İçeriğe git

dursun bal

Üye
  • İçerik sayısı

    93
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Gün Kazandı

    7

dursun bal kullanıcısının paylaşımları

  1. Ürün Hollanda'dan kargolanıyor. Tabiki Ptt kargo rezaleti ve gecikmesi ile 3-4 haftada elime ulaştı. Selamlar.
  2. Atakan Bey Merhaba; Alternatif olarak izlediğim metodu yazayım, "LowePro 400AW flip" ürünü Türkiyede 500-600 liraya bulunabiliyordu. https://geek.wish.com/c/566e7f38e8643950bf1c0069 burada 170 TL orjinal ürün getirttim.(gümrüğe takılmadı) Sertifikaları garanti belgeleriyle tam olarak elime ulaştı. Buradan da Türkiye fiyatını değerlendirebilirsiniz.
  3. dursun bal

    Nikon D500 inceleme ve Canon 7D Mark II kıyaslaması

    Konu kuş olunca en önemli konulardan birincisi, ara bellek boyutu ikincisi ise hızlı kararlı netleme. Kuş fotoğrafında yüksek Mp ne kadar önemli bilmiyorum ama genelde 800x600 nadiren 1920x1080 çözünürlükte fotoğraf yayınlıyoruz. 7100 ile kuş çeken herkesin ortak fikri "ara bellek çabuk doluyor". Bazen 2 dakikada 150-200 fotoğraf çektiğimiz oluyor. Saygılar.
  4. Yılın 12 ayı açık, Tamamen yalıtılmış bir ortam. Ben bir kaç kez çocuklarımı götürdüm. Bana pek çekici gelmedi. Zira doğallık yok, tur rehberi arkadaşlar kelebekler ellerinde tutuyor, yumurtaların olduğu yaprakları sallıyor vs.. Konya'nın bozkırın ortasında tropik bahçe.
  5. Madem bende fikir belirteyim; Konu kelebekse durum makrodan farklı, zira bu hayvanlar pek kendine yaklaştırmaz. Konyada belediyenin kapalı ortamda kelebek ürettiği işletmede ben 1,5-2 metre yaklaşabiliyorum (kelebekler vadisinde). Bunun için 100mm makro yerine keskinliği daha düşük olmasına rağmen sigma 50-500 os (büyükanne) olan lensle çekim yaptım, bence daha rahat ettim. Kelebek çeken abiler 150mm makro 180mm makro lensi olmayanlar 300mm F4 terceih edebiliyorlar. (www.trakel.org) orjinali 3000x2000 piksel
  6. dursun bal

    d3200 için Nikon 50mm. 1.8d

    Uzun bir aradan sonra yeniden Merhaba, Bu lensi ben kullanıyorum. Söylediğiniz gibi D610 AF yapıyorum D3100 MF çalışıyor. Konu Makro ise zaten her iki gövde de manuel 1:1 konumuna getirip çekiyorum. 1:1 büyütmede F5,6 olarak çalışır zaten ben 1:1 de minimum F10 kullanıyorum. Portre kişiye göre değişir ama ben bu lensin portresini seviyorum. Son olarak bu lens ile manzara denemeleri bile yaptım,
  7. dursun bal

    d7100 için MAKRO lens önerisi

    Kullandığınız gövde ve çekeceğiniz çiçeklerin boyutları önemli. Ayçiçeği gibi büyük çiçekler çekecekseniz 100mm veya 105mm kısa kalabilir.
  8. Öncelikle konuyu açıp açmamakta tereddüt ettim. Sorunum şu. D610 ile çektiğim rawları(14bit) viewNx-i ile otomatik jpg çevirdim. Fotoğraflarda hot piksel sorunu gÖrdüm. Aynı rawı cameraRaw da açıp jpg yaptığımda hot piksel yoktu. Acaba sorun var mıdır, yoksa olağan mıdır? (F6,3 1/1000 iso 200)
  9. dursun bal

    karaleylek

    Elinize sağlık güzel fotoğraf olmuş.
  10. Muhammet Bey; Virüs vücuda böyle yayılıyor. İşte ben 2bin-3bin liralık lens arıyorum diyerek başlıyor. Sonrası malum... Bir forumda arkadaşa gaz verdiklerine şahit oldum. "300mmF4 alma biraz KREDİ çek sigma 500mm al" Saygılar.
  11. Muhammet Bey; Henüz başlangıç aşamasında olduğumdan örtü, kamuflaj, vb gibi şeylerle henüz ilgilenmiyorum. Bu biraz şans biraz yetenek işi. Zira iphone ile baykuş çekenlerde var. Kuş fotoğrafında en kolay şey başlangıç yapmak. Ben başlangıcı D610+sigma 50-500 HSM ile yaptım. Yüksek çözünürlüklü makine ile çok zorlandım. Ne kadarsa OS falan olsa da fayda etmedi. Ertan Hoca’nın makalesi.. D3100 makineye lensi taktığımda daha rahat ettim. Tek sorun ağırlık. Benim için 50-500 HSM ikinci el olarak 700/800$ seviyesi hem başlangıç hem de bitiş için yeterli. Sizin bahsettiğiniz bütçelere 300mmF4+1,4TC alınabilir gibi geldi. Bu seçenek daha mantıklıdır bence. Yedek makine, yedek pil, ayakları dışa açılabilen tripod gibi ihtiyaçlarınızda olacaktır. Bence umutsuz olmayın Türkiyede 400 tür fotoğraflayan insanları bile kabul edilebilir imaj oranları binde 2-5 aralığında. Bu arada haddimi aştımsa bağışlayın.
  12. dursun bal

    D7100 için tavsiyeye ihtiyacım var...

    Osman Bey; Ben kendi makinemi ve bir çok parçayı RefleksFoto Uğur Bey'den alıyorum. Bugüne kadar onca katma değerimiz oldu sıkıntı yaşamadım.
  13. 85mm 1,4 ile fotoğraf çekmek herkesin harcı mı bilemem? Almak herkesin harcı değil onu iyi bilirim.
  14. Bu amcaya "çar pedro" demişler. Başka bir sitede sağlam saydırmışlar. Alıntı Mustafa Yapıcı: Arkadaş o kadar meşgul ki, almak istediğiniz ürünü kargoya verecek bile vakti yok malesef. 30 tane lensin ilanı var, şu var mı diyorsun, hafta sonu gelecek diyor, tamam getirt diyorsun bu hafta sonu para denkleyemedim diyor, onumuzdeki hafta sonu ben gidecem hongkong a diyor, arıyorsun biryere gittiği yok, sorsan TR' deki tüm spotculara malı kendisi veriyor... 2 lafının başı vaktim yok... E birader görende ben sana mal satıyorum sanır. Ben cidden bu arkadaşın ne yapmaya çalıştığını çözemedim ve alışveriş yapmaktan vazgeçtim kendisiyle... İnanılmaz ciddiyetsiz ve güven vermeyen bir satıcı izlenimi bıraktı bende... Araştırın Google 0,64sn 577.000 sonuç çıkardı Yani bu Teknolojik Jet Fadıl
  15. Ben tanımıyorum. Dükkanı falan nerede yazsanız belki daha açıklayıcı olur.
  16. Zülfü Bey size katılmıyorum benim tam kare var nalbantın önde gideniyim. Ayrıca sizin düğüne ben 18-55 yerine 55-200 getiririm. Saygılar..
  17. dursun bal

    .

    Büyük kütleli inşaatlardaki buz tesislerini de dikkate alalım. Betontürk.com
  18. Kurs Açtığınızda lütfen bilimden hayatın gerçeklerinden koparmayın insanları.
  19. dursun bal

    Nikon D3100 İSO Ayarları

    Siz hocanızı yine dinleyin ama yeni başlarken genelde yarı otomatik modlar (P,S,A) makine tepkimesini ve fotoğraflara yansımasını daha kolay öğrenirsiniz. Yeni başlayan herşeyi manuel kullanırsa biraz zorlanabilir. Saygılarımla.
  20. dursun bal

    fotoğrafta boyut değiştirme

    Boyutlandırma ile ilgili ViewNX'de var. Boyutlandırmanın yanında histogram, imaj kalitesi, vs..en önemlisi Ücretsiz.
  21. dursun bal

    Aral

    Recep Bey; Hep merak etmişimdir, ÜnlÜ fotoğrafçıya fotoğrafınızı çekebilir miyim dediğinizde nasıl tepki veriyor? Tedirgin oluyor mu, ÜstÜnÜ başını dÜzeltmek istiyor mu, doğal mı, umursamaz mı vs..? Yoksa o Ara GÜler'in ÜnlÜ fotoğrafında ki (el hareketi yaptığı) gibi aşırı tepki vermek mi ister? Sizin yerinizde olabilseydim mutlaka gözlemlemekten keyif alırdım.
  22. dursun bal

    Bahar mı geliyor

    Resul Bey; Konu ile ilgili Ertan Hocanın blog yazısı linki, Referans Kaynaktır.
  23. dursun bal

    Canon kullanıcısı

    Mevcut makinenizin henüz ellerinizde "alerji" sorunu/cilt hastalığı yapmamış olması da iyi..
  24. Selçuk Bey; Sizin durumunuzda kanaatim kit lens. Kit lenste yanlış tercih yapmış olsanız bile geri dönüşler daha kolay/ucuz. Ben de sizin gibi kafam çok karışıktı, en ucuz kit lensli D3100 aldım. Fotoğraf çektikçe portre ve makro konuları daha çok ilgimi çekmeye başladı. Şimdi 100mm lensim var ve hiç makinemdan çıkarmıyorum. Bana göre kit lens en iyi deneme yanılma seçeneği. (Unutmadan ibadethane çekecekseniz mutlaka açık diyafram düşünün 1.4 veya 1.8 çünkü flaş yasağı olur genelde.)
  25. Selçuk Bey; Maşallah ne betimlemeler yapmışsınız. Sonunda "katil uşak" çıkacak zannettim.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.