İçeriğe git

mehmet ali özırmak

Üye
  • İçerik sayısı

    45
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Gün Kazandı

    1

mehmet ali özırmak kullanıcısının paylaşımları

  1. mehmet ali özırmak

    netleme ve spot

    Av modunda spot ölçüm yapıp istediğiniz nesnenin enstantene değerine bakıp netlemek istediğiniz nesneye makinayı çevirip m modunda o enstantene değerini girebilirsiniz. Otomatikte çekim yapmayacak kadar profosyonellik taslıyosunuz bunu bilmeniz lazım. Vay arkadaş sitede herkes atarlı herkes prof.
  2. mehmet ali özırmak

    netleme ve spot

    Makinayı m modunda kullanabilirsiniz.
  3. Mehmet abi aynen dediğin doğru köşelerde de olsa 24-70 bukadar fazla ca veren bir lens değil.
  4. mehmet ali özırmak

    Nikon D750 Özellikleri İnternete Sızdı

    Aslında extrem şekilde şartlar zorlamıyosa makina değişmenin mantığı yok çünkü artık tüm makinalar güzel görüntü üretiyor amacımızda fotoğraf olduğuna göre? Ama işte tüketim çılgınlığı bizi bu hale sokuyor. Biz tüketici olarak bu bilinci koruyabilsek canon, nikon ve diğerleri d610a oynak ekran koyup işte en iyisi diye yeni makina sürmez piyasaya.
  5. Evet recep bey farkındayım sorun ca yada mor saçaklanma fakat aynı sorunu ben eski makina ve lensimle yaşadım sebebi fokus hatasından kaynaklanıyordu, örneklerini hala arıyorum harici diskimde bulamadım ama aramaya devam
  6. mehmet ali özırmak

    Nikon D750 Özellikleri İnternete Sızdı

    Üst lcdyi hiç koymasaymış, zaten bir bilgiyi görmek için diğerinden feragat ettiren bi ekrandı şimdi hiç bişey kalmamış
  7. Back, front focus problemi olabilir gövdede zira eski d7000 gövdemde aynı buna benzer sonuçlar alıyordum vizörden çekilen fotoğraflarda aynı kareyi liveviewda çektiğimde sorun olmuyordu bi kontrol edin bence.
  8. Ahahah nikonu silmemiş adam canonu batırmış bu konuşmayla. Argesini tam yapması sıkıntıymış adam için. Ayrıca canon 18 veya 24 mp kameralarıyla daha iyi video çekermiş. Canonun 24 mp makinası hangisi acaba + full hd video 2mp değilmi yahu ben mi yanlış biliyorum. Bence bu adam argesi bitmeden piyasaya erken sürülmüş
  9. mehmet ali özırmak

    nikon d7000

    Hocam arkadaş karıştırıyor bence o manuel netleme değil manuel diyafram ayarıdır mutlaka Yağ konusuna gelincede her okuyuşumda ne yağmış arkadaş diyorum. Ortada yağlı sensöre ait bir tek örnek görÜnmezken bi ton muhabbeti dönmesi çok enteresan. Valla d7000 sÜper makina alın kullanın yalnız o fiyatlar çok yÜksek bence gerek yok spot alın hatta ikinci el alın.
  10. Focus stacking işine yarıyor fakat konuyu açan arkadaş başka amaçlı kullanacak sanırım.
  11. mehmet ali özırmak

    Gelinlik ve Abiye çekimi.

    Sonuç ne oldu merak ettim
  12. Öyle bişey makina içerisinde yok fakat program yardımı ile yapabilirsiniz, eğer android telefon kullanıyorsanız adını hatırlayamadığım bi uydulama vardı sıralı çekimlerde Önce netliği istediğiniz yerlere ayarlarak çekebildiğiniz.
  13. mehmet ali özırmak

    d7000 hafıza kartı sorunu

    Dağıtıyo derken? yedek alıyodur o, 1. fotoğrafı 1. yuvaya 2. fotoğrafı 2. yuvaya atmaz.
  14. mehmet ali özırmak

    CANON 70 D

    Şimdilik değil ama teknoloji neyi getirir bilemeyiz, canon 1c var ama bi örneğine rastlamadım belki rastladım ama farkında olmadım.
  15. mehmet ali özırmak

    CANON 70 D

    O diziler gercekten dslr ile cekiliyo ama bi yerde okumustum 5 dakika bile cok nadir cekiliyormus 2 ser 3er dakikalik videolar halinde birlestiriliyormus.
  16. mehmet ali özırmak

    CANON 70 D

    Dogru video nasildir bilmiyorum yalniz sunu biliyorum direkt sahada kullanilabiliyor iki cihazinda bi modeme bagli olmasina gerek kalmadan.
  17. mehmet ali özırmak

    CANON 70 D

    Yok hocam yanlış dusunuyorsunuz. Aynen bende sizin gibi dusunuyodum fakat 6Dnin wifi ozelligini gorunce tum fikrim degisti hiz miz yok cektigin foto aninda telefona kayitli cok farkli bisey imrendim valla
  18. mehmet ali özırmak

    CANON 70 D

    Program guzel fakat bulb modunu bulamadim ben
  19. Bende canon selphy serisi termal yazıcı var ve ondan aldığım çıktılara monitörümü uydurdum. En azından kendi aldığım çıktılarla monitörüm uyum içerisinde ki termal yazıcılar çok yakın renkleri verirler.
  20. Benimde önerim D7000 olur tabi diğerlerini bilmiyorum ama D7000 bu fiyat aralığında alınabilecek en iyi makina bence. Hani kötü ün yapmış olmasına sevinmiyor değilim
  21. mehmet ali özırmak

    CANON 70 D

    Ben en çok yeni sensörü merak ediyorum. Gerisi zaten canonun nikonun yillardir evirip cevirip gözümüze dayadigi seyler.
  22. Ahahah cevap iyi olmuş ama asıl ben o cevaptan sonra soruyu soran arkadaşı merak ettim. 24-105 ne lan olmuştur Hani bazen diyorumki bu dijitaller hic cikmasada bizim gibi amatorler hic bu islere bulasmasaydik. En basiti analoglarin son zamani dugun fotograflarini incelerseniz (stüdyo dan ziyade salon fotograflari) en kotusu bile suankileri 5e katlar en azindan dogru bir kadraj olur. Ama şimdi firma sahibinin umrumda degilki veriyo bi dangalağın eline bi makina git cek gel diyor. Banyo derdi yok, poz yanmıyor yanan düğün sahibi oluyor.
  23. mehmet ali özırmak

    Nikon D3100 Virüs Problemi

    Ayarlardan kontrol ettiniz mi? Virüs kanısına nasıl vardiniz?
  24. İlk olarak aslında canon'da tek tekerlek değil çift tekerlek + joystick var. 5D mk2 cidden güzel image kalitesi verebilen bir sensöre sahip kaliteli lensler demişsiniz zaten canon ff makinalarda nikon'daki gibi bütün lensleri kullanamazsınız (yani mp küçülterekte olsa olmuyor) illaki EF serisi olması lazım lenslerin ve bunların % 85 - 90ı L serisi lensler ve yine L serisi lenslerinde % 85 - 90ı cidden kaliteli optiklere sahip lenslerdir. bana göre mk2 body'nin en büyük sıkıntısı af sistemidir, diğer eksileride bahsettiğiniz gibi flash olmaması, 1 ad. cross type af point olması, af aydınlatması olmaması (ki karanlık ortamda netlemek zulüm gelebilir) ve seri çekim hızının düşük olması. Bence 6D'yi yabana atmayın iso başarımı bi harika makinanın 12800 iso ile a4 çıktıda rahatsız etmeyen bi iso olayı var aletin ki çoğu incelemede 5D mk3'den daha iyi bi iso başarımı olduğu söyleniyor.
  25. mehmet ali özırmak

    D90' dan D7000'e geçiş

    Yani her fotoğraf netsiz değil tabiki yoksa nasıl bukadar meşhur olacak. Yalnız şöyle oluyor hani birdaha yakalaması imkansıza yakın pozlar vardır ya hep onlarda şaşıyor af Yine söylüyorum ben olsam güncel bir model alırdım 6D, 5d mk3. 6D ile afyi daha da iyileştirmişler diye duydum aslında düşünülebilir. Canona geçişin en büyük artısı lens cennetine düşmüş gibi hissedersiniz ben nikon'da hala lensimi bulamadım canondayken en çok sevdiğim lens 24-105 iken nikonda karşılığı yok malesef
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.