İçeriğe git

ue_photography

Üye
  • İçerik sayısı

    21
  • Katılım

  • Son ziyaret

ue_photography kullanıcısının paylaşımları

  1. SEBAHATTİN ABİM SENİ ÇOK SEVERİM VE SAYARIM SEN NASIL İSTERSEN ÖYLE OLSUN. SEN KIZMA. SİZİN SAYENİZDE ÇOK SEYLER ÖĞRENDİM. NİKON MARKASINI SİZ SEVDİRDİNİZ BANA. İSTERSENİZ BENİ SİLİN ENGELLEYİN. ANCAK GEREKSİZ KURU BİLGİ ORTAMA ZARAR VERİYOR BENCE. DESENKİ ÇIK GİT BU SAYFADAN ONUDA YAPARIM. KEMAL BEY BEN TERBİYESİZ BİR KELİME KULLANMADIM.
  2. BOŞ BAŞLIK AÇMA ALLAHIN SEVERSEN.. KİMİN NE İŞİNE YARAR VERDİĞİN BİLGİ. SAYIN ADMİN SİL ŞU BAŞLIKLARI
  3. merhabalar Sebahattin bey, engin tecrübe ve bilginize güvenerek bir soru sormak istiyorum. abi tele lens alacağım d610 için acaba nikon 70-300mm f/4.5-5.6g if-ed vr  mi yoksa Nikon 300mm f/4D IF-ED Lens mi? yoksa nkon 70 200 2.8 mi.. tabiat kuş manzara çekimleri için... ilki 2. eli 800 lira diğerleri 2000 lira aradaki fark fotoğrafa yansır mı bilmiyorum..sonuçta bunlarda ED cam kullanılmış kaliteli lensler.. üstelik 70 300 de vr var.. f8 de kullanmayı seven biriyim. .veya sizin önereceğiniz objektif varmı.. yardımcı olursanız çok sevinirim saygılarımda... 

    1. ue_photography

      ue_photography

      abi bide bu kırmızı VR yazısı vr2 mi yoksa vr1 mi...altın renginde olanmı yoksa vr2

    2. Sebahattin Demir

      Sebahattin Demir

      Tabiat, kuş, manzara demişsiniz; hangi lensi alırsanız alın bunları tek bir lensle çekmek mümkün olmayacaktır.

       

      Tabiat ve manzara dediğinizde size geniş açı gerekecektir, yani 14mm ile 35mm aralığında bir lens uygun olacaktır.

      Ben bu tip fotoğraflarım için duruma göre;

      - AF-S Nikkor 14-24mm f/2.8G ED

      - AF-S Nikkor 16-35mm f/4g ED VR

      - AF-S Nikkor 24-70mm f/2.8G ED 

      lenslerimden birini kullanıyorum. 

       

      Kuş, vahşi yaşam, spor fotoğrafları için size en az 200mm lens gerekir. Kuş için bu bile az gelecektir çoğu zaman, 300mm veya 400mm daha uygun olacaktır.

      Bu gibi bir durumda; 

      - AF-S Nikkor 70-200mm f/2.8G ED VR II 

      lensimi kullanıyorum.

       

      Altın renginde olan, yani çevresinde altın rengi halka olan lensler üst segment lenslerdir. Bendeki lenslerin tamamı bu şekildedir. Lens seçimi ciddi bir iştir. Alırken en uygunu ve kaliteli olanı seçmek birinci öncelik olmalıdır. Çünkü makineniz ne kadar iyi olursa olsun, fotoğrafınızın kalitesini önce lens belirler. 

  4. MERHABALAR SEBAHATTİN BEY,SİZİ ARTHENOSTAN TAKİP EDİYORUM GERÇEKTEN FOTOĞRAF KONUSUNDA TÜRKİYEDE HATRI SAYILIR VE DUAYEN İSİMLERDEN BİRİSİNİZ. ELİMDE D5300 VAR VE TAMKAREYE GEÇMEK İÇİN NİKON D610 ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM...ANCAK D800E OLMAYAN Anti Aliasing filtre D610 OLDUĞUNU OKUDUM. ACABA BU FİLTRENİN FOTOĞRAFA ARTI VEYA EKSİ OLARAK ETKİSİ OLUR MU EN AZINDAN  NETLİĞİNE VEYA GÖRÜNTÜDE BOZULMA FALAN OLURMU. KULLANANLAR MOİRE VE ALİASİNG ETKİSİNDEN BAHSEDİYORLAR. .VEYA BU ETKİYİ ORTADAN KALDIRMAK MÜMKÜNMÜ..LÜTFEN YARDIMCI OLUR MUSUNUZ...

    1. Sebahattin Demir

      Sebahattin Demir

      Merhaba,

       

      İsminiz olmadığı için nasıl hitap edeceğim bilemedim. D610 gövdeyi bir yıl kadar kullandım, bana göre çok iyi bir gövdeydi, hala da öyledir. Anti Aliasing (AA) Filtre özellikle tekstil ve moda çekimlerinde işe yarayan bir özelliktir. Yani kumaştaki dokunun üzerinde bazen oluşan harelenmeleri ortadan kaldırır. Sadece D610'da değil, D800, D810 ve hatta yeni gövde D850'de bile AA filtre yok.

       

      AA filtre olması yukarıda bahsettiğim avantajın yanısıra bir dezavantajı beraberinde getirir, KESKİNLİK.

       

      O nedenle; eğer profesyonel anlamda tekstil ve boda çekimi yapmayacaksanız AA filtre olmaması bir avantajdır, dezavantaj değil.  

       

      Selamlar.

    2. ue_photography

      ue_photography

      TESEKKÜR EDERİM SEBAHATTİN BEY YÜREĞİNİZE SAĞLIK..

    3. Sebahattin Demir

      Sebahattin Demir

      Rica ederim, ne demek, yardımcı olabildiysem memnun olurum.

      Seçiminiz ve makineniz hayırlı olsun.

      Işığınız bol olsun.

  5. MERHABALAR ELİMDE D5300 VAR VE TAMKAREYE GEÇMEK İÇİN NİKON D610 ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM...ANCAK D800E OLMAYAN Anti Aliasing filtre D610 OLDUĞUNU OKUDUM. ACABA BU FİLTRENİN FOTOĞRAFA ARTI VEYA EKSİ OLARAK ETKİSİ OLUR MU EN AZINDAN NETLİĞİNE VEYA GÖRÜNTÜDE BOZULMA FALAN VARMI. KULLANANLAR MOİRE VE ALİASİNG ETKİSİNDEN BAHSEDİYORLAR. .VEYA BU ETKİYİ ORTADAN KALDIRMAK MÜMKÜNMÜ..LÜTFEN YARDIMCI OLURMUSUNUZ...
  6. ue_photography

    Bulanik görüntü

    FOKUS ÇALIŞIYOR. MESELA 18 VEYA 24 MM DE NET AMA 105 E ALDIĞIMDA BULANIK
  7. ARKADASLAR 18 105 LENSİM VAR. ZOOMLADIĞIMDA GÖRÜNTÜ ACAYİP BULANIKLAŞIYOR. .. NEDENDİR ACABA.
  8. ARKADASLAR MARUMİ ND FİLTRE ALACAĞIM. ACABA KULLANANLAR YORUM YAPABİLİR Mİ.
  9. hocam bufotoğrafta yapılması gereken ne ?
  10. MESELA 9 VE DAHA AŞAĞILARDA ÇEKSEM PERDE HIZI DÜŞER DEMEK İSTEDİM. AMA DİYAFRAM ÇOK AÇILACAK O ZAMAN DAHA BERBAT OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.
  11. İKİ FOTOĞRAFTA SIFIR DEĞERİNDE.. ACABA 1/20 VEYA 1/30 YAPIYORUMDA IŞIKMI FAZLA GİRİYOR.
  12. F16 ISO:100 1/30 18 MM GÖKYÜZÜ PATLAK
  13. sabahattin bey mesela mutfak penceresinden çekiyorum patlama yok salon penceresinden cekiyorum beyaz bulutlar patlak çıkıyor. örnek foto ağacın üstü mesela f11 ısı 100 1/20
  14. tesekkür ederim sebahattin bey...A modunda çekiyorum. sebahattin bey izleme görüntü seceneklerinden (parlak noktalar) seceneğini işaretliyorum.dolayısıyla cektiğim fotoğrafdaki patlak noktaları çok açık görüyorum. zaten lıghtroomada attığımda aynı görüntü çıkıyor. ben bundan kurtulmak istiyorum. acaba verdiğiniz örnek verileri girsem çare olurmu..veya ayarlarda bir hata var...özel ayarlar menusunde bir hata mı yapıyorum.
  15. NİKON 5300 18 105 LENS KULLANIYORUM. KADRAJDA GÖKYÜZÜ VARSA KESİN BİR TARAFLARI PATLAK ÇIKIYOR. YARDIMCI OLURMUSUNUZ.
  16. ue_photography

    Netleme sorunu

    zoomla tam ekrana koyduğun kişiyi tanıyamassın
  17. ue_photography

    Netleme sorunu

    netliyor ama net değil. sanki olmayan sis var
  18. ue_photography

    Netleme sorunu

    18 ve 24 mm normal netliyor. af si açık. ancak 24 mm sonra bulanıklaşıyor.. mesela bir dağa veya tepe ormana netlemeye çalışıyorum
  19. ARKADAŞLAR. NİKON D5300 İLE NİKKOR 18-105 LENSİM VAR. ANCAK ZOOM YAPTIĞIMDA YANİ 24 TEN SONRA NETLEMEDE SORUN YAŞIYORUM. BULANIKLAŞIYOR. LÜTFEN YARDIMCI OLURMUSUNUZ.?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.