İçeriğe git

Liderlik Tablosu

Popüler İçerik

30-07-2018 üzerinden en yüksek itibara sahip içeriği gösteriliyor Her alanda

  1. Bu da benden olsun D7200 50mm f3.5 iso 560 8'' sn Lr de renk ayari 1.3 dijital zoom GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    1 puan
  2. Merhaba, Telekonvertör olayı biraz sıkıntılı bir konudur. Her objektif ile çalışmaz, mutlaka kullanacağınız objektife uyumluluğu kontrol edin. 1.4x , 1.7x ve 2x gibi modelleri olur genellikle. Adlarından da anlaşılacağı gibi fokal uzunluk çarpanlarıdır bunlar, yani 100mm bir objektife 1.7x telekonvertör takarsanız lensiniz 170mm olur. Telekonvertörler, tiplerine göre objektifin ışık geçirgenliğini yani en açık diyafram değerini etkiler. 1.4x telekonvertör diyaframdan 1 durak kaybettirir, 2x olanlar 2 durak kaybettirir. Yani en az açık diyaframı f/4 olan bir objektife 2x telekonvertör takarsanız, lensin en açık diyaframı f/8 olacaktır, f/8 diyaframdan daha açık bir diyaframda çekim yapamazsınız, mesela f/5.6 bile olmaz artık. Her Telekonvertör ile Otomatik AF yapılamaz, onun için satın alırken buna dikkat edilmeli. Yani Otomatik AF çalışmaz, netlemeyi manuel yapmak zorunda kalırsınız. Kullanacağınız gövde de burada çok önemli. Eğer kameranızın AF Sistemi netleme sınırı f/8 diyaframsa, ki bu birçok giriş seviyesi kamerada f/5.6 ile sınırlıdır, o durumda madde 3'te açıkladığım nedenlerden dolayı lensiniz Telekonvertör ile en açık diyaframı f/8 olacağından, bu konvertör ile otomatik netleme yapamazsınız. Telekonvertörler de sonuçta camlardan ibarettir, bunları kullanarak objektifinizin önüne ilave birtakım camlar daha ilave edersiniz, bu da görüntü kalitesi ve keskinliği olumsuz etkiler. Netteki videolara kanmayın, tecrübeyle sabittir. Eğer Telekonvertör alacaksanız ve kullandığınız gövde Nikon'sa Nikon marka alın. Keskinlik nedeniyle 2x olanını tercih etmeyin, öncelik 1.4x olsun, o olamazsa en fazla 1.7x olsun. Ben sizin yerinize olsam, telekonvertör almak yerine daha uzun odaklı iyi bir objektif alırım. Eğer telekonvertörü takmayı düşündüğünüz lens kaliteli değilse, telekonvertör ile daha da kalitesiz olacaktır. Saygılar.
    1 puan
  3. Portre fotoğrafçılığında belki sizi bu lens biraz hayal kırıklığına uğratabilir. Portre Fotoğrafcılığından kastınız omuz, bel üzeri bir kare ise genel olarak kabul gören 85mm veya 105mm ve sonrası bir lens ile çekmeniz gerekecektir.(Bazıları 85mm bazıları 105mm der.) Bunun nedeni, kadrajınız ne kadar yakın olursa olsun, model ile aranızdaki mesafe grafik deformasyondan daha az etkilenmenize neden olur. Biraz karışık geldiyse şöyle anlatayım, lensin en dar açısında (ki burada 50mm oluyor) aldığınız bir kadrajın aynızını 85mm veya daha dar bir lens ile aldığınızda modelinizin yüzünde deformasyon olmaz. Yani 50mm ile çektiğiniz fotoğrafta modelin yüzü tabak gibi yayılıp kepçe kulaklı bir hal alırken, 85 mm aynı kadrajda modeliniz daha derli toplu bir yüze sahip olur. Bu yüzden dar açılı lensler insan fotoğraflarken daha fazla tercih edilir. Hatta 200mm ve sonrası dar açılı lensler ile portre, gelin-damat fotoğrafı çekenleri biliyorum. Birde hazır lafı gelmişken şu araya da şunu sıkıştırayım, arka planı bulanıklaştırmada F değerinden daha kıymetli metot net alan derinliğidir. Yani kabaca anlatırsak sizin model ile, modelin arka plan ile mesafe ilişkisi diyebiliriz. aklınızda olsun bir de bu konuyu araştırın internetten. Şimdi bahsettiğiniz lens ile portre fotoğrafı çekilmez mi, siz çekerseniz neden olmasın. Güzel olur mu, o tartışma konusudur işte. Bu lens alınır mı, ben aldım, kullanıyorum, gündelik işlerimi hallediyor. Sıkıntı yaratmıyor, memnunum. Burada demek istediğim aslında bir lens alırken beklentilerinizi çok yüksek tutmamanız. Hem az yaksın hem çok kaçsın istiyoruz ama öyle bir dünya yok maalesef.
    1 puan
Bu afiş şu şekilde ayarlanmıştır: İstanbul/GMT+03:00
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.