İçeriğe git

İsmet Erinç SALMAN

Üye
  • İçerik sayısı

    34
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Gün Kazandı

    1

İsmet Erinç SALMAN kullanıcısının paylaşımları

  1. Star,visico,godox gibi markalarında bu tarz ürünleri var artık.Sahibinden de de bulmanız mumkun akulu flaşların 2.elleri 750tl den başlıyor diye biliyorum ama ne kadar sağlamdır ,sağlıklıdır bilemeyeceğim.Araştırırsanız işinize yarayacak bütçenize uygun ürünler bulmanız mümkün
  2. Profoto B1 benzeri bir ürün olabilir diye düşünüyorum.Akülü paraflaş.Artık eskisi gibi paraflaşların aküsü ayrı değil gövdesi ile bütün ve değiştirilebilir şekilde.Bu ürünü incelerseniz demek istediğimi anlayacaksınız.Umarım yardımcı olmustur.
  3. İsmet Erinç SALMAN

    Tripod

    fiyat ve performans demek.
  4. İsmet Erinç SALMAN

    Tripod

    https://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=2402 Bu modeli kullanıyorum gayet memnunum.F/p oranı gayet iyi
  5. İsmet Erinç SALMAN

    Wi-Fi SD Kartlar hk.

    Degiğim gibi ben eminim zaten emin olmadan bir konuya yorum yapmaya da son derece karşıyım ve üstüne söylenen konu dosyayı tamamen çekmek değil bu sebepten ötürü post attım.Neyse ortak karara vardıysak daha fazla forum timelinenını mesgul etmeyelim
  6. İsmet Erinç SALMAN

    Wi-Fi SD Kartlar hk.

    Neyin üzerine bunun yazıldığına ve ilk postu tekrar okumanızı öneririm.Konu dosyayı tam cekmek değil internet üstünden anında paylaşabilmek.Bunun için evet öneriyorum ve ikisi de aynı işi yapıyor.Paylaşım üzerinde evet söylediğim sözün hala arkasındayım ve yanlış bilgilendirme durumunun söz konusu olmadığını sizde biliyorsunuz. Ki yanlış bilgilendirme durumu olsa bile bu düzeltilebilir.Sonuçta her insanın yanlışı olabilir ama genel olarak nedense Recep hocam sizinle ne zaman bir postta konuşsak konu hep aynı şekilde sonuçlanıyor.Neyse durum bu ve her seferinde böyle hoşgörüsüz durumlar beni soğutuyor.Daha sıcak ilişkiler olabilecekken bir soğukluk var burada çözemediğim bir şekilde.Bunu üstünüze alınmayabilirsiniz bunlar sadece benim görüşlerim yanılıyor da olabilirim ama yıldızım barışmıyor barışır gibi olup sonradan tekrar kayboluyor.ümit,Orçun,Ramiz ve Gökhan beyin önceki konularda postları olsun pm ve konulardaki rehberlikleri olsun yararını gördüm hepsine tekrar teşekkür ederim.Herkese iyi forumlar dilerim..
  7. İsmet Erinç SALMAN

    Wi-Fi SD Kartlar hk.

    Zaten dosyayı tamamen atma düşünceniz varsa sd kartı makineden çıkartıp cihazınıza takmanız daha mantıklı değil mi?Ayrıca rawı nasıl açacaksınız tablet de yada telefonda böyle bir beklenti içinde olmak bile kocaman bir soru işareti benim gözümde. Ayrıca eyefi ile ilgili detaylı bilgim olmadıgını söyledim ama yeni wifili modellerde dahil olay aynı.Ve dediğim gibi rawı tablete atmak da ayrı bir düşünce şuan için ütopik bence Ayrıca konu başında yazan arkadaşımız da sosyal medya için yardım istemiş konuyu saptırmaya gerek yok kanısındayım bu amaç için hala dongle daha yararlı benim gözümde, raw almak istersem kartı söküp takarım.Ben bildiğimi aktarayım isteyen istediğini kullanabilir.önceki bilgileriyle yetinebilir ve yahut bilgelik yapabilir.Ben elimden geleni yaparım arkama da bakmam diyeceğim o ki isteyen istediğine karar versin ben bilgimi aktardım.Zaten günümüzde herkes bir şey almadan araştırıyor yazdıklarımın yardımı dokunursa birine sevininirim.Herkese iyi forumlar.
  8. İsmet Erinç SALMAN

    Wi-Fi SD Kartlar hk.

    Hocam zaten ayarlamanıza bağlı ister çekilen fotoyu direk telefona kaydetsin ister sd ye sizin isteğinize bağlı. Eye-fi de zaten tek kartınız bu özelliğe sahip wifi özelliğine, dongle ile tüm kartlarınızı bu özellik dahilinde kullanabiliyorsunuz. Normal sddekini donglela telefona atmak için de nikonun uygulaması mevcut telefon için bir uygulaması onu yukleyip istediğiniz fotoları telefona alabilirsiniz. Eye-fi ile ilgili çok detaylı bilgim yok kullandığım bir şey değil çünkü kullanmış olsam detaylı yazarım ama Eye-fi ile ilgili yaptığım araştırmalar ve kullanıcılarla konusmama bağlı olarak dongle daha mantıklı geldi ve onu kullanıyorum.Sonuçta Sdnin bozulma kaybolma ihtimali daha yüksek.Tamamen kişisel tercih meselesi ama bence dongle daha kullanışlı. Son olarak bu Wu adaptör ile söyleceğim olumsuz durum ise fx ve dx modellerin farklı olması hem fx hem dx makineniz varsa farklı modellerinden edinme gereksinimi.Onun yerine tek model çıkartıp tamamıyla uyumlu olsa daha iyi olurdu ama bu da firmanin tamamen ticari olmasıyla ilgili.İhitayaç varsa aynı modelde olsa alacaksın farklı model de olsa alacaksın mantığı..
  9. İsmet Erinç SALMAN

    Wi-Fi SD Kartlar hk.

    Soruyu tam olarak anlayamadım.Eyefi sdden mi bahsediyorsunuz?
  10. İsmet Erinç SALMAN

    Wi-Fi SD Kartlar hk.

    İster eş zamanlı ister daha sonradan atabiliyorsunuz.Telefon yada tabletle senkronize ederseniz anlık atabilirsiniz.Gayet yararlı bir cihaz olmuş artık eski diyebileceğimiz makineler için(wifi içeriği bulunmayanlardan bahsediyorum) WU 1a croplu makineler için WU 1b Fx için diyebiliriz genel anlamda.Yurtiçi satışı 150tl civarında yurtdışı 40dolar civarında.O nedenle yurt içinden almak daha mantıklı(Ne yazikki keşke kurlar düşük olsa yurtdışından alsak ) Eyefi lere sıcak bakmamamın sebebi de yüksek meblayı tek bir karta ödüyoruz ve sadece bu kartı kullanıyoruz.ee önceden de aldığımız güzel lexar sandisk ve bilimum kaliteli kartları çantada bırakıyoruz.Kart bozulsada önemi yok wu dongle olduktan sonra.
  11. İsmet Erinç SALMAN

    Wi-Fi SD Kartlar hk.

    Ben araştırdım,hatta kullanıyorum:) Siz araştırdınız mı acaba?? http://www.nikon.com.tr/tr_TR/product/accessories/slr/slr-connectivity/wireless/wu-1a-wireless-mobile-adaptera-wireless-mobile-adapter
  12. İsmet Erinç SALMAN

    Wi-Fi SD Kartlar hk.

    1karti alıp kullanacagimiza nikon wu-1a /1b alıp kullanmak daha mantıklı geliyor bana böylece eski olan wifisiz kartlarimizin hepsini Wifili gibi kullanabiliriz
  13. Nikon wu-1a alırsanız Wi-Fi aktarım yapabilirsiniz küçük bir aparat sadece önerilen tplink gibi kullanissiz değil.Biraz geç yazıyorum belki ama forumda bu bilgi de bulunsun
  14. İsmet Erinç SALMAN

    Nikon D5100 için uzaktan kumanda ?

    Yansanayi öneririm sıfır orjinal kumandaya para vermek gereksiz bence.2.el orjinal yada yan sanayi alınabilir
  15. İsmet Erinç SALMAN

    35 mm 1,8 G

    18-55 ve 35 1.8g var elimde.Gayet memnunum.Gözünüz 35mm ye alıştıktan sonra 18-55 i de taktigizda genelde 35 civarında kullanacaksiniz )) Prime lens candır..
  16. 10-15tlye yan sanayi kumanda almak en mantıklısı.2.el orjinal de alınabilir 25-30tl ye. Önerim.bu iki secenek
  17. İsmet Erinç SALMAN

    internetten nıkon hangı siteden alınır?

    Paralel ithalat alabililirim dersen İstanbul bilişimde bir seçenek.Garantisini İstanbul Bilişim kendi bünyesinde sağlıyor. Hafıza kartı önerisi istemişsin bu konuda önerdiğim markalar; öncelikle Lexar ve Sandisk. Bu markaların her türlü depolama araçlarını kullandım ve sorun yasamadım.512mblık eski flashlar sd ler hala çalışıyor.Sıvı teması olan ürünler bile gerekli dokunuşlardan sonra çalışıyor.(Anormal bir durum tabiki sıvı teması,küçük bir kaza) Ayrıca bir önerim de var.32gb kart almak yerine 16 yada 8likleri tercih edebilirsin.Eğer fotoğrafta kullanacaksan.Video çekeceğim dersen videoları bölmemek açısından büyük kart almanı öneririm.Ama fotoğraf için küçük depolama alanına sahip kartlar daha iyi benim gözümde.Kaybetme gibi durumlarda daha az kaybın olur.(Maddi olarak değil bilgi olarak ) Benim düşüncelerim bunlar.Anladığım kadarıyla yeni başlıyorsun aklına takılan her soruyu sorabilirsin.Buradan olsun özelden olsun.İyi günler..
  18. İsmet Erinç SALMAN

    Gök seyreden

    © İsmet Erinç SALMAN

  19. © İsmet Erinç SALMAN

  20. İsmet Erinç SALMAN

    canon 580EXII Speedlite

    Hocam speedlightlar ile ilgili araştırma yaptım geçen hafta ve ayar konusunda çok farklılıkları yok.youngnuo su olsun nikonu olsun canonu olsun cok ahım sahım farkları yok.Sizin sıkıntı yasadıgınız nokta canon speedlight ı nikon da kullanmak konusunda mı?
  21. İsmet Erinç SALMAN

    canon 580EXII Speedlite

    kullanma kılavuzunu okuyabilirsiniz mesela. yada youtube a yazın çıkar nasıl ayar yapıldığı. kolay gelsin..
  22. © İsmet Erinç SALMAN

  23. İsmet Erinç SALMAN

    Anıtkabir

    © İsmet Erinç SALMAN

  24. Arkadaşlar National Geographic Fotoğrafçılık Okulu setini arıyorum elinde olan varsa irtibata geçerse sevinirim.Hatta foruma da yukleyebiliriz yeni başlayanlar için yararlı olacaktır.İlginize şimdiden teşekkurler..
  25. Gökhan hocam teşekkür ederim petrix v3001 veya v4002 almaya karar verdim.Orçun Bey ve Melih Bey sizlere de teşekkür ederim.İyi günler dilerim.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.