İçeriğe git

Burak ÖZTÜRK

Üye
  • İçerik sayısı

    42
  • Katılım

  • Son ziyaret

Burak ÖZTÜRK kullanıcısının paylaşımları

  1. 50mm 1.8'in hiçbir sıkıntısı yok. son derece başarılı ve yeterli bir lens. zamanında ben satıp 1.4'ünü aldım. öyle çok aman aman bir fark görmedim. zaten 1.4 diyaframa nadir durum dışında çok gerek duymuyorsunuz. ayrıca bu lenslerde en açık diyafram en zayıf oldukları nokta. 1.4'e indiğinizde keskinlikten biraz ödün veriyorsunuz.
  2. ikisini de kullandım. 85 mm bir tık önde...
  3. Şuan için sana ve senin makineye önerilecek en iyi/kullanışlı lens tamron 17-50 ya da sigma 17-50. ikisi de optik ve mekanik olarak gayet iyi. amatör kullanıcı için her işe gelir. 85mm'yi de kullandım. mükemmel bir lens ama kullanım alanı sınırlı. eğer ağırlıklı olarak sokak fotoğraçılığı/portreciliği yapmıyor ve konu mankeninizin konumunu kendiniz ayarlamıyorsanız sizin için çok kullanışlı olacağını düşünmüyorum.
  4. Burak ÖZTÜRK

    nikon dx efsanesi 17-55 2.8 hakkında

    Dostum bu lens yanılmıyorsam 2003'ten beri üretimde. Ancak nikon 2003'ten bu yana bu lenste hiçbir iyileştirme yapmadı. Çıktığı dönem itibariyle çok iyiydi hala iyi ama rakipleri boş durmadı tabiki. Bu kadar para verilip alınan lenste ne toz - nem koruma ne de nano kaplama var. Bana sorarsan dx bir lense bu parayı vereceğine git beşte bir fiyatına tamron 17-50 VC al. Aradaki fiyat farkına kıyasla aman aman bir imaj kalitesi farkı yok. Üstelik bu kadar para verip alacaksın sonra fx gövdeye geçince elinde patlıcak. Kim ne derse desin bana çok mantıklı görünmüyor. Tabiki şu olabilir lensin temiz ikinci elini bin TL civarı bulursan da alınır.
  5. Burak ÖZTÜRK

    d3200 için Nikon 50mm. 1.8d

    Bildiğim kadarıyla tokina 100mm 'de af motoru yok. Arkadaşın gövde için uygun olmayabilir
  6. Burak ÖZTÜRK

    Tak-Gez Lens seçimi

    Samyang lensler manuel. Üstelik ilk versiyonları diyafram bilgisini de gövdeye iletmiyor. Yani tamamen manuel kullanıyorsunuz. Manuel odaklama kimi zaman zevkli olsa da çoğu zaman sinir bozucu. Konunuz hareketliyse zaten odağı tutturma oldukça zor. Evet güzel keskin lensler ama kullanım alanı sınırlı
  7. Burak ÖZTÜRK

    Tak-Gez Lens seçimi

    Elinizdeki makine tam kare değil. Sigma 35mm art için o kadar fazladan para vermeye gerek yok. Art serisinde en önemli avantajı köşe performansının iyileştirilmesi. Onun yerine çok daha uygun fiyata sigma 50mm 1.4 ya da nikon 50 1.4 ya da nikon 85mm 1.8g düşünmenizi tavsiye ederim.
  8. Burak ÖZTÜRK

    Tak-Gez Lens seçimi

    Tamron 17-50 ya da sigma 17-50 daha olmadı nikon 24-85 tavsiye ederim. tak-gez lens diyorsanız bunlar işinizi görür. üstelik 2.8 maksimum diyaframıyla oldukça kalteli lensler. Ayrıca emin olun 18-200 ya da 18-300'de maksimum odağı nadiren kullanacaksınız zaten. üstelik maksimum odakları bu lenslerin imaj kalitelerinin en düşük olduğu noktalar. onun yerine açık diyaframlı keskin bir lens daha çok iş görür.
  9. Burak ÖZTÜRK

    d7100 için MAKRO lens önerisi

    Bütçeniz yeterliyse sigma 150MM os yoksa os ' siz versiyon. Odak uzunluğunun fazla olması böcek kelebek arı vs. çekerken iyice dibine girmeden ürkütmeden çekmek noktasında faydalı.
  10. Burak ÖZTÜRK

    Hangi makro lens?

    Listeden tokinayı çıkarın. Lenste af motoru yok d5100 ile AF yapmaz. En azından d7100 alıncaya kadar manuel odaklama yapmak durumunda kalırsınız. Bence tamronu da eleyin çok iyi lens ama bir süre sonra 90 mm'nin makro için yeterli olmadığını anlıcaksınız en azından kelebek arı vs. için. Nikon ' a gelince mükemmel bir lens ancak o kadar parayı gözden çıkarıyorsanız ben size sigma 150MM macro os tavsiye ederim. Optik kalitesi olarak nikonla yarışır ekstradan odak mesafesinde avantajın olur. Odaklaması nikona kıyasla biraz daha yavaş ama makroda alışınca manuel odaklamayı tercih edersiniz zaten.
  11. Burak ÖZTÜRK

    D7100 sensör lekeleri

    Aynı sorun bende de var. İkinci el aldım. 3000 shutter yok daha ama maalesef var. Benim bulunduğum yerde temizlik işini yapan olmadığı için fotozeynepten greenclean ıslak kuru temizleme çubukları aldım bir de hava pompası. %80 oranında gitti. Kalanlar da f 22 üstünde belli oluyor. Zaten f 22 ve üstünü de çok kullanmıyorum. Ama burda asıl sorun nikonun artık buna çözüm bulması gerek. Son yıllarda bu kadar çok insanın aynı sorunları yaşaması tesadüf olmasa gerek.
  12. Burak ÖZTÜRK

    D610 aliyorum

    Samyang 85 mm'yi tavsiye etmem. Zira hareketli konuları manuel odaklama sıkıntılı. 85 MM portre lensi diye sadece portre çekecek değilsiniz ayrıca konu da her zaman sabit durmuyor.
  13. Burak ÖZTÜRK

    D610 aliyorum

    24-85 mm VR için d600 için en iyi kit lens değerlendirmesi yapılıyor. d610 için de geçerli olacağını düşünüyorum. ben d7100de kullandım. gayet iyiydi.
  14. Burak ÖZTÜRK

    D610 aliyorum

    ben 50mm 1.4 g ve d serisini kullandım. DX makinemde arada çok bir fark göremedim. odaklama hızları arasında da çok bir fark yok açıkçası. ama tabi ben giriş seviyesi bir kullanıcıyım. beklentileri yüksek profesyonel abiler için aynısı geçerli olmayabilir.
  15. Burak ÖZTÜRK

    D610 aliyorum

    Hocam 85 MM afs ve afd ayrımı için söyledikleriniz 1.4 olanlar için sanırım. Zira 1.8 versiyonlarını kullandım tam tersi sanki. D serisinde CA daha fazla sanki.
  16. AF kısaltması sadece gövdede af motoru olan makinelerde otomatik odaklama yapar. siz eğer d5100 makinenizde kullanacaksanız lens üzerinde nikon lensler için af-s, sigma için hsm, tamron için kutu üzerinde build in motor ifadesinin bulunmasına bakacaksınız. bunun dışındaki lensleri üzerinde af de yazsa sadece manuel kullanabilirsiniz.
  17. Burak ÖZTÜRK

    portre fotoğrafı için lens

    tamron 60mm 2.0 var. iş görür mü?
  18. Burak ÖZTÜRK

    portre fotoğrafı için lens

    size katılıyorum. paran varsa 70-200 bence de en iyi seçenek hatta VR modeli bile son derece iyi. ben sigma 70-200 OS kullandım. ama sıkıntı şu bu lensler ağır ve büyük. bir yere giderken yanıma alayım da fırsat bulursam fotoğraf da çekerim diyemiyorsunuz. o yüzden sattım. şimdi nikon 85 mm 1.8 var. küçük hafif ve başarılı. yanında giderken her yere taşı.
  19. Burak ÖZTÜRK

    portre fotoğrafı için lens

    size çok katılmıyorum. Eğer düğün fotoğrafçısı değilseniz ya da çok büyük boyutlu baskılar almıyorsanız fx gövde sadece alan derinliği konusunda elinizi biraz daha rahatlatır. ama onu da konuya uygun bir lens ile bir nebze dengelemek mümkün diye düşünüyorum.
  20. Burak ÖZTÜRK

    portre fotoğrafı için lens

    sigma 150 mm için haklısınız. ben de kullanıyorum. iyi yakaladınız mı çok iyi sonuçlar alıyorsunuz. ama dediğiniz gibi makro lens olduğu için af yavaş. ben zaten makro çekerken de artık manuel odaklıyorum. bir de bence 150 mm portre için en azından dx gövdede fazla uzun kalıyor.
  21. Burak ÖZTÜRK

    portre fotoğrafı için lens

    dostum nikon 35mm 1.8, nikon 50mm 1.8g, nikon 50.1.4g, nikon 50.1.4 d, nikon 85mm 1.8g, nikon 85mm 1.8 d, sigma 30mm 1.4 ve sigma 50mm 1.4 kullanmış biri olarak tavsiyem kesinlikle 85 mm 1.8g. onun dışındakilerde benim gibi giriş seviyesi bir kullanıcı için çok aman aman bir fark yok. odaklama hızları hemen hemen aynı. sadece sigmalar bazen yetersiz ışıkta yanlış odaklayabiliyorlar.
  22. Burak ÖZTÜRK

    D7100 KESKİNLİK PROBLEMİ

    Bir de %100 kesme çok ciddi bir oran. Çoğu zaman böyle bir gereksinim duymazsıniz. normal boyutlardaki bir baskıda elinizdeki fotoğraflar gayet iyi sonuç verir
  23. Burak ÖZTÜRK

    D7100 KESKİNLİK PROBLEMİ

    Elinizde farklı lens varsa bir de onla deneyin. Ben de bazen 24-85 vr ile benzeri sonuçlar alıyorum. Ama bunlar muhtemelen Mehmet Beyin ifade ettiği gibi el titremesinden olabilir. AF ince ayar seçeneğini açıkçası hiç denemedim. Ancak nikonun kendi üretim lensleri için böyle bir af ayarı gerekeceğini de çok sanmıyorum.
  24. Dostum sana naçizane tavsiyem o fiyatlara temiz az kullanılmış d5200 alman. Algılayıcı olarak daha iyi çözünürlüğü daha yüksek. Eğer bütçen yeterliyse yine ikinci el temiz d300s ya da d7000 bakabilirsin. Bu gövdelerde af motoru var. Böylece eski ama kaliteli lensleri kullanma imkanın olur. Bu işe bir kere merak sandın mı emin ol d3100 seni kesmeyecek ve daha üst bir gövde ya da farklı lens deneyimleri arayışına gireceksin. Eğer d3100 alacaksan da sana tavsiyem yine 2.el temiz bir makine bakman olacak. Piyasada son derece uygun fiyatlara bulmak mümkün.
  25. Burak ÖZTÜRK

    FLAŞLARDA ZOOM ARALIĞI

    Mehmet Bey sorunu çözdüm aslında çok basitmiş pillerin gücü azalmış. Ben pilin gücü azalırsa flaş hiç çakmaz sanıyordum:)
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.