İçeriğe git

Liderlik Tablosu

Popüler İçerik

08-07-2015 üzerinden en yüksek itibara sahip içeriği gösteriliyor Her alanda

  1. Çekim ayarları ile alakalı olabilir.Bilgisini verirseniz daha iyi olur.
    1 puan
  2. bir fotoğraf ekleyip çekim ayarlarınızı yazsaydınız yorum yapmak daha kolay olabilir.
    1 puan
  3. İyi bir portre lensi istersen, odak uzaklığı en az 70-80 aralığında olsun derim. 60mm ile portreye yeterince yaklaşamayabilirsin. Yaklaşırsın gerçi, ama mesafe önemli bir ayrıntıdır. Bokeh takıntın filan varsa özellikle, dediğim gibi en az 80mm lerden başlamalısın. Azicane önerimdir. Bu arada benim henüz yeni aldığım (sanırım 4-5 ay olmuştur, hiç kullanmıyorum) bir 85mm 1.4G var. Dilersen sana makul bir fiyatla verebilirim
    1 puan
  4. Portre lensi konusunda çoook şey yazıldı çizildi anlatıldı. Mehmet hocanın makalesi altın kıymetindedir. Onu iyice okumak lazım. Bunun haricinde çooook genel bir toparlama yaparsak portre lensleri konusunda 2 temel düşünce vardır, birincei grup 85mm ve sonrasını portrelerde en iyi sonucu vereceğini savunurken diğer zümre 105mm ve sonrasını sever. (Arada Mehmet hoca gibi 200mm ve sonrasını kullananlar da vardır o ayrı konu... ) Alacağınız lensin diyafram açıklığını size 2.8 gibi değerlerde olmasını söyleyeceklerdir. Gerçi ne kadar düşük F değeri o kadar HIZLI bir lens olur. (Hızlı lens derken, makinenin düşük ışık koşullarında perde hızından bahsediyorum) Ancak sabit ışıkla, studyo ortamında yapılan çekimlerde f/11 gibi değerler kullanılır. Bunun sebebi modelin kulağından burun ucuna kadar net alan derinliğine takılmadan keskin bir şekilde çıkartabilmektir. Yani; 55-200mm F/4.0-5.6 ile portre çekebilirsiniz, neden lens içerisinde 85mm ve sonrasını barındırmaktadır, ışığın yeterli olduğu durumlarda gayette başarılı olur. Arka plan blanık olsun derseniz, sığ alan derinliği biraz da model ile arka planın mesafesi ile alakalıdır, illa F/2.8-1.8 gerekmez. Modelin arkaplanla olan mesafesi, makine ile model arasındaki mesafenin en az iki katı oldu mu, hooop oldu işte. 50mm lens konusuna gelirsek; 50mm ucuzluğundan dolayı pek sevilir. APS-C gövdelerin çarpan faktörü ile 75mm oluverir, bu yüzden portre lensi diye kakalanır piyasada. Ama durum sizin dediğiniz gibi yavan sonuçlar verir. Kapalı alanda dar kalır kadraj için duvarlara tırmandırır adamı, açık alanda kısa kalır. Gökhan Yazıcı'nın da bir ara dediği gibi çantadayken kullanmak aklınıza gelmez, olmadı mı da layn keşke olsaydı denen lenslerdendir kendileri. Şimdi bütün bu laf salatasının içinde size gidin bu lensi alın diyecek adam pek çıkmaz. Bu yüzden yukarıdaki genel kabullerin ışığında kendinize bir lens seçebilirsiniz. Bütün bu bilgileri portre fotoğraf çekmekten hoşlanmayan biri olarak neden aklımda tutuyorum o ayrı bir muammadır. Şimdiden size kolay gelsin.
    1 puan
Bu afiş şu şekilde ayarlanmıştır: İstanbul/GMT+03:00
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.