İçeriğe git

Liderlik Tablosu

Popüler İçerik

05-02-2014 üzerinden en yüksek itibara sahip içeriği gösteriliyor Her alanda

  1. Merhaba, Ben 2 adet yn-560 III ve 1 adet yn-568ex kullanıyorum. Öncelikle enstantane de 1/250 yi geçebilmek için flaşta Canon da HSS, Nikon'da FP denilen Özelliğin olması gerek. HSS'nin açılımı (High- Speed Synchronous) dir. Normal flaşlar perde açılıp kapanıncaya kadar 1 kere çakar. Makinenin hızına gÖre (Mesela D90 1/200- D7000'de 1/250gibi) belli bir enstantaneyi geçince flaşla perde hızı farkından dolayı fotoğrafın altında kararmalar olur. İşte bu kararmaları Önlemek için HSS yada FP Özelliği gerekir. Peki HSS yada FP nerde işimize yarar? 1/200-1/250yi geçmediğimiz sürece HSS Özelliği olan flaşta normal flaş gibi 1kere çakar. (Tabi yüksek enstantaneler gerekmedikçe) Ama şÖyle bir kurgu yapalım: Dışarıdayız modelimizin arkasında güneş altın gibi parlıyor. Elimizde 85mm 1,4 olsun (Hiç olmadı.) Diyaframı f1,4 yaptık ilk Önce arka fonun pozlamasını ayarlayıp sonra modele dolgu flaşı uygulayacağız. Atıyorum iso 100 f1,4 enstantane 1/800 gibi denklem oluştu. Elimizde HSS olmayan bir flaş varsa bu fotoğraf uçtu gitti. Bu gibi yüksek enstantane gerektiren pozlarda mutlaka HSS Özelliği gerektiren bir flaş lazım. Gelelim flaş modlarına: Genelde bütün flaşlarda aynıdır ben YN-560 III için açıklayacağım. M Modu: Manuel moddur. Flaşı makinenin üzerine takarak kullanırsınız. Flaş hızını manuel olarak ayarlarsınız. S1 modu: Bu modu flaşı makineye takmadan kullanırız. Flaşı tetiklemek için başka bir flaşın çakması gereklidir. (Mesela makinenin kendi flaşı) S2 modu. Bu mod flaşın perde kapanırken çakması içindir. (Bu modla yaracı fotoğraflar çekilebiliyor. Işıkla boyama gibi.) YN-560 III diğerlerinden (YN-560 ve YN-560 II) farkı içinde dahili bir tetikleyici bulunmasıdır. Makinenizin üstüne takacağınız bir yongnuo RF-603 tetikleyiciyle YN-560 III'ü tetikleyebilirsiniz. Flaşın üstündeki "zoom" tuşuna bir kaç saniye basılı tutarak bu moda geçebilirsiniz. RF-603 ile iletişime geçtiğinde mavi bir ışığın yandığını gÖreceksiniz.
    1 puan
  2. Işıkların az olduğu bir tepe bulup tele ile çekimi yapmak lazım ve evet belli vakitlerde daha büyük görünüyor bunada Süper ay diyorlar.
    1 puan
  3. Belki cevap bu olabilir. << ALINTIDIR >> Bazı fotoğraflar ayı nasıl bu kadar büyük gÖsterebiliyor sorusuna yanıt elbette ayı büyütmek değil ama basit bir yaklaşımla ayı büyük gÖsterme hilesi olabilir. Öncelikle yılın belirli zamanlarında -Özellikle medcezir zamanı olan Mart ve Eylül’de- Ay Dünyaya daha yakın oluyor. Ayın büyüklüğü değişmeyeceğine gÖre ayı kadraja büyük bir şekilde alıp, Önünde kadraja dahil olan unsurları (üstteki fotoğrafta ağaÇlar) hesaba katarak geriye doğru gitmek olacaktır. Aydan uzaklaşıldıkÇa ayın büyüklüğü değişmeyecek ama ağaÇlar ufalmaya başlayacaktır. Yukarıdaki fotoğrafta Pete, ağaÇlardan geriye doğru 3km kadar gitmiş ve bu fotoğrafı Çekmiş. http://www.flickr.com/photos/bobesh14/441871388/
    1 puan
Bu afiş şu şekilde ayarlanmıştır: İstanbul/GMT+03:00
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.