İçeriğe git

Mustafa Doğan

Üye
  • İçerik sayısı

    41
  • Katılım

  • Son ziyaret

Mustafa Doğan kullanıcısının paylaşımları

  1. Mustafa Doğan

    Ankarada bakım yapan neresi var?

    Tamam teşekkürler,
  2. Merhaba, Fotoğraf makinemin içine sanıyorum toz kaçırdım. iki adet objektifim ve her ikisinde de fotoğraflarda aynı yerde leke çıkıyor. bazen yok oluyor gibi görünüyor ama yine oluyor. Sanırım bu konuda tecrübeli birisine baktırmam gerek. Ankara'da bildiğiniz güvenilir bir yer var mı?
  3. Açıkçası ben teknik bilgi sahibi olmadığımdan katılmadım hiç. Birde sanırım kış mevsimi olmasının etkisi var. Ben şahsen dışarı bile çıkmak istemiyorum soğuk yüzünden. Pek çok şey kaybediyorum belki ama bu sene Ankara Resmen DONuyo. Ama bilen arkadaşların katılımları olsa bizler içinde iyi olurdu. Öneri; Şu yapılsa nasıl olur? Bilgili arkadaşlar Her ay belirli bir günde bir konuyu uygulamalı olarak bulunduğu şehirde grup çalışması olarak gösterse? Mesela ben gece fotoğrafı çekmedim hiç, yıldız fotoğrafı da çekmedim. Hatta bununla ilgili bir konu açmayı düşündüm. "Ankara'da olan ve benimle birlikte kim fotoğraf çekmek ister" diye. Bilen arkadaş tecrübesini anlatırken bende uygulamalı denemiş olacağım. Bunu yapmak için havaların ısınmasını bekliyorum.
  4. Mustafa Doğan

    Tuz Gölü

    Nikon D7100 18.0-105.0 mm f/3.5-5.6 105mm /ƒ/8 /1/1000s /ISO 200 https://500px.com/photo/193239191

    © mustafadogan

  5. Mustafa Doğan

    Peri Bacaları 2

    https://500px.com/photo/189738275
  6. Mustafa Doğan

    X-Rite ColorMunki Smile Hk.

    Prof değilim ama istiyorum doğru renkleri görebilmeyi. Hatta yapabiliyorsa Televizonumu bile yapmak isterim :)
  7. Mustafa Doğan

    X-Rite ColorMunki Smile Hk.

    6 dolar alıyor DHL kargo için sitesinde gördüm. Bu markanın diğer modellerine de baktım En basic olanı bu geldi bana. Benim için Windows 10 da sorunsuz çalışsın. Laptop ve LCD ekranımı doğru kalibre etsin yeterli. Projeksiyon vs. kullanmadığım için gerekde görmüyorum daha ileri seviye sürümlerine. Bu markanın bu modelini kullanan olmamış sanırım. Olsaydı şimdiye yazmış olurlardı.
  8. Mustafa Doğan

    X-Rite ColorMunki Smile Hk.

    Şuan 89$ olmuş, kargo ile birlikte 94$ yapıyor. Kullanıcı yorumlarını okudum. Bazı memnun kalmış bazıları sorun yaşamış. Ben dell xps full hd laptop kullanıyorum. Buna ilaveten ofiste Hp pavilion 22xi ekranım var. Gümrük 75€ kısıtlaması var. Bunu alırsam eğer gümrükte takılır mı sizce ? Birde uygun derken fiyat olarak uygun buldum yoksa çok daha iyi ama çok pahalı cihazlar da var.
  9. Merhaba, Aşağıdaki ürünü almayı düşünüyorum. Windows 10 üzerinde de çalıştığını yazmışlar. Ekran kalibrasyonu için en uygun bu ürünü bulabildim. Daha önce kullanan ve bilgisi olan var mı? https://www.amazon.com/X-Rite-CMUNDIS-ColorMunki-Display/dp/B009APMNB0
  10. Mustafa Doğan

    Nikon makineler de iso en ideal 100/200 ?

    Hiçbir filtre kullanmıyorum. Belkide gözüme öyle hoş görünüyordur. Ya da henüz yeterince PS ve Lightroom bilmediğimden olabilir. O fotoğraf aslında eski 2005-2006 yılına ait. Mamiya marka filmli bir makine kullanma fırsatım olmuştu. Oradan kalma bir fotoğraf. Ben çok beğeniyorum ben onu.
  11. Mustafa Doğan

    Nikon makineler de iso en ideal 100/200 ?

    Bayramdaki gezimde fotoğraf çekme şansım oldu. Hayatımda bu kadar çok fotoğraf çektiğimi hatırlamıyorum. Zaten yeni başladığım için bütün enerjimi bayramda tükettim ve şimdi toplamaya çalışıyorum. Farklı değerlerde vs. çekimler demedim. Kafam allak bullak olmadı değil. Balon üzerinde hareket halinde netliği yakalayamadığım zamanlar çok olmuş. Maalesef oda benim yeniz çok yeni amatör olmamdan kaynaklı. Eminim prof birisi süper fotoğraflar çekerdi. Ben genelde f/8 kullandım. Daha çok mazara çekimi yaptığım için. Yanlız şunu farkettim. Fotoğrafları kontrol ederken görüntüler mavimsi olmuş. Hemen beyaz ayarına baktım ki beyaz ayarı kendi kendine değişmiş! Önce anlamadım neden nasıl değişir derken farkettimki. Menü butonu ekranı yüzümde oynattıkça Menü butonuna değiyor. Oda haliyle sanırım değiştirmiş diye düşündüm. Oysa Beyaz ayarını hep otomatikte bırakıyordum. Böyle bir sorun yaşayan oldumu bilimyorum. Henüz nedenini hala anlamış değilim. Ps ve Lightroom öğrenmeye çalışıyorum boş zamanımda. hatta birkaç fotoğrafda yükledim 500px (https://500px.com/bymustafad)'e. Konusu burası değil bununla ilgili daha önce forumda topic açılmış sanırım ekran kalibrasyonu. Ucuz kalibre cihazı bulamadığım için şimdilik raha kaldırdım. Çok detay var. Öğrenilecek çok şey var : )
  12. Mustafa Doğan

    Nikon makineler de iso en ideal 100/200 ?

    O halde otomatik iso ayarını 1256 ile kısıtlarsam kumlanmalardan da korunmuş olurum değil mi ? Objektif olarak da şunu okumuştum. Minimum diyafram aralığınızın 2 stop fazlasını kullanın. O en idealdir yazıyordu kitapta. Yani 3.5 benim objektifim bunun en ideali sanırım 7 gibi bir şey oluyor. O keskin görüntülerde fotoğraf çekenlere hayranlığım kendim o tür fotoğraflar çekebildiğim de bile bitmeyecek
  13. Mustafa Doğan

    Nikon makineler de iso en ideal 100/200 ?

    Anladım teşekkürler. Biran endişe etmiştim yanlış mı yaptım diye.
  14. Selamlar, Scott Kellby nin kitabında okumuştum. Nikon makineler için en ideal iso değeri 200 olduğu yazıyordu. Onu okumadan önce genelde 100 iso kullanıyordum. Bu değer neye göre belirleniyor? Gerçekten 200 müdür yoksa 100 müdür? Fotoğraf çekerken tüm iso ları neredeyse kullanıyorum. Merak ettim.
  15. Mustafa Doğan

    Nikon D7100 18-105mm ve Canon 650 50mm kit lens

    Para Para Para @atalay mete http://www.anitur.com.tr/tur/ankara-cikisli-kapadokya-turu-2-gece şu tura kayıt oldum. Daha önce gitmediğim için onların beni götürecekleri yerlerin dışına çıkmayacağım. Ben elimden geldiğince bol bol fotoğraf çekip gezeceğim. Lens konusunda açıkçası erken karar vermemekle birlikte mutlaka bir gün bir lens daha alacağım elbet ancak karar veremiyorum. Çok kaliteli olmsa da Tripod um mevcut. Genelde fotoğrafları incelerken mutlaka değerleri yazılmış olanları inceliyorum. Eğer bilgileri yazmıyorsa direk es geçiyorum. Gerçi Ps ile sonradan çok düzenleme yapıldığı için o değerlerde ne kadar önemli açıkçası bilemiyorum. @neehot Prime lenslerde zoom olayının olmadığını öğrendiğimde senin bahsettiğin o zorluklar hemen beynimde hemen ampul gibi yanıvermişti : ) O zorluklarını düşündüğümde evet çok zor. Ama o keskin görüntüler beni öyle cezbediyor ki alayım/almayım kamaşasını çok yaşıyorumki eğer fotoğraf çekmek hevesim heves değil ve hobi ise zaten birgün mutlaka dayamayıp alacağım yada almak zorunda kalacağım. Keşke biraz daha ucuz olsalarmış.
  16. Mustafa Doğan

    Nikon D7100 18-105mm ve Canon 650 50mm kit lens

    Tekrar Merhaba, Linkini baştan sona okudum. Ancak benim için çok çok masraflı bir hobi olacak Mimari çekimler. Bayramda 2 gece 3 günlüğüne Kapadokya turuna kayıt oldum. Ve manzara için ne tür ekipman gerekir diye aşağıdaki linkten makaleyi okudum. http://tahiryildiz.com/manzara-fotografi-nasil-cekilir/ Burada iiyat/performans olarak önerilen ve hem portre hem de manzara fotoğrafı için uygun olduğu söylenen Nikon 35mm f/1.8G DX olanı dikkatimi çekti. elbette hepsi dikkatimi çekti ama benim gibi yeni başlayanlar ve gerçekten devam ettirmek isteyenlerin kendini sınaması için ucuz olmasa da ama diğelerinin yanında ucuz görünen bu lens oldu. ND filtreleri daha önce okumuştum. Ancak ben henüz makinemi öğrenmeden filtrelere pek girmek istemedim. Önce filtresiz neler çekilebilir neler yapılır görmek istiyorum. Bu lensi şuan alabilir miyim bilmiyorum.
  17. Mustafa Doğan

    Nikon D7100 18-105mm ve Canon 650 50mm kit lens

    Çok teşekkürler, Öğrenecek çok şey var daha. Artık prime lensin ne olduğunu öğrenmiş oldum. Param olduğunda uygun bir prime lens alacağım. Şuan sahip olduğum lens ile çektiklerimi 500px'e yükledim, https://500px.com/bymustafad başlangıç için fena görünmüyorlar.
  18. Mustafa Doğan

    Nikon D7100 18-105mm ve Canon 650 50mm kit lens

    Bu mode'lar nereden değişiyor bulamadım. Hangi mode ideldir?
  19. Mustafa Doğan

    Nikon D7100 18-105mm ve Canon 650 50mm kit lens

    haklısınız, bunları da en kısa sürede öğrenmeye çalışacağım.
  20. Mustafa Doğan

    Nikon D7100 18-105mm ve Canon 650 50mm kit lens

    mm demek bu yüzden iki fotoğraf arasında ciddi fark gördüm. Bi an Nikon'dan aşırı soğumuştum.
  21. Mustafa Doğan

    Nikon D7100 18-105mm ve Canon 650 50mm kit lens

    18-105mm lens 50mm lenside içermiyor mu? tek başına kullanım amacı farklımı?
  22. Mustafa Doğan

    Babaannem ve Kedim

    Bu siteye yüklediğim ilk amatör fotoğraf.Mamiya ZE Analog makine, 100iso film ile 2005(2006) de çekmiştim. Lensini hatırlamıyorum. Fotoğraf makinem olmadığı için arkadaşımın geçici kullanmam için vermişti.(Babaannem ve kedim)
  23. Mustafa Doğan

    Nikon D7100 18-105mm ve Canon 650 50mm kit lens

    portreydi ama öyle deneme amaçlı özel bi çalışma değildi. o an Canon da olunca denemek için hemen çekmiştim. gerçekten arada ciddi kalite farkı vardı. Aynı kareyi aynı değerlerde çektim.
  24. Merhaba,Sahip olduğum D7100 18-105 lens ile Canon 650D 50mm lens ile aynı karenin fotoğrafını A modda çektim. Canon 50mm lens ile çekilen fotoğrafın renkleri çok daha canlı ve orjinaline yakındı. Ama benim Nikon D7100 18-105 ile çektiğim fotoğraf da ise aynı kaliteyi alamadım. Sonra bende mi Canon'a geçsem diye düşündüm. Burada etkili olan 50mm lens miydi yoksa Canon muydu bilmiyorum? Nikon D7100 ünde çok iyi bir makine olduğunu düşünerek tavsiye üzerine almıştım.Aramızdaki prof arkadaşlar bu konuda beni aydınlatabilir mi?
  25. Yarın Kapadokyaya gidiyorum günü birlik. Hava çok sıcak olacak, bol güneş. Ancak benim hiçbir filtrem yok. Ne tür fotoğraf çekimi önerirsiniz? Kullanmam gereken bir teknik varmı dır bu tür havalarda?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.