İçeriğe git

ferhat atalay

Üye
  • İçerik sayısı

    38
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Gün Kazandı

    1

ferhat atalay kullanıcısının paylaşımları

  1. ferhat atalay

    Rize

    diyosunuz.
  2. ferhat atalay

    Rize

    Recep bey, otlayan "İnek" tercihi sizin için güzel bir fikir olabilir ama inanın kompozisyona bir katkısı olacağını sanmıyorum Saygılar.
  3. ferhat atalay

    Rize

    Kompozisyon için harika bir bakış açısı. Herşey yerli yerinde ancak bir eksik var hemde çok büyük bir eksik. Neden çitle çevrili alanın içinde bir insan yok ?
  4. ferhat atalay

    KÖŞE BAŞI

    FOTOĞRAFÇI BEN OLMAMA RAĞMEN KOMPOZİSYONUN BÖYLE OLMASI EMRİNİ VEREN ÇOCUKLAR OLDU. OYSA Kİ ONLARIN ELİNDE FOTOĞRAF MAKİNASI DEĞİL SU TABANCASI VARDI.

    © ferhat atalay

  5. ferhat atalay

    Suriyeli

    © ferhat atalay

  6. ferhat atalay

    KAPANIŞ

    alışverişi göstermek istedim
  7. ferhat atalay

    YediGöller - Erzurum

    HARİKA.
  8. ferhat atalay

    SEZİNTİ

    © ferhat atalay

  9. ferhat atalay

    Kırmızı

    cep telefonuyla mı çektiniz bu resmi.
  10. ferhat atalay

    DSC 5371

    Harika. Daha iyisi olamazdı. Dikey kadraj ile ilgili bir sıkıntı yok diye düşünüyorum çünkü ölçü tam dengeli olmuş.
  11. ferhat atalay

    Pazar Sahil

    Gökhan kardeşim, fotoğrafçılık için kursa ihtiyacın yok. Yazık, bunlar para tuzağı. Tamam teknik, püf nokta, makina kullanımı vb.. gibi önemli bilgiler elbetteki veriliyor ama emin ol bütün olay sende bitiyor. Fotoğraf çekmek illa ki eline makinayı alıp bir takım matematiksel değerleri ayarlayıp deklanşöre basmak değil. Fotoğraf çekmek için, bu dünyadaki bütün lenslerden daha da pahalı olan hatta paha biçilemeyen tüm lensleri bir araya getirip de elde edemeyeceğin insan gözüne ihtiyacın var ve o da sende mevcut. Asıl fotoğraf makinası bizim kendi gözümüz o sadece gördüğümüz güzel bir kareyi donduramıyor. Fotoğraf makinası sadece senin gözünün gördüğü o kareyi ispatlamak için bir araçtır. Kursta geçireceğin zamanı araştırma yaparak geçir. Işık olaylarına bir bak, ışığı gör. Nesneleri gör ve de ki örneğin; ben bu mahalleyi sonbaharın şu döneminde şu saatte şu ışık altında çekeceğim, şu çöp bidonlarının yanından bir kedi ve ilerideki bakkaldan bir adam çıkacağı zaman deklanşöre basacağım de. Fotoğrafçı işte budur. Saygılar.
  12. ferhat atalay

    Galata

    Kulenin sağ tarafında aşağı doğru inmekte olan tepede ışık yetersizliği var. Sol taraf ışıklı iken sağ taraf sönük kalmış. Bakış açısı güzel fakat dediğim gibi ışık olayları iyi ayarlanmamış. Gökyüzündeki açıklık ise çok fazla olmuş. Bir daha aynı açıdan bu fotoğraf değerlendirilmeli diye düşünüyorum.
  13. ferhat atalay

    Kutnu Ustası

    Yarışmaya bu fotoyla girecektin haci baba.
  14. ferhat atalay

    Kutnu Ustası

    Başarılı. Eline sağlık Burak Baba.
  15. ferhat atalay

    Kule

    © ferhat atalay

  16. ferhat atalay

    tepeler

    Fotoğraf RAW da çekilip üzerinde oynama yapılmışa benziyor. Böyle bir durum söz konusu ise tekrar işlenmesi gerekiyor. Bu durumda gölge koyuluğu artırılıp ağaçların üzerindeki kontrast düşürülmeli ve ilerideki tepelerdeki ışık yansıması şimdi olduğu gibi kalmalıdır. Sanki fotoğrafta ağaçların üzerine kül serpilmiş gibi gözüküyor.
  17. ferhat atalay

    KAPANIŞ

    © ferhat atalay

  18. ferhat atalay

    SADE PAZAR

    © ferhat atalay

  19. ferhat atalay

    Alaçatı2

    Obje tercih güzel fakat bir çok eksik olduğu kanaatindeyim. 1- Işık güneşin en tepede olduğu yanlış bir zamanda seçilmiş ve bu yüzden kaplamaların altında gölgeler oluşmuş. 2- Kadarajın sağ alt tarafında bulunan kalın şerit (büyük ihtimalle bir mağazanın yağmurluğudur) ne yazıkki fotoğraftaki sadeliği bozmuş. 3- Yine kadrajın sağ tarafında bulunan duvar için de 2.maddedeki yazılanların aynısını söylüyorum. 4- Gökyüzünün mavililiği yine güneş ışığının gazabına uğramış. 5- Gökyüzünde bir kaç parça bulut olması ve ışık için ise gün batımının seçimesi ve bu eve ait odaların bulut ve günbatımı ile içi içe düzenli bir sadelikte kadrajda görünmesi gerekiyor. Bence bu tekniği uygulayın.
  20. ferhat atalay

    Startrails

    Hocam çok haklısınız. Bu tür çekimlerde diyafram faktörünün ne kadar önemli olduğunu vurgulamışsınız. Dikkat edilmesi gerekli.
  21. ferhat atalay

    Güneş ve ışınları

    YORUM
  22. ferhat atalay

    ***

    Kızı kandırmış ayıp sana koskoca adamsın. Koskoca Köksan' da çalıştın o kadar.
  23. ferhat atalay

    Merdivenler

    Harikulade bir estetik çalışma. Elinize Sağlık.
  24. ferhat atalay

    PARÇALI BULUTLU

    © ferhat atalay

  25. ferhat atalay

    Mardin

    Öncelikle mardin, gaziantep gibi şehirlerde gece aydınlatması fotoğrafçılık için hiç uygun değil. çünkü belediyeler ne amaçla yapıyorlar bilmiyorum ama her sokak başını, mimari yapıları, parkları bahçeleri vs... şehrin iç mekanlarında en güzel yerlerde otoyol aydınlatmasında kullanılan turuncu ışıkla aydınlatma yapıyorlar. Bu ışığın altında çekim yapmak tam bir bela ve çektiğiniz fotoğraf tam bir kabus olup çıkıyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.