İçeriğe git

Deniz Tuna

Üye
  • İçerik sayısı

    143
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Gün Kazandı

    6

Deniz Tuna kullanıcısının paylaşımları

  1. Hiç içeri makina sokmadım ama Arena'ya da bekleriz.
  2. Deniz Tuna

    Photo dijital 2015 fuarı

    Son gün dündü. İçeriye girmek için davetiye gerekiyordu fakat oradan 15 TL'ye de alabilirdiniz. Ayrıca Nikon sergi açmamış. Ben giderken yurt dışındaki fuarlar gibi zannetmiştim ama öyle değil. Düşüncem yeni çıkan ekipmanları vs. denemek, eğitici sunumlara katılmaktı fakat öyle olmadı. çoğunluğu katalog ve baskı firmalarından oluşuyor. Fuar daha çok profesyonel olarak çalışanlara hitap ediyordu.
  3. Deniz Tuna

    Stüdyom da ilk çekimlerim.Yönlendirin lütfen

    O kenarların sarı renkte çıkmasının nedeni bence enstantane süresinin biraz uzun tutulmasından kaynaklanıyor. Pilot(model) ışığı sarı renkte ve çekimde yandığını düşünüyorum.
  4. Deniz Tuna

    Stüdyom da ilk çekimlerim.Yönlendirin lütfen

    Benim düşüncem de temel kavramları daha iyi bilmeniz. Diyafram, enstantane ve İSO konusuna biraz daha hakim olursanız istediklerinizi daha rahat yapabilirsiniz. Siz paraflaş alarak çok büyük bir adım atmışsınız.
  5. Deniz Tuna

    Stüdyom da ilk çekimlerim.Yönlendirin lütfen

    Fotoğrafların İSO, diyafram ve enstantane değerlerini yazar mısınız? Bana kalırsa siz enstantaneyi biraz düşük tutmuşsunuz gibi. Ayrıca fotoğraflar çok patlamış. Ya paraflaşı biraz uzaklaştırın ya da diyaframı kısın. Sanırsam siz enstantane süresini uzatıp diyaframı açmışsınız. Bu konuda sabit değerler elbette yok fakat aşağıda yazdığım değerlerde çekmeyi deneyin. Enstantane: 1/200 Diyafram: 11 İSO: 100 Eğer pozlama olmaz ise diyaframı 1-2 stop aşağı ya da yukarı çekersiniz. Fotoğraf makinesinin içindeki pozometre sizi yanıltmasın. Diğer fotoğraflarınız bekliyorum.
  6. Deniz Tuna

    Evde toplu insan fotoğrafı

    Benim önerim evin içinde flaşsız, doğru pozlandırma yapabilme imkanınız varsa flaş olmadan çekin ama ışık loş ise ve enstantane süreniz yeterli değil ise flaş kullanın. Ayrıca lens olarak bence 16-85 mm daha iyi gibi. 35 mm ne kadar diğer sabit odak uzaklıklı objektiflere göre geniş açılı olsa da kalabalık fotoğraflarda yetmeyebiliyor.
  7. Deniz Tuna

    Tepe Flaşı veya Paraflaş

    Cevabın için teşekkür ederim Mehmet abi. Seni tekrar sağlıklı bir şekilde aramıza bekliyoruz
  8. Herkese merhaba Başlığa bakınca diyeceksiniz ikisinin kullanım yeri ayrı, bir tutulur mu diye ama aklımdaki düşüncelerin sıralayayım. 1. Seçenek: 2 adet Nissin di466 + tetikleyici Dün Hayyam'da biraz dolaştığımda kimi esnaf Nissin iyidir diyor kimisi iyi değil hiç bulaşma diyor. Tam karar veremedim. 2. Seçenek: 1 adet Meike MK910 + tetikleyici Sorduğum esnafların çoğunluğu bunu önerdi. Nikon SB 910'un bire bir kopyası dediler. Kimisi ise sağlam değil dedi. 3. Seçenek: Paraflaş seti Setin içinde 3 adet Mini Pioneer 250 watt paraflaş + 3 adet ışık ayağı + 2 adet 50x70 softbox + 1 adet barndoor + 1 adet radyo sinyal tetikleyici mevcut. Aslında aklımda, bir tepe flaşı alıp evde, dışarıda vs. çekimler yapmak vardı fakat fiyat olarak bunların tamamı 850 TL'ye buldum. Evde kuracağım ufak çaplı stüdyomda bunu daha kullanışlı ve güçlü buldum. Bu üç seçenek arasında kaldım. Bu konuda bilgi sahibi olanların yorumlarını ve önerilerini bekliyorum. Ayrıca Mehmet abiye de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şimdiden teşekkürler
  9. Deniz Tuna

    Makina satın alma konusunda yardım.

    Fotoofis'in sahibini şahsen tanıyorum. Bana göre çok iyi bir esnaf Her konuda güvenebilirsiniz. Gidip görmek istiyorum derseniz diyeceğim de sanırsam Tokat'tasınız. İstanbul'daysanız Sirkeci'de Halil Lütfü Dördüncü İş Merkezi Kat:1 Daire:45 de bulabilirsiniz. Ayrıca kendisi teknik servistir de İyi günler.
  10. Saat biraz geçti ama yine de herkesin Mevlüt kandili mübarek olsun. Herkese iyi geceler
  11. O tuş AF alan modu tuşu sanırsam. En üsttekine alınca makina netleyeceği yeri kendi seçiyor. Birden fazla da noktayı netleyebiliyor. Ben genelde dinamik alan AF'yi kullanıyorum
  12. Adamlar en son 1974 yılında Türkiye'de görülen kutup martısını çekmek için neler yapmışlar
  13. Ben de bu forum ortamlarını sıcak ve samimi bulduğum için abi diyorum.
  14. Rica ederim. Kimi kişiler FX gÖvdede DX balıkgÖzü lens kullanarak güzel çalışmalar yapıyorlar. Onlara da bakabilirsiniz. Bu arada Orçun abi bana bey demene hiç gerek yok. Yaşım 15 Herkese mutlu yıllar
  15. Yakında USB 3.1 ürünler gelecek sanırsam. Fakat fiyatları biraz tuzlu olur diye düşünüyorum.
  16. Demek istediği 100 kareden yapılmış birleştirme. Benim hatırladığım kadarı ile daha fazla çekimi birleştiren de var.
  17. Deniz Tuna

    Yağışlı havalarda nikon d7100

    Hatta kendiniz de yapabilirsiniz. Bir poşete lens için bir daire kesip lastik takabilirsiniz. Boşa masrafa gerek yok. Açıkçası ben bu tarz şeylerin fiyatlarının çok gereksiz yükseklikte olduğunu düşünüyorum.
  18. Kendiniz yapmayı neden denemiyorsunuz? Ben kibritten yaratıcı çalışmalar yapan birkaç kişi biliyorum. Adam kibritten kol, bacak vs. yapıyor. Sonra kibriti yakıp fotoğraf çekiyor. Deneyebilirsiniz bence
  19. Adamların o fotoğraflarda yapmak istedikleri fotoğrafları bir ölçek koyarak çekmek sanırsam. ölçek koyarak figürlerin boyutunu gösteriyorlar gibi geldi. Alabilirseniz güzel şeyler yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Başarılar
  20. Tilt-Shift olayından mı bahsediyorsunuz? Bu efekti makinanın üstünden veya Photoshop ile de yapabilirsiniz.
  21. Deniz Tuna

    Videoda Ses Kaydı

    Telefonum Samsung Star WİFİ Hatta bir süre daha değiştirmeyi düşünmüyorum. Çok gerekli olduğunu düşünmüyorum. SonuÇta aynı işlemleri yapıyorsun. Hatta 3310 alma fikrim bile var.
  22. Deniz Tuna

    Videoda Ses Kaydı

    Telefonunda çok güzel oldu söylenemez Onunla da denedim fakat güzel sonuç vermedi. Birkaç kişi ile konuştum. Aldıkları yaka mikrofonları ile çok güzel sonuçlar elde edenler var. Onları düşünüyorum. öneriniz için teşekkürler
  23. Deniz Tuna

    Videoda Ses Kaydı

    Cevabın için çok teşekkür ederim Mehmet abi. Benim aradığım cihaz en fazla 100 liralık Eğer bu projemde başarılı olur isem ve devam ettirmek istersem bu ürünlere yönelebilirim. Fakat şimdi yaka mikrofonu ile deneme yapacağım. Bitirdiğimde burada paylaşmayı düşünüyorum. Ayrıca aklıma bu projenin gelmesinde en büyük rol sende. Bizim ailede süregelen bir bağlama sevgisi ve çalınması var. Zaten içimde bir bağlama sevgisi vardı senin Youtube kanalındaki videolarını izleyince daha da alevlendi ve kendime bir bağlama alıp çalmayı öğrenmek istiyorum. Tanıdığım bir bağlama ustası var. Zaten belgeseli de orada çekmeyi planlıyorum. Bu nedenden sana ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.
  24. Deniz Tuna

    Videoda Ses Kaydı

    Evet Mehmet abi. Kablosuz beni bir süre aşar
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.