İçeriğe git

Bekar Aydın

Üye
  • İçerik sayısı

    19
  • Katılım

  • Son ziyaret

Bekar Aydın kullanıcısının paylaşımları

  1. Arkadaşlar, Çeşitli sitelere baktım ama göremedim; en fazla özelliği bulunan tripodlarda bile, en fazla 1 makineyi monte edebiliyorsun. Peki, Örnek:Bir düğün çekimindesin, 2 tane F:Makinen var ve bir tanesiyle video çekiyorsun diğeriyle de ayrıca fotoğraf çekeceksin, yanı , öyle bir ortam oluştu. Sorum şu: 2 F.Makinesini aynı anda bir tripoda monte edebilecek öyle bir tripod yok mu? Şimdi, nerden çıktı bu saçma soru diyeceğinizi sanıyorum. Ben, burada, bazı düğün, nişan çekimlerinde görev alıyorum.Tripod var ama yalnızca 1 tanesine video çeken makineti takıyorum.Fotoğraf çekeceğim makinede elimde duruyor ve eller yorulunca titremeler başlıyor tabii fotoğraflarda bu titreme nedeniyle net olmuyor.Sorumu da bu nedenle sordum. İyi Geceler
  2. Bekar   Aydın

    Auto Gain Özelliği

    Teşekkürler hepinize, arkadaşlar
  3. Merhabalar Herkese, Arkadaşlar, öğrendiğim bir çalışma dahilinde, bizlere bir sorum olacak: Çoklu Pozlama çalışmasında, Auto Gain Özelliği diye bir kavramdan sözediyor.Birçok sayfa veya siteden araştırdım ama doyurucu bir bilgi alamadım. Nedir, bu "Auto Gain?"
  4. Merhaba Arkadaşlar, Önceki yazımda da ifade ettiğim gibi, NikonD600 kullanıyorum.Bu makinede, Açma-Kapama Düğmesinin yanında ve LCD ekranı bize dönük durumdayken On düğmesinin hemen sağında, yanan bir lamba işareti ve birde mikrofon işareti var.Kılavuzuna baktım ama ne görevi vardır anlayamadım. Kullanan veya bilen arkadaş varsa lütfen yazar mısınız? İyi Geceler.Hayırlı Ramazanlar.
  5. Bekar   Aydın

    demkoy-senlik-40.JPG

  6. İkizdere/Demirkapıköyü Yaylası'nda günbatımı
  7. Bekar   Aydın

    Hangi Lens?

    Teşekkürler Yasın Bey
  8. Bekar   Aydın

    ciftekopru-yaylasi-027.JPG

    Rize-İkizdere Çifteköprüköyü'nün Arçevit yaylası
  9. Merhaba Arkadaşlar, Ben, NikonD600 kullanıyorum. Bu makineye en uygun kuş fotoğrafçılığı veya iyi zoom yapabilen lens hangisidir? Aynı zamanda, manzara çekimlerindede işime yarayacak.
  10. Bekar   Aydın

    AF Noktaları

    Merhaba Ertan Bey, Benim makine NikonD600, Lens ise 24-85mm AF Nikkor. İstanbul'dan aldım. Aldığım zaman vizördeki 39 veya 11 tane AF noktası da yanıyordu.Tabii ki öğremnek için tüm ayarları değiştirip fotoğraf çekmek gerekiyor.Ne olduğunu anlamadım, hatta ne zaman bu hatayı verdiğinide bilmiyorum. Şu anda, vizörde tek bir nokta var.Yukarıda sorduğunuz, ana ayar veya diğer tekerleği çevirince o tek nokta yanmıyor.Sadece denklanşöre basınca yanıyor. Fotoğraf, video çekimlerinde 1 problem yok.
  11. Güncelleme Korkusu, Bende NikonD600 var.Bende mesajlarımda anlatttığım gibi AF noktalarından dolayı güncellemek istiyorum fakat, ya dosya bozuk olursa yada yükleme hatasından dolayı, makinedeki yazılımı da bozarsa o zaman ne yapabiliriz?
  12. Bekar   Aydın

    AF Noktaları

    Ertan ve Gökhan beylere tşk ederim. Malesef, olmadı:Denemediğim tuş,ayar,format, orjinal ayarlara dönme... Olmadı, olmadı.
  13. Bekar   Aydın

    AF Noktaları

    Merhaba Arkadaşlar, Zamanınız müsaitse, sizlere 2 sorum var,cevaplarınızı rica ederim. 1,Geçtiğimiz yıl, yanı 13 Eylül 2013 te,İstanbul'dan NikonD600 aldım. Güncelleme gerekiyor mu? 2- AF (39 netleme noktası falan) Noktalarını LCD ekranda görüyorum ama vizörde göremiyorum. Tabii ki öğrenmek için değişik ayarları denemek, fotoğraflar çekmek gerekiyor. Ne yaptımsa olmadıMakineyi yeni aldığımda görebiliyorum.. Format attım.Fabrıka ayarlarına döndüm vb olmadı olmadı... Sizin öneriniz ne olacak? Teşekkürler
  14. Bekar   Aydın

    AF VE AF-S Lensler

    Bilgilendirdiğiniz için tşk ederim
  15. Bekar   Aydın

    AF VE AF-S Lensler

    Merhaba Sayin Yetkililer, Canon'da EF, EF-S, Nikon'da da AF-AF-S Lensler kullanılmaktadır. En belirgin tanıma özelliği ise, Makine gövdesinde ve Lens üzerinde bulunan Kırmızı ve Beyaz noktalardır. Peki, ben, 28-300mm lens almak istiyorum ama bu lens AF-S, Oysa, bendeki NikonD600'deki lens AF Çalışmaz mı bu değişik lensi alırsam? Bilgilerinizi rica ederim.
  16. Bekar   Aydın

    Kuleli

    Diyafram, neden 10 olarak ayarlandı?
  17. Bekar   Aydın

    DSC 0356

    Yansıması güzel bir gece manzarası
  18. Bekar   Aydın

    Beyaz'ın Gölgesinde

    Renkler canlı değil; alan derinliği tam olmadı
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.