İçeriğe git

exynos

Üye
  • İçerik sayısı

    21
  • Katılım

  • Son ziyaret

exynos kullanıcısının paylaşımları

  1. Merhaba. Tüm lenslerim zaten m42 sıkıntı yaşamıyorum. Yorum için teşekkürler. Verdiğiniz linklere bakacağım.
  2. Herkese merhalar.. M42 lens almayı düşünüyorum da 200 mm. Bu lensler arasında kaldım hangisi daha iyidir. Netlik bakımından ? M42 Auto chinon multicoated 200mm f=3.5 prime lens M42 Pentacon Auto Electric mc 200 mm f:4 lens M42 Auto Tamron 200 mm f:3.5 lens Herkese Teşekkürler..
  3. Anladim. Go pro ile nikon ve canonun kompakt makineleri hakkinda dusunecegim. Tesekkur ederim.
  4. Anladim. icime pek sinmedi zaten. Canonun su alti kompakt makineleri cok hosuma gitti. Go proya da baktim ama ona yine bir ekipman gerekiyor mu ? Go prodan cok anlamadim. Direk su gecirmez yoksa onada bir kutu almak lazim mi ? Bana sadece fotograf ceken birsey lazim videoya gerek yok.
  5. Arkadaşlar herkese merhaba .. Başlıkta da belirttiğim gibi dslr makineler için housing ekipmanları var. Bunların muşamba poşet olanları ve sert plastik olanları mevcut. Bunlardan hangisi iyidir yada bunları tavsiye eder misiniz ? Bu ekipmanları almak yerine sualtı kompakt makine almak daha mı mantıklı ? Birde ne kadar çok geniş açılı olursa o kadar daha iyi benim için. Bu şekilde bir makine tavsiye edebilir misiniz ? Herkese şimdiden teşekkürler...
  6. exynos

    Yıldız Pozlaması Hakkında

    Anladım teşekkürler. Böyle bir pozlama tek karedende olabilir. Birden fazla karedende olabilir diyorsunuz. Bence tek kareden yaparken sensörün yakma olasılığı illaki olacak ne kadar soğuk olsa da. Şimdi şöyle bir durumda var tabi sensör içinde mikron boyutlarda kılcal bağlantılar söz konusu ve ısındığında bu bağlantıların kopma ve boşa çıkma olasılığı yüksek. Bu durumlar hiç hoş değil. Bir yıldız pozlayacam diye binlerce lira verilip alınan makineyi bozmak bana pek iç açıcı gelmedi. Tek tek çekip birleştirmek daha akıl kârı bir iş. Teşekkür ederim..
  7. Herkese merhabalar. Yıldız pozlaması hakkında bir kaç sorum var. Yıldız pozlaması fotoğrafların baktığım zaman 3300,3400,2500 sn gibi enstantane rakamları görmekteyim. Bu sensör için zararlı değil mi ? Bu kadar uzun sensöre zarar vermeden nasıl yapılıyor ? Makineler genelde 15,20 dakikadan sonra aşırı ısıdan dolayı shutter mekanizmasını kapattığını biliyorum. Bu kadar uzun pozlama ölü piksel sayısını aşırı derecede arttırmaz mı ? Cevaplayan herkese teşekkürler.
  8. exynos

    Bir kış masalı

    © Selçuk Emin Tuncay

  9. exynos

    İstanbulda Kış

    Teşekkür ederim...
  10. exynos

    İstanbulda Kış

    Zaman ayıran herkese teşekkürler.. http://www.facebook.com/selcukemintuncay http://www.instagram.com/selcukemintuncay http://www.facebook.com/thegodfather1089 http://www.500px.com/selcukemintuncay

    © Selçuk Emin Tuncay

  11. exynos

    Nikon D100 Sensör Problemi

    Evet en kısa zamanda götüreceğim. İnşallah öyledir..
  12. exynos

    D90 Aldım Şimdi eve stüdyo kurmak için ekipman

    Mehmet bey çok güzel anlatmış. Ama naçizane bir tavsiyem olacak. Sağ saol paraflashlar için softbox önermiş ama onun yerine şemsiye kullansanız bence daha iyi olur. Softbox belli bir alana kadar ışığı verebiliyor. Siz ürün çekimi yapacağınız için şemsiye softboxtan daha fazla alan aydınlatır. Benim görüşüm bu şekilde.
  13. exynos

    Nikon D100 Çok Yavaş Çalışma Problemi

    Gerçekten işinin ehli bir usta. Bir usta herşeyi bilmek zorunda değildir. önemli olan kendini geliştirebilmesi. Ki elektronikte sizde iyi bilirsiniz her gün her saat gelişen bir sektör hocam.. İlk önce bir sensör temizliği yaptıracağım. Normal çekimlerde bir sıkıntı teşkil etmiyor. Ben daha çok uzun pozlama yaptığım için dün böyle bir sıkıntı ile karşılaştım. Normalde Canon makinemde de böyle noktalar oluşuyor ama çok az zaten shopla kaybedilebiliyor. Eğer temizlik işe yaramaz ise normal gezilerde vs yerlerde kullanağım bir makine olarak köşede kalır.. Yorumunuz için teşekkür ederim..
  14. exynos

    Nikon D100 Çok Yavaş Çalışma Problemi

    Evet darbe aldığını sÖyledi. Ben orasını bilmem makine babamındı çÜnkÜ. Elektronik dediğiniz gibi vicdan işi daha da yÜksek bir fiyat diyebilirdi haklısınız. 120 tl'ye kadar çıkabilceğini sÖyledi. Af motorunun bozuk olabilirmiş. Şu anda sensÖrle ilgili bir sıkıntım var onun içinde aynı konu altında (tÜketici sorunları) bir konu açtım sensÖr aşırı derece de yıpranmış. Eğer SensÖr temizleme bu sorunumu dÜzeltecekse yada başka bir tamir gerektiriyor ise gelen yorumlara gÖre servise vereceğim. TeşekkÜr ederim.
  15. exynos

    Nikon D100 Çok Yavaş Çalışma Problemi

    önerdiğiniz yer için teşekkür ederim. Otomatik netleme sorunum çözüldü.
  16. Herkese Merhabalar ! Bir kaç problemime sorun arıyorum. Gelen yorumlar çerçevesimde ona uygun bir yol izleyeceğim. Normal büyültülmemiş fotoğraftaki siyah noktalatın temizlenebilir olduğunu biliyorum. Ancak diğer zoomlanmıs halinde ise aynı kızamık gibi her yerde beyaz noktalar mor noktalar ve turkuaza çalan noktaların olduğunu gördüm. Sönsörü temizletirsem bu noktalar gider mi ? Ya da ayarlarında mı bir sıkıntı var. İlk defa nikon kullanıyorum ayarlarından dolayı mı kaynaklı ? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Burada dosya sınırı kısıtlaması olduğu için dropboxa büyük hallerini attım oradanda bakabilirsiniz. YArdım eden herkese şimdiden teşekkür ederim.. Fotoğrafların büyük halleri https://www.dropbox.com/s/q2zd7jpfc9c9wmz/deneme1.jpg?dl=0 https://www.dropbox.com/s/gkq891c2338uq5g/deneme.jpg?dl=0
  17. exynos

    Nikon D100 Çok Yavaş Çalışma Problemi

    çok teşekkür ederim. Evet bende elektronikçiyim. Söylediğiniz şeyleri bende önemsiyorum. DAha önceden bende Foto Hayyam'a götürmüştüm orasıda makul bir fiyat verdi zaten ama cumartesi burayada bir uğruyacağım. Teşekkür ederim saolasın hocam.
  18. exynos

    Nikon D100 Çok Yavaş Çalışma Problemi

    Kendi bilgisayarımda sıfırladım zaten şuan yavaş çalışma konusunda bir sıkıntım yok. Normale döndü. R06 konusunda ise orayı okumuştum çok daha önceden. Teşekkür ederim..
  19. exynos

    Nikon D100 Çok Yavaş Çalışma Problemi

    Hayır dediğiniz yer değil.Gittiğim yerede tavsiye alarak gitim. Dediğiniz yerin ismi tam olarak özcan Foto Teknik mi hocam ? Dükkanın tabelası falan var mı kolayca bulabilir miyim hayyamın içinde ? Evet İstanbul'dayım giderim tabi. Bu iş yerine güveniyor iseniz.
  20. exynos

    Nikon D100 Çok Yavaş Çalışma Problemi

    Merhaba! Kart okuyucu buldum bir tane kartı formatladım düzeldi. Donanımsal bir sorun mu var diye düşündüm ama değilmiş. Kartta bir problem varmış. Kart 399 Adet gösteriyordu formatladıktan sonra 215 e düştü. Şu an o problemim çözüldü. Birde r06 diye bir hata veriyor. Hayyama gittim. Baska bir lens takıp da denediler. Hala oto fokus yapmıyordu.AFmotorunun bozulduğunu söylediler. Ama internette araştırdım donanımsal bir sorun olmadığını okudum. Bunun hakkında bir bilginiz var mı hocam ? Teşekkür ederim..
  21. Herkese merhaba. Nikon d100 makinem var. Bu aralar aşırı yavaş çalışmaya başladı. Menüye girmesi , fotoğrafı çektikten sonra aşırı beklemesi fotoğrafı görebilmek için vs vs. Böyle bir sorunla daha önceden yaşayan var mı ? Ya da ne sebebten dolayı böyle olduğunu bilen var mıdır ? Makinem daha önceden hiç böyle bir sorun yapmamıştı. Şimdiden çok teşekkürler.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.