İçeriğe git

Muhammet

Üye
  • İçerik sayısı

    26
  • Katılım

  • Son ziyaret

Muhammet kullanıcısının paylaşımları

  1. Muhammet

    Nikon D7000 yardım

    İlginç, bende olmaması için uğraş veriyorum Işığa karşı çektiğim hemen hemen tüm fotoğraflarda maalesef bu yansıma oluyor.
  2. Muhammet

    Nikon D7000 yardım

    Merhaba, yeni bir başlık açmak istemedim konu D7000 ile ilgili olunca burada paylaşmak istiyorum. Eklediğim 2 fotoğrafta da görüldüğü üzere ışığa karşı ya da herhangi bir açıdan ışık yansıması olduğunda yaptığım çekimlerde bu şekilde parazitlenme oluyor. örneğin güneş yansıması olan fotoğraftaki aynı açıyı 18 55 lensli Canon 600D ile çekim yaptığımda bu şekilde bir yansıma olmuyor. Makina kaynaklı olacağını tahmin etmiyorum, yanılıyormuyum? kullandığım lensin 18 105 mm olmasından kaynaklanıyor olabilirmi? Işığa karşı çekim yapmamak dışında başka bir öneri ya da tavsiyelerinizi alabilirmiyim.
  3. Muhammet

    Dağ Çiçeği

    © Muhammet

  4. Muhammet

    Karaköy ve Ardı.

    Zamanla inşallah onlarda olacak hocam.
  5. Muhammet

    Karaköy ve Ardı.

    Süleymaniyeden Karaköy ve Boğaziçi Köprüsü Manzarası

    © Muhammet

  6. Muhammet

    Teleferik İstasyonu

    © Muhammet

  7. Muhammet

    Kış Çiçeği

    © Muhammet

  8. Muhammet

    Nikon D7000 son nokta

    Aynı şekilde bende sizin gibi D7000 i netten ve satıcılardan bilgi alarak araştırdım, araştırdıkça kararsız kaldım başka modellere yöneldim vs. son olarak geçtiğimiz hafta aldım. Bence de fazla düşünmenize gerek yok.
  9. Muhammet

    nikon d7000

    Merhaba, Daha öncede bahsettiğim gibi haftasonu D7000 i aldım ve yaklaşık 250 civarında fotoğraf çektim. Birşey dikkatimi çekti, özellikle gökyüzü fotoğraflarında köşelerde karartı var. Ne dersiniz, yanılıyormuyum?
  10. Muhammet

    Özgür Martı

    © Muhammet BİLİKCİ

  11. Muhammet

    nikon d7000

    Hocam merhabalar, Size sorularını hakkında açıklama yapayım, sizde konu hakkında fikirlerinizi beyan ederseniz sevinirim; öncelikle bu siteye üye birçok kişiye göre fotoğrafçılık konusunda en amatörlerden birisi olduğumu düşünüyorum. Yaklaşık 2,5 3 aydan buyana Slr makina almayı düşünüyorum, marka tercihim Nikon olduğundan Nikon ürünlerini hakkında gerek arkadaşlarımdan bilgiler aldım gerekse internet üzerinde araştırmalar yaptım. İlk kriterim (malum amatör olduğumdan) fiyat idi.Aslını sorarsanız fotoğraf çekmeye pek vaktim de olmayacak bunu biliyorum. Yıllarca Canon A510 kullandım, sonrasında giriş seviyesi digital makinalar kullandım artık Slr makina almam gerektiğini düşünüyorum. İlk olarak Nikon un 3000 ve 5000 serilerini inceledim, sonrasında biraz daha yukarıya çıktım D7000 modelini inceledim ve onda karar kıldım. Tavsiye üzerine bir ara 5200 modelini almaya karar vermiştim (bu başlık altında ilk sayfalarda hayyam pasajındaki bir fotoğarafçı bey ile diyaloğumu paylaşmıştım.) fakat gönlüm D7000 den yana olduğundan bi süre beklemeye aldım, şimdi ise yeniden D7000 almaya karar verdim. Neden 5100, ya da 5200 değil der iseniz; evet bu modeller de özelik olarak D7000 e yakın ya da hemen hemen aynı. fakat D7000 in kasasının sağlam oluşu, ele daha iyi oturması, 18 105 kit lens ile satılması vs. benim için geçerli tercih sebebi oldu (diğer modellerin boyutları bana çok ufak geldi.) Neden FX bir D800 değil diyor iseniz şuan için ayırdığım bütçenin üzerine çıkıyor oluşu. Saygılar sunuyorum.
  12. Muhammet

    nikon d7000

    Okuduğum yorumdan sonra bende yeniden (ilk kararım olan) D7000 de karar kıldım. Hafta sonu bir tanede ben alacağım.
  13. Muhammet

    Ordu Sahil

    © Muhammet BİLİKCİ

  14. Muhammet

    Ordu

    Çok daha eski bir fotoğraf, 2008 Yılı Temmuz Ayı. Dikkat ederseniz daha eski bir tarihte olacağını göreceksiniz; bahsettiğiniz gibi teleferik yok, sahildeki yeni meydan düzenlemesi henüz yapılmamış, stadyumun tribün üzeri kapaması henüz yapılmamış ve denizin iÇerisine inşa edilen Or-Gİ hava alanı inşaatı henüz başlamamış. Bu arada Ordu ile ilgili güncel gelişmeleride paylaşmış oldum.
  15. Muhammet

    Makro

    © Muhammet BİLİKCİ

  16. Muhammet

    Ordu

    Boztepe Eteklerinden Ordu

    © Muhammet BİLİKCİ

  17. Muhammet

    nikon d7000

    Bu gün You Tube de tanıtım videosu izledim, videoda D7100 ü tanıtırken aynı zamanda D7000 ile kıyaslanmış.Özellikle 13. dakikadan sonra bir süre D7000 ile ilgili karşılaşılan sorunlardan ve sorun olup olmadığının nasıl test edileceğinden bahsediliyo. (biraz fazla abartılmış gibi...)
  18. Muhammet

    nikon d7000

    Pardon, aynı zamanda işlerimle de ilgilendiğim için böyle oldu O halde diğer arkadaşımızın açıklamasını bekleyelim.
  19. Muhammet

    nikon d7000

    Pardon hocam yanlış telafuzda bulundum. Peki sizin kullandığınız D7000 ile ilgili yağlanma olduğunu söylüyorsunuz, ilk kullandığınız derken daha önceki ay ya da yıllarda kullandığınızdan mı bahsediyorsunuz yoksa geçtiğimiz hafta aldığınız D7000 den mi? (Bu kadar kısa süre içinde yağlanma ve 1-2 defa temizleme mi yaptırdınız.) Kısaca yaşadığınız süreci paylaşırmısınız.
  20. Muhammet

    nikon d7000

    Cazip Shop tan aldığınız D7000 i mi değiştirdiniz?
  21. Muhammet

    nikon d7000

    Sanırım yanlış anlaşılmaya neden olacak genelleme yapar şekilde bir yorum yaptığım için öncelikle özÜr diliyorum. Anlatmak istediğimi biraz açarak ya da örnekler vererek açıklamak istiyorum. Hayyam pasajında satış yapan kişilerin tabiki tÜmÜ alıcıları kandırmıyor, örneğin Hayyam pasajında tavsiye Üzerine gittiğim bir satıcının bana yaptığı yorumlar ve yönlendirmelerine gÜveniyor kendisine gerek mesleği gerekse olumlu ve ılımlı bakış açısı ile yaptığı açıklamalar için saygı duyuyorum. İlgili satıcıya ilk gittiğimde Slr makinalar hakkında ne derece bilgiye sahip olduğumu, fotoğraf çekimini ticari bir amaçla değilde hobi olarak yapmak istediğimi, bana en çok zevk veren doğa ya da manzara çekimleri yapmayı dÜşÜndÜğÜmÜ ve arkasından da almayı dÜşÜndÜğÜm makinanın D7000 olduğunu kendisine izah ettim. Kendisi bana Expeed 2 işlemcili Nikon D7000 yerine Expeed 3 işlemciye sahip daha yeni, gerek video çekimi gerekse taşıma açısından hafif, açılır bir ekrana sahip oluşu vs. performans olarak da D7000 i aratmayacağını söyledi. Stoklarında D7000 ve D5200 olmak Üzere her iki ÜrÜn de mevcut, bana D5200 Ü tavsiye etmesinde herhangi bir art niyet ya da maddi anlamda daha fazla bir kazanımının olacağı yönÜnde hiçbir tereddÜdÜm yok. (Konuştuğumuz başka konularda oldu bunu açık ve net olarak ifade etmek istiyorum.) BÜtçe olarak mÜsait isem D7100 modelini de önerdi. Kısacası bÜtçe olarak kısıtlı isem D5200, biraz daha zorlayabilir isem 7100 Ü önerdi. D7000 i tavsiye etmemesinin sebebi ise seri olarak eski oluşunu öne sÜrdÜ. Kısaca sensöre yağ sıçraması sorununu konuştuk fakat bunun geçmişte kaldığını söyledi. D7000 i kötÜler tÜrden değil daha yeni bir seri makine kullanmamı tavsiye etti. Bazen insanlarda bir takıntı olur görÜrsÜnÜz beğenirsiniz ve o nu istersiniz, benimkisi de o tÜrden her ne kadar eski de olsa benim ilk tercihim D7000, 2. olarak ise D7100. Diğer yandan yine bu pasajda ÜrÜnÜ direkt .... sıkıntılı vs. gibi açıklamalarla karalama babında açıklama yapanlar ya da şu .... makina ve Üzerine ..... lens çok daha iyi olur vs. şeklinde satış yapmaya çalışanlar da var benimde sözÜm onlara zaten efendim. İşini gerçekten iyi bilen çok iyi esnaflar da var, aksine zihin bulandıranlarda.
  22. Muhammet

    nikon d7000

    Kesinlikle hocam, sadece bu konuda değil daha birçok konuda nette asılsız yazışmalar yer alıyor. Bu furya çok geniş bir kesime hitap ettiğinden tabiki bilende bilmeyende aynı konu hakkında farklı fikirler beyan edebiliyor. Ben de netteki diğer bilgilerden öteye; bu siteye Üye olmadan önce bazı başlıkları ve yorumları takip ettim, gerçekten samimi yorum ve mantıklı yaklaşımların olacağını dÜşÜnerek Üye olduktan sonra burada sizlere sorarak bilgi almak istedim. Aslını sorarsanız nette yazılanları bir köşeye bırakalım, işi bilen Hayyam pasajı esnafı da konu hakkında farklı yorumlar yapmıyo değiller. (Amaçları satış yapıp para kazanmak malum, buna birşey diyemiyorum ama insanları yanlış yönlendirmek tabiki hoş bir davranış değil.)
  23. Muhammet

    nikon d7000

    Yağlanma ile ilgili olarak işimiz tamamen şansa kalıyo. Yine bir sitede makinanın otomatik netleme yapıldığı fakat manuel olarak netlemeye imkan vermediğini okudum, bunun sorun olmadığı manuel netlemeye birkaç ayar yaptıktan sonra yapılabildiği yazıyordu. Birçok arkadaşımız D7000 Kullanıyo, peki bu ya da buna benzer bir olumsuz durum söz konusumudur? Yoksa bu da bir hurafedenmi ibaret
  24. Muhammet

    nikon d7000

    Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. Aklımdan geçen diğer model ise D7100 Yurt dışından daha uygun fiyata temin etme imkanım olursa tabiki 7100 ağır basıyo, buradan alırsam muhtemelen bende Cazip Shoptan alırım. Sanırım D7000 in 18 105 Kit lensli fiyatına D7100 Body satın alınabiliyo. Giriş seviyesi 18 55 kit lens farkını ödeyerek 7100 almak daha makul gibi. (gibilerin sonu yok bunu da biliyorum.)
  25. Muhammet

    nikon d7000

    Bütün bu söylentiler bir hurafenden mi ibaret? O halde özümüzü kapatıp şansımıza güveneceğiz....
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.