İçeriğe git

Liderlik Tablosu

Popüler İçerik

01-02-2016 üzerinden en yüksek itibara sahip içeriği gösteriliyor Her alanda

  1. Yukarıda bahsettiğim çalışmayı bugün yaptık. Kullandığımız makineler ve lensler: - Nikon D800 AF-S 70-200mm F2.8 VR II Nano - Canon 5DSR EF 70-200mm F2.8 IS II USM - Fujifilm X-T1 18-135mm XF F3.5-5.6 R LM OIS WR Canon ve Nikon ile yaptığımız çekimlerde aşağıdaki değerleri kullandık. - Diyafram : f/2.8 - Perde hızı : 1/200s - ISO : 100 - Beyaz dengesi : Flaş - Tek nokta AF - Spot metering Stüdyodaki tüm ışıklar her iki çekimde de aynıydı, hiç değiştirmedik. Modelin sağ gözüne (bize göre bakıldığında sol) odakladık. Canon 5DSR JPEG çıktısı Canon 5DSR LCD (zoom) görüntüsü Canon RAW ve JPEG Photoshop ekran kopyası Nikon D800 JPEG çıktısı Nikon D800 LCD (zoom) görüntüsü Nikon RAW ve JPEG Photoshop ekran kopyası Canon ve Nikon JPEG karşılaştırma Fujifilm X-T1 ve 18-135mm lens ile 135mm odak uzaklığında (çarpanlı 202mm'ye denk gelir) minumun diyafram olan f/5.6 ile de bir deneme çekimi yaptık. Fujifilm X-T1 JPEG çıktısı Fujifilm RAW ve JPEG Photoshop ekran kopyası Fujifilm Nikon Canon JPEG karşılaştırma Tekrar etmek istiyorum: bu çalışma bir şeyleri kanıtlamak için yapılmadı. Sanırım benim Nikon D800'de bir netleme problemi var, emin değilim. Ben kaş ve kirpikleri daha net bekliyordum doğrusu. Canon 5DSR'da LowPass filtre yok biliyorsunuz, burada yani portre çekiminde bunun ne kadar etkisi olur bilemiyorum. Benim burada en ilgimi çeken, beni biraz şaşırtan Fujifilm X-T1'in kalitesi oldu açıkçası. Yalnız diyaframın f/5.6 olduğunu unutmayalım. üstadlarımızdan yorumlar ve öneriler alabilirsem çok memnun olurum. Saygılar.
    2 puan
  2. Tüm bu çok güzel geri bildirimler ve uyarılardan sonra, ilk bulduğum uygun bir fırsatta; - Aynı donanımlar ile, - Detay verebilecek (doku, derinlik vs) sabit bir model ile, - üçayak ve uzaktan kumanda kullanarak bir test daha yapmaya karar verdim. O çalışmanın sonuçlarını da buradan paylaşırım. Bu yeni çalışmada önereceğiniz başka dikkat edilmesi gereken noktalar varsa bildirirseniz memnun olurum. Hazır seti kurmuş böyle bir çalışma yaparkan onları da aradan çıkaralım. Saygılar.
    1 puan
  3. fotoğraflar net mi peki ? vizör ün orada minik bir teker var orasının ayarını denediniz mi ?
    1 puan
Bu afiş şu şekilde ayarlanmıştır: İstanbul/GMT+03:00
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.