İçeriğe git

İlker Atlahan

Üye
  • İçerik sayısı

    11
  • Katılım

  • Son ziyaret

İlker Atlahan kullanıcısının paylaşımları

  1. İlker Atlahan

    Göz

    © İlker Atlahan

  2. Kesinlikle dikkate alacağım. Haklısınız dediğiniz gibi meşakatli bir iş. İnce ayrıntıları da öğrenmeden tek başıma taşın altına elimi sokmam zaten. Yorumuz için teşekkürler. Saygılar
  3. Doğrudur ev ve stüdyo ortamında kullanışlıdır fakat ben ayak üstü okulda veya dışarıda fotoğraf çekmek istiyorum Öneri için teşekkürler ama pek işime yaramaz gibi.
  4. öneri için teşekkürler. Sanırım deneme yanılma yöntemi kalıyor bana Tanıdığım görüştüğüm pro. fotoğrafçı bir abla var onunla da konuşup dediğin gibi ya 1:1 ucuz lenslerden alırım ya da ters düz-tüp yöntemine devam ederim. Tekrar yardımın için teşekkür ederim
  5. Haklısın tabi de hangi makro lensi alıyım? Pahalılar (en azından bana göre). Benim o kadar param olmadığı için tüp gibi alternatif yollara başvurmak zorundayım. Genel olarak makro çekim için en az 7-8 farklı sitede açılmış konulara baktım. Hepsini okudum ve notlar aldım. Kimi sitelerde 18-55mm + tüp +ters lens aparatı ile 1:1 makro lensten çok daha iyi sonuçlar alındığı yazılmış ve fotoğraflarıyla birlikte kanıtlamış. 2-2,5k para vermektense flaş lens tüp vs. gibi alternatif parçaları 1k ya toplamak daha mantıklı değil mi ?
  6. Makro denince akla çiçek böcek gelebilir doğal olarak ama ben daha çok göz ile ilgileniyorum. Belki göz ve flaş pek uyumlu değildir. Göz fotoğrafları ile ilgili pek detay bulamadım. Lakin çekmek istediğim göz fotoğrafı bu tarz ve benzerleri. http://www.isosyo.co...-goz-fotografi/ (bu kadar pro. değil de daha amatörcesi )
  7. 280 mi? iyimiş yaklaşık bir haftadır falan bu tür şeyler için(lens,uzatma tüpü, tripot vs.) tuttuğum bi defter var. Ona ekleyeceğim. Zaten Mehmet hoca tavsiye ettiyse dinlemek lazım. Teşekkürler :-) Bu arada hangi ülkeydi acaba?
  8. Makro çekim detayları için gezmediğim forum okumadığım konu kalmadı ve hemen hepsinde flaş gerekli deniyor. Makro konusunda da bir hayli amatör olduğumu da hesaba katarsak sizce flaş almalı mıyım? Al derseniz flaş önerisi yapar mısınız? (Edit: öğrenciyim)
  9. İlker Atlahan

    Nikon D3100 ile Nasıl Makro Çekim Yapabilirim?

    Öğrenci bütçesiyle makro lens alabileceğimi sanmıyorum, dediğiniz gibi pahali ama en kısa çözümü. Araştırma öğrenme konusunda sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum. Sabırlı ve ilgimi çeken ne olursa öğrenmeyi severim. Bana gereken sizin gibi konuya hakim kişilerin desteğini almak. Bunu da yorum atarak ilgilerek gösteriyorsunuz. Teşekkürler :-)
  10. İlker Atlahan

    Nikon D3100 ile Nasıl Makro Çekim Yapabilirim?

    Kobay bulmak kolay. Etraf insan kaynıyor teşekkür ederim cevabın için. Tanıdık bir fotoğrafçı buldum. Onunla da yüzyüze konuşup oluru olmazı nedir tartıştıktan sonra yolumu çizicem inş.
  11. İstanbul'da yaşayan bir lise 3 öğrencisiyim. Küçüklükten beri fotoğrafçılığa merakım vardır fakat gerek eğitim sistemi gerekse yoğun sınav dönemleri yüzünden bu merakımı bir türlü tatmin edemedim. Geçende I Origins isimli filmi izledim ve filmde çok hoşuma giden göz fotoğrafları çekiliyordu. O çekimler içimde ukte olarak kalmış fotoğraf çekme ilgimi canlandırdı. Konuya gelecek olursak, elimde D3100 body ve 18-55 mm VR siz lens var. Bazı konularda ve sitelerde okuduguma göre lensi bir aparat sayesinde ters takıp çekebiliyormuşuz veya kısa ve pahalı çözüm olarak direk marko lens alınabiliyormuş fakat benim makineye uygun değiller sanırım. Tüp, körük vs. varmış.. Ama şu anlık sadece göz fotoğrafları çekmek istiyorum. 2-3 gündür okuyup araştırma yapıyorum. Uzun lafın kısası bu makineyle, öğrenci bütçesini de varsayıp en etkili göz fotoğraflarını nasıl çekebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim :-)
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.