İçeriğe git

ismail tozan

Üye
  • İçerik sayısı

    69
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Gün Kazandı

    1

ismail tozan kullanıcısının paylaşımları

  1. ismail tozan

    D500 Review

    Merhaba arkadaşlar kendimce çok faydalı buldum. Sizlerde umarım faydalanırsınız. Sayın yöneticiler biliyorum bu bir forum konusu değil paylaşımı uygun bulmazsanız kaldırabilirsiniz. Benim çok hoşuma gittiği için paylaşmak istedim. Saygılarımla.
  2. Çok teşekkürler. Gerçekten tatmin edici ve kafada bulanıklık bırakmayan teknik cevaplar oluyor benim için. Bu siteyi bu yüzden çok seviyorum. İyi ki varsınız.
  3. Cevap doyurucu oldu teşekkür ederim. o zaman şu sonucu çıkarabilir miyim? aynı lensi D5 ile kullanırsam daha hızlı netleme yapabilirim. D5 almak hayal gibi ama bilgi hiçbir zaman hayal değil.
  4. Yasın bey bende aynı fikirdeyim tabii ki D4s ama soruma cevap bu değil benim öğrenmek istediğim body'nin af üzerine etkisi nedir. Aynı lens iki farkli makinada aynı hızda fokuslanabilirmi. Yani her iki body de de uçan bir kuşu 7fps te çekim yaparsak hangisi daha hızlı fokuslanıp net fotoğraf yakalar. Burada bodynin etkisi varmıdır yoksa iş lensetemi bitiyor.
  5. Merhabalar; Dün arkadaşlar ile tartışırken işin içinden çıkılmaz bir noktaya geldik. Bende konunun üstadları burada iken buradan doğru cevabı alayım istedim. Kuş fotoğrafcılığında af hızı çok önemli. Özellikle uçan çekerken. Elimizde 200-500mm f5.6 lensimiz var. Bu lens ile D4s ve D810 body kullanarak uçan kuş çekiyoruz. Bir grup arkadaş af hızı lense aittir her ikisinde de aynı hızda netleme yapar, body ise kendini image kalitesi ve isoda gösterir derken; Bir grup D4s daha hızlı netler ayrıca image ve isoda da daha iyidir dediler. Sonuçta iso ve image kalitesinde anlaştık ama netlemede bulanık kaldık. Bodynin lens üzerindeki af ye etkisi varmıdır? varsa bu ne oranda olabilir? Saygılarımla.
  6. ismail tozan

    Nikon D500 inceleme ve Canon 7D Mark II kıyaslaması

    Çok güzel bir inceleme olmuş teşekkürler...
  7. ismail tozan

    FX body de DX çekimi

    D500 gene kafamı karıştırdı. bu işin sonu yok.
  8. 10 fps up to 200 shots High-speed continuous shooting at approx. 10 fps for up to 200 shots (14-bit lossless compressed RAW) means you don’t miss fleeting moments Nasıl yani dedirtiyor?
  9. Şarj edildikten sonra 3780 kare çekebiliyor. Bir kere şarj et ölene kadar kullan. ne güzel
  10. ismail tozan

    FX body de DX çekimi

    Gönülden teşekkürler.
  11. ismail tozan

    FX body de DX çekimi

    Aslında bu iki cevap tamda öğrenmek istediğim cevaplar oldu. Daha önce aynı konuyu açmış olmama rağmen bu kadar tatminkar cevaplar alamamıştım kafam karıştı ve d7100 kullanmaya devam etme kararı aldım ama o gün bu gündür hala tereddütlerim vardı bu gün bu tereddütlerim kalktı. önümüzdeki günlerde merhaba FX dünyası diyor olacağım. aynı konuyu açmak ile site yöneticilerini kızdırmış olabilirim kusura bakmasınlar ama amacım doğruyu bulmak. Ayrıca internet üzerinden araştırma yapmak iyi bilmediğiniz konularda kafa karışıklığına sebep olmakta ama tecrübe sahiplerinin doğru adrese yönlendirmesi çok yerinde oluyor. Saygılarımla.
  12. Merhaba Arkadaşlar, FX body ile DX modda çekmek ile DX body ile fotoğraf çekmenin karşılaştırmasını yapabilirmisiniz? Artıları nelerdir eksileri nelerdir hangisi daha kaliteli fotoğraf üretir. Bu soruyu sormamın nedeni elim hep FX body almaya uzanıyor ama Kuş fotosu çektiğim için bir türlü kendimi ikna edemiyorum. Ama bunun yanında manzara ve kelebekte (makro) çekiyorum. Burada benim aklıma gelen ilk negatiflik çözünürlük olsa gerek ama FX body lerin iso performansı çok iyi. Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz. Not: lenslerimi geleceğe yatırım olması açısında FX almıştım. Elimde D7100 var kararım full frame olursa inşallah D750 alacağım. Saygılarımla.
  13. ismail tozan

    d7100 için sigma 105 mm

    tamron 90mm vc kullanıyorum çok memnunum
  14. ismail tozan

    D810 VS D750

    Aslında sorunun cevabı sende 1/4000 den hızlı kaç fotoğraf çektin? bu sorunun cevabı içindeki acabayı kaldıracaktır.
  15. ismail tozan

    Chapter Nx 2

    Bence yanlış yapıyorlar bu ikisi aynı program değil ki yeni gelen eskisini aratıyor. Fırça yok, temizleme aracı yok maskeleme yok, yok yok yok nikon bu yanlışlara devam ettiği sürece insanlar soğuyacak ve uzaklaşacaklar.
  16. ismail tozan

    Chapter Nx 2

    Nikon Capture nx3 çıkaracakmı bu konuda bi haber duyan varmı acaba?
  17. Cevaplar için çok teşekkür ederim. Bu şartlarda D7100 ile devam etmek çok daha mantıklı. Bu arada lensim FX bodyler içinde yazmayı unutmuşum. Saygılarımla.
  18. Merhaba Arkadaşlar; kafamı çok kurcalayan bir soru ver ve cevabını bir türlü bulamadım. Elimde FX body olmadığı için testde edemedim. Tecrübeli arkadaşlardan yorum beklerim. Şöyleki; Elimizde D7100 ve D750 ve 600mm lens var diye düşünelim. 5metre uzaklıktaki bir kahve filcanını 600mm lens ile her 2 body ile fotoğraflayalım. kadraj aynı olacak şekilde fx ile çekileni croplayalım. Sonuçta hangisi daha kaliteli olur? Kuş fotografçılığına merağım var. Bunu şunun için soruyorum fx body lerde alanderinliği daha sığ ve iso performansı daha iyi diye biliyorum. Crop sonucu 24mb olan çözünürlük aşağılara düşecektir ama kadraja sığın alanın kalitesi her iki body ile çekilende nasıl olacaktır merak ediyorum. Sonuca göre FX body e geçmeyi düşüneceğim.
  19. ismail tozan

    Hangi makro lens?

    Merhaba Yazdığınız tüm lensler kalite olarak birbirine yakınlar şunu al demek pek doğru olmaz ama ben kara verirken şöyle düşünmüştüm. D7100 yada D5100 dx bir body 1.5 çarpan faktörüne sahip bu yüzden kompozisyon yapabilmek için en geniş olanı seçmeliyim dedim. Tamron 90mm VC li olanını aldım ve şu ana kadar hiç pişman olmadım. sitemden çekillen fotolara bakabilirsiniz. Saygılarımla.
  20. ismail tozan

    Art arda fotoğraf çekimi sorunu

    Mehmet Hocam sana yazma dememiş ki önce forumlara göz at aynı soru varsa cevabını oku orada bulamazsan yaz. Bence gayet mantıklı bir uyarı.
  21. ismail tozan

    D7100 sensör lekeleri

    Merhabalar bende D7100 kullanıcısıyım. Aynı lekeler bende de var sanırım bu genel bir sorun.
  22. ismail tozan

    Sensör lekesi

    Peki neden olur? sayısı artarmı? yapılacak bişi varmı?
  23. ismail tozan

    Sensör lekesi

    Merhaba Arkadaşlar. Bundan önce D3100 ve D5100 kullandım. Şuanda da D7100 kullanıyorum. çekitiğim fotolarda ektekinde olduğu gimi beyaz parlak lekeler oluşuyor bunun sebebi ne olabilir. ve ben bu konuda ne yapabilirim? Saygılarımla.
  24. Cevaplar için çok teşekkür ederim. Kararım Tamron 150-600 oldu. http://www.the-digit...omp=5&APIComp=2 sitesinde tümünü karşılaştırabildim. Hatta Nikon 300mm tc1.4 1.7 ve 2.0 karşılaştırmalarında bile Tamron daha performanslı görünüyor. Katılımı olan arkadaşlara gönülden saygılar ve sevgiler.
  25. Merhabalar, Öncelikle kuşçu arkadaşlara bir sorum olacak. Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim. Sigma 120-300 f2.8 os olmayan versiyonu 3000-3500 arası ikinci elde bulanabiliyor. Tamron 150-600 f5-6.3 vc aynı fiyatlara sıfır olarak alınabiliyor. sizce hangisini tercih etmeliyim amacım kuş fotoğrafcılığı yapmak. Kullanan arkadaşların yorumları çok Önemli. Sigmayı 1.4 - 1.7 - ve 2.0 tc ile kullanabilirim diye düşünüyorum ki 2.0 ile dahi f5.6 olur buda 240-600 aralığı için kanaatimce iyi bir değer. ama sigmada os olmaması dez avantaj gibi duruyor. Amacım keskin fotoğraflar elde etmek tamron sanırım aynı ortamda aynı keskinlik için çok daha fazla ışığa ihtiyaç duyacaktır. bu sebepten kafam çok karıştı karar veremedim. üstadlardan yardım beklerim. Son olarak Body olarak D7100 kullanıyorum. cevaplarınızı heyacan ile bekliyorum. Teşekkürler iyi haftalar.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.