İçeriğe git

Liderlik Tablosu

Popüler İçerik

23-02-2014 üzerinden en yüksek itibara sahip içeriği gösteriliyor Her alanda

  1. Sen yaz yahu, her mesaj dediğin gibi olmuyor Arada işine yarayan cevaplar da gelir merak etme
    2 puan
  2. http://www.bascek.com/kategori/cekim-teknikleri/ http://www.xn--trev-1oa8j.org.tr/turcevCMS_V2/files/files/Hakan_Evircan_Foto-Teknik.pdf
    1 puan
  3. Manzara uzaktaysa 35mm f1.8G'de f5.6 kullanın, iso400'ü geçmesin, eliniz titremeyecek kadar yüksek bir perde hızı olsun. 35mm ve d5100 ile ben 1/60'ın altına düşmezdim. Yakın planda net çıkması gereken objeler varsa f16 kullanın, iso gene 400'ü geçmesin. Bu durumda enstantane önemli, bir üçayağa gerek olabilir. Her çekim koşuluna göre bir öneri verilebilir ama bu öneri bir süre sonra kurala dönüşüyor. En güzeli birkaç ayar deneyip beğendiğiniz ayarı kendiniz bulmak. Örneğin f1.4 objektifle f4'te manzara çeken birini tanıyorum, halbuki forumlarda ve eski kitaplarda nereye baksanız f8'den aşağı düşme derler. Buradaki kilit nokta şu: Makinesi d800e ve f4'ün üzerine çıkıp ışık saçılması yaşamak istemiyor. Işte bu yüzden kendinize uygun bir ayar yakalamak önemli.
    1 puan
  4. Yasemin hanım, Buraları fazla hareketli değildir, fakat içeriğin boş olduğu anlamına gelmez bu. Genel olarak insanlar sizin gibi gelip bir konu açarlar ve cevabını öğrenmeden yada bir teşekkür etmeden giderler. artık insanlar biraz da yoruldu bu tip kullanıcılardan. Ondan fazlaca kafanızı takmayın bu tip konulara. Aklınıza takılan ne varsa çekinmeden sorun. Genellikle burası hafta içi hareketli olur mesai saatlerinde falan. aklınızda bulunsun.
    1 puan
  5. Yasemin hanım, Malesef fotoğraf çekmenin belirli bir reçetesi yok, ışık durumuna göre kendinizi ve makinenizi ayarlamanız gerekli. Ama yol göstermek açısından düşük F değerleri (Yani açık diyafram ile) bahsettiğiniz bulanıklaşmalar olur arka ve ön planda, ndeni budur. Buna alan derinliği denizr ki ışığı kontrol etmenin bence en pratik yolludur. Fotoğraf çekerken birden fazla objenin net olarak görünmesini istiyorsanız daha yüksek F değerleri (yani daha kısık diyafram) kullanmalısınız. Bütün işin temeli ışık olduğu için (ki yavan bir tabirdir ''ışığınız bol olsun'' buradan gelir ) diyaframı daraltıp, yüksek F değerlerine geçtiğinizde ışığın durumuna göre perde hızınız düşecektir. Peki, çok fazla detayı fotoğraflamak istiyorsunuz ve diyaframınızı kıstığınızda perde hızınız 1/60'ın altına düşüyor ve eliniz titreyip (genel olarak normal bir insan 1/60'ın altında farketmese de eli titrer.) keskin fotoğraflar elde edemiyorsunuz ne yapacaksınız? o zaman perde hızınızı artırmak adına ISO değerinizi yükseltmeniz gerekli. Bu nokta da makinenizin ISO performansına güvenmek durumundasınız ya da üçayak gibi bir sabitleyici kullanmalısınız. Gökhan arkadşın da dediği gibi internetten konu ile araştırma yapabilrsiniz. Kolay gelsin.
    1 puan
  6. Hoş geldiniz abicim. Saygılar.Hömetler
    1 puan
  7. 1 puan
Bu afiş şu şekilde ayarlanmıştır: İstanbul/GMT+03:00
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.