÇ. 2. Create a new fill or adjustment layer tıkla ve Threshold seÇ. 3. Threshold diyalog penceresi iÇinden ayarı tamamen en sol başa daya, sonra yavaşya fotoğraftaki siyah bölgeler görülene dek sağa doğru yavaşÇa kaydır. 4. Color Sampler tool aracı ile fotoğraftaki ortaya siyah bölgelerden herhangi birini işaretle. 5. Curves Layer oluştur. Layer > New Adjustment Layer > Curves 6. Curves Layer oluşturduktan sonra 2. adımda oluşturduğumuz Threshold layer i komple sil. 7. üst layeri seÇ (Curves Layer). Diyalog penceresinden siyah damlalık ( black point ) seÇ ve 4. adımda siyah renk iÇin işaretlediğimiz yere tıklat VE SİYAH AYARINI TAMAMLA. FOTOĞRAFTA BEYAZ AYARI 1. Create a new fill or adjustment layer tıkla ve Threshold seÇ. 2. Threshold diyalog penceresi iÇinden ayarı tamamen en sağ başa daya, sonra yavaşya fotoğraftaki beyaz bölgeler görülene dek sola doğru yavaşÇa kaydır. 3. Color Sampler tool aracı ile fotoğraftaki ortaya beyaz bölgelerden herhangi birini işaretle. 4. Curves Layer oluştur. Layer > New Adjustment Layer > Curves 5. Curves Layer oluşturduktan sonra 2. adımda oluşturduğumuz Threshold layer i komple sil. 6. üst layeri seÇ (Curves Layer). Diyalog penceresinden beyaz damlalık ( white point ) seÇ ve 3. adımda beyaz renk iÇin işaretlediğimiz yere tıklat VE BEYAZ AYARINI TAMAMLA. FOTOĞRAFTA GRİ AYAR 1. En tepede boş Layer Oluştur ve Edit > Fill > %50 Gray renk ile doldur ve Blend Mode: Difference olarak ayarla. 2. Create a new fill or adjustment layer tıkla ve Threshold seÇ. 3. Threshold diyalog penceresi iÇinden ayarı tamamen en sol başa daya, sonra yavaşya fotoğraftaki küÇük gri bir bölgel görülene dek sağa doğru yavaşÇa kaydır. 4. Color Sampler tool aracı ile fotoğraftaki ortaya gri bölgeyi işaretle. 5. Curves Layer oluştur. Layer > New Adjustment Layer > Curves 6. Curves Layer oluşturduktan sonra 2. adımda oluşturduğumuz Threshold layer i ve 1. adımda oluşturduğumuz Gri Layeri komple sil. 7. üst layeri seÇ (Curves Layer). Diyalog penceresinden gri damlalık ( grey point ) seÇ ve 4. adımda gri renk iÇin işaretlediğimiz yere tıklat VE GRİ AYARINI TAMAMLA.
    2 puan
  2. Teşekkürler. Ben beyaz ayarını Photoshop'a girmeden JPEGlerde bile ACR'de yapıyorum. Damlalık aracı ile beyaz ayarını tutturmak çok kolay. Olmazsa renk sıcaklığını ayarlamak da ACR'de daha kolay. bundan sonra düzenlemek için dosyayı Photoshop'ta açıyorum.
    1 puan
  3. Sırf onun içinse uğraşmaya değmez hocam. Camer Control Pro. gayet başarılı yoksa, gereksiz macera peşine düşmeyelim. bir su damlası 50cm'lik yolu mili saniyede kat ediyor. bunun hesabını falan yapan adamlar var ve bloglarında paylaşıyorlar. dolayısı ile tetikleyiciyi su hizasına değil biraz daha üstüne kurman daha iyi sonuçlar almana yardımcı olur.
    1 puan
  4. Ahmet, mehmet, ali, veli, hans, alex, robert, matilda isterse ağızlarıyla kuş tutma tekniği bulsunlar. İlgilenmiyorum ve mutluyum Her zaman dediğim gibi amacım fotoğrafçı vs olmak değil, kendimce zaman geçirmek. Ben kameranın arkasına geçtiğim an Rembrandt da tanımam, Güler abi yi tanımam, usta fotoğrafçı ... da tanımam. Bu arada Scot Kelby diye bir fotoğrafçı vardı şimdi aklıma geldi, onu tanıyorum kitabını okumuştum Ancak hiç bir çalışmasını görmedim, sadece sokakta görsem tanırım, aa abi naber diye :D Sanırım başka bir konuda daha bahsetmiştim. Ben kamerayı elime alınca sanat icra ettiğimi düşünmüyorum. Fotoğrafçılığın bir sanat olduğunu düşünmüyorum. Başkası icra ettiğini söylüyordur, başkası sanat diye düşünüyordur. Saygı duyar geçerim. Ben düşünmüyorum, buda beni mutlu ediyor. Kendimi başarısız hissetmiyorum o sebepten Bilgisayar konusunda; Son bir kaç senedir SSD lerdeki fiyat düşü sebebiyle iyice yaygınlaştı. Batuhan hocam bilgi birikiminizi bilmiyorum siz üzerinize alınmayın. Bu işi bilen/bilmeyen herkes SSD tak bilgisayar uçar! diyor. Uçmuyor arkadaş, uçamaz. Her bilgisayarı SSD disk uçuramaz. Diskin bağlandığı portun bağlantı hızı SSD den düşük performans verecek ise o bilgisayarda SSD hiç bir işe yaramaz. Bir kaç sene önce 7200RPM li bir laptop aldırmıştım arkadaşa bir kaç ay önce bir başkasının önerisiyle SSD almış bana getirmiş Gökhan şunu takıp değiştirsene falan filan diye. -Niye aldın? -çok hızlı oluyor abi uçuyor bilgisayar! -Kim dedi sana uçacak diye? - .... dedi. - Sende bunu yedin. - Takmadan önce HDD yi test ettim. 7200RPM lik diskin okuma hızı 60-70mb yazma hızı muhtemelen diskteki arızalardan dolayı 50mb lara kadar çıksada 20mblarıda gördü. Sonra SSD yi taktık sonuç 80-100mb okuma 80-100mb yazma Kullandığımız diskin etiket okuma yazma hızı ise 550mb okuma yazma Neden o rakamların yanına bile yaklaşamadık? çünkü adamın bilgisayarında SATA 3 bile yok! SSD disk ile sadece bilgisayar 20-30sn de açılırken 5-10sn arasına indi. Bilgisayarımı tıklayınca zınk diye açılıyor hepsi o. Bişey kopyalarken, yapıştırırken belki %10-20 performans artışı oldu o kadar. SSD iyidir, çılgın bir teknoloji ancak onu sürecek sistem olmaz ise (SATA 3 bağlantı) çok aman aman bir performans sakın beklemeyin.
    1 puan
  5. Canon'un uzaktan kumanda programında odaklamayı bilgisayardan yapabiliyorsun. Yani manuel odağı PC'den milimetrik yapma şansın var. Nikon'un programını kullanmadım.
    1 puan
  6. Olduğu gibi derken? "Tripod" dediğin şey bir terim değil ki bir objenin adı. Almanca'sını neden söylemiyorsun örneğin de İngilizcesi'ni söylüyorsun? Ya da neden sandalye yerine "chair" demiyorsun? Aynı şey. Türkçe karşılığı varsa tabi Türkçe kullanalım. örneğin "fotoğraf" bir terim, ve Türkçe'ye aynen alındığı halde "ğ" var, "f" var (ph yok). Olduğu gibi kalmamış yani Bu tartışma uzar. Ben uyarılarıma devam ederim gördükçe Blog'da yazım hatası yaptığım doğrudur. Uzun yazınca hatalar gözden kaçıyor idare et
    1 puan
Bu afiş şu şekilde ayarlanmıştır: İstanbul/GMT+03:00
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.