İçeriğe git

İbrahim ÖZKAN

Üye
  • İçerik sayısı

    222
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Gün Kazandı

    8

İbrahim ÖZKAN kullanıcısının paylaşımları

  1. İbrahim ÖZKAN

    Ayrı karelerden panaroma

    Teşekkür ediyorum Kemal bey. Tam olarak aradığım çözüm Yasin bey sizede teşekkürlerimi sunarım. Bu yöntemle birleştiriyordum fakat içeriğe göre hizalamayı unutmuşum öyle bir fonksiyon olduğunu hatırlıyordum ama tam ismi aklıma gelmedi bir türlü 3-4 yıllık aradan sonra hatırlayamadım. o yöntemle tekrar oluşturacağım fotoğrafı denemiş olmak için. Çok teşekkür ederim
  2. Uzun bir aradan sonra tekrar merhabalar. 12 ayrı kare ile oluşturduğum bir panaroma fotoğrafım var. Çekim konumunu sabit tutmamdan dolayı bina hem eğri hem köşelerden elips gibi duruyor fotoğrafları photoshopta birleştirdiğim zaman. Görüntüyü daha düz elde etmek için nasıl bir yol izleyebilirim photoshopla ? Fotoğraf için tıklayınız. Herkese teşekkür eder, bol ışıklı çekimler dilerim.
  3. Teşekkür ederim @Kemal Öztürk Turkoy Gözucuyla bir baktım. Güzel bir sözlük yapılmış gerçekten. Herkes birer tane edinmeli.
  4. Merhabalar. Dün DSLR Photography dergisinin Eylül sayısını satın aldım. Bu sayı 50. sayıları olduğu için yanında Fotoğraf terimleri sözlüğü hediye ediyorlar. Yeni başlayan kişiler temin edip bu kaynaktan yararlanabilir. Gerçekten güzel içeriği var. Ben aldım ve kütüphaneme ekledim.
  5. İbrahim ÖZKAN

    DSC-36413.jpg

    Tarsus Çamlıyayla'da Motocross etkinliklerinden bir kare
  6. İbrahim ÖZKAN

    yılbaşı

    Herkese iyi mutlu seneler
  7. Merhaba arkadaşlar. Bursadan izmire dönerken durduğum bir petrolde aşağıdaki dergi ile karşılaştım. Aldım biraz inceleme fırsatım oldu. Gerçekten güzel ve etkili bir döküman. İnce detaylarla Adobe Camera Raw uygulaması ile ortaya çıkarılabilecek harikaları adım adım anlatıyor. Kırtasiyelerde ve gazete v.s satan yerlerde bulabileceğinizi tahmin ediyorum. Aşağıdaki linkten de online sipariş verebilirsiniz Fiyatı: 15TL Online Sipariş: www.abonelikmerkezi.com
  8. İbrahim ÖZKAN

    Baslangic El Kitabi

    Dökümanlar 2 parça sıkıştırılmış olarak 2 ayrı mail ile mail adreslerinize gönderilmiştir.
  9. İbrahim ÖZKAN

    Baslangic El Kitabi

    Şehir dışındayım 2-3 güne kadar iletebilirim. Unutma ihtimalime karşı burdan tekrar hatırlatırsanız sevinirim
  10. İbrahim ÖZKAN

    DSC 20361

    Lapseki - Gelibolu feribotuna eşlik eden yakışıklı

    © İbrahim ÖZKAN

  11. İbrahim ÖZKAN

    Nikontürk | T-Shirt

    Abi artık imza değişir sanırım Şehir dışındaydım 15 gündür. Eve bugün dönüyorum akşama sipariş etmiş olurum diye düşünüyorum
  12. İbrahim ÖZKAN

    Samsundan Merhabalar

    Hoşgeldiniz. Bol ışıklı günler
  13. İbrahim ÖZKAN

    DSC 1281

    Bahar geldi memleketime 22.03.2015 Pazar günü yaptığımız Gülek - Karboğazı yaylaları arası 8km parkurlu Trekking etkinliğinden

    © İbrahim ÖZKAN

  14. İbrahim ÖZKAN

    Ben de geldim

    Hoşgeldiniz.
  15. Hoşgeldiniz. Keyifli forumlar bol paylaşımlar dilerim. Abi nakliye işi ile uğraşıyor. Ara ara kartal tuborg bayisine ürün getiriyoruz
  16. 2 kilo böbrek te ben alabilirmiyim
  17. İbrahim ÖZKAN

    Fotoğraflarımda Renk Sapmaları

    adobe bridge ile taşımak istediğin disk bölümüne cmd üzerinden chkdsk komutu uygula. chkdsk sürücü harfi /f /r şeklinde uygularsan daha iyi sonuç alırsın. Mesela d sürücüsü için yapacağını varsayacak olursak "chkdsk d: /f /r" şeklinde kullanabilirsin.
  18. hafıza kartından ziyade bilgisayarda depolaması sorun olabilir. Raw + jpeg de 2 dosya boyutu 90 - 100 mb seviyesine gelebiliyor.
  19. İbrahim ÖZKAN

    Nevşehir

    Nevşehir Turundan

    © İbrahim ÖZKAN

  20. Yanlış bilmiyorsam; ilk görseldeki ürün pozometre olması lazım. Işık şiddetini ölçer ve buna uygun değerleri size verir. Makineyi ayarlayıp çekim yaparsınız. 2. ürün için bir fikrim yok. üstadlar daha detaylı daha iyi açıklamalar yazacaklardır.
  21. D5000 den sonra D800 aldım. Fotoğraf boyutları çok yüksek. özellikle raw çekiyorsanız depolama sorunu çıkartabilir. çözünürlük ve boyut yüksek olduğu için photoshopta işleme yaparken bilgisayar yetersiz kalabiliyor.
  22. İbrahim ÖZKAN

    Vesikalık Çekme Teknikleri

    Yalnız. Dahili flaş dediğiniz zaten makinenin üzerindeki flaş. Diğer flaşlar harici flaş olarak isimlendiriliyor. Resul DİLER'în dediği gibi buraya eklerseniz ustalarımız tarafından yorumlanır. eksiklerini daha kolay farketmeni sağlayacak yorumlar alırsın.
  23. Hoşgeldiniz.
  24. Mehmet abi'nin dediği gibi. Pişman olunacak bir yanı yok. Ben D5000 den sonra D800 Aldım. yavaş yavaş ta objektif setimi tamamlamaya çalışıyorum. Fullframe ayrı bir tutkudur.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.