İçeriğe git

Yasin ÖN

Üye
  • İçerik sayısı

    16
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Gün Kazandı

    1

Yasin ÖN kullanıcısının paylaşımları

  1. Yasin ÖN

    TimeLapse Sunset MoonSet MoonRise ?

    Ben bu tarz çekimlerde makinemi M moduna alıp netlemek istediğim objeyi zoom yaparak netliyorum. AF'dan her zaman daha keskin görüntüler elde ediyorum. Yalnız güneş çekimine cesaret edemiyorum. Direk gelen güneş ışığı sensöre zarar vermiyor mu?
  2. Yasin ÖN

    Kararsız kaldım 😊

    Dxomark skorlarına baktınız mı? Bence D600 serisi. D600 serisinde çıkan sensör yağ sıçratma olayını D610 ile çözdüler. Ben de sizin gibi düşünürken D610'u kaptım hemen. Ve makinamdan çok memnunum. Yalnız ekipmanlar vs eklenince Dslr ağır olabiliyor. Bence Sony aynasızlara da göz atın
  3. Yasin ÖN

    lens karşılaştırma

    İç mekanda kullanacaksanız ya da manzara fotoğrafı çekecekseniz 24-120. Yok ben dış çekim için kullanacağım keskinlik ve derinlik benim için önemli derseniz 80-200 f2.8 öneririm. 24-120 diyafram olarak fazla açılabilen bir lens değil.
  4. Yasin ÖN

    1 fotoğraf 3 farklı ton

    Benim aynı bilgisayarda hem mac hem windows kurulu. Onlarda bile farkediyor Keşke kalibrasyon cihazları ucuz olsa da rahat rahat alıp kalibre edebilsek.
  5. Yasin ÖN

    Albüm Baskı

    Bu arada konuyu okuyan ve tecrübesi olan arkadaşlar (Reklama girmeyecek ise) Ankara'da Fiyat/Performans olarak tavsiye edebilecekleri baskı firmalarını paylaşırlarsa memnun olurum.
  6. Yasin ÖN

    Albüm Baskı

    Yakın zamanda ben de baskı araştırması yaptığım için öğrendiğim bilgileri sizinle paylaşmak istedim. CMYK baskı genelde OFSET baskılar için tercih ediliyormuş. RGB ise digital baskılar için. Ofset renkli baskılarda matlaşma, S/B baskılarda sararma olabilrmiş. Ofset baskıların atıkları digital baskıların atıklarında daha fazla olduğu için çoğu firma digital baskı yapıyor. Baskı yaptıracağınız firma sizden RGB istediyse RGB yollayın.
  7. Yasin ÖN

    Nikon 85 mm f 1.8 D

    Benim de çok istedğim bir lens. 85 için değil ama 50 için G/D farkını gösteren bir video buldum. Gece çekimleri için D, gündüz çekimleri için G daha ideal gözüküyor.
  8. Adnan bey, Geç cevap için kusura bakmayın. Bu aralar işlerim yoğun olduğu için foruma pek giremiyorum. Belirttiniz ürün 19.2cmX12.8cm boyutlarında. Bu ürünün lümen değeri fazla olursa sert bir ışık olacaktır. Bebek çekimlerinde sert ışık kullanımı bebeklerin gözlerinde kalıcı sorunlar oluşturabilir. Ben 50X70cm boyutlarında bir softbox önerdim size. Işık kaynağı ne kadar büyük olursa o kadar soft bir ışık elde edersiniz. Boyut ve lümen olayını sakın karıştırmayın. Fazla ışığın zarar verdiğini unutmayın. Bu çok önemli!!! Çektiğiniz fotoğrafa baktığımda pozlamada da hatalar olduğunu görüyorum. Diyaframınız minimum F değerindedir diye düşünüyorum. Enstantene değerini biraz daha artırıp isoya biraz daha yüklenebilirsiniz. Bulanıklık sorunu her ne kadar raw çekim ile bu sorunlar düzelse de siz mümkün olduğunda ner fotoğraflar çekmeye çalışın. Ne kadar net fotoğraf çekerseniz raw işleme ile daha da güzel hale getirirsiniz. @neehot bey'in yaptığı örnek yeterince açıklayıcı olmuştur.
  9. Rica ederim. Aynı üründen ofis içindeki bir arkadaşım ile 60x80cm ölçülerinde 2 adet softbox ve 200cm lik ayarlanabilir ayaklar ile set halinde 703TL ye satın aldık. Daha fazla para vermeyin. Ampül olarak da Osram'ın 10.5watt lık led ampüllerini kullanıyorum. 4 beyaz 1 sarı renk ile gün ışığı rengini tutturmaya çalışıyorum. Bol bol güzel fotoğraflar çekmeniz dileğiyle
  10. Adnan bey , Diyaframı açabildiğiniz kadar açın. Enstantene değerini 1/50 den başlayarak bulanık çıkmayana kadar yükseltin. ISO ayarını 1000-1600'e kadar çıkarabilirsiniz. Raw çekip bilgisayar ile düzenleme yapabilirsiniz. Bunları yaptığınız halde karanlık/kötü fotoğraflar alıyorsanız o zaman ışık sorununuz var. Odanın ışığını/ışık sayısını yükseltmenizi öneririm. Başlangıç için sürekli ışık bir softbox da alabilirsiniz. 5 lambalı ve her lambası için ayrı butonları olan softboxlar var. Ben çok beğendim. Işığın şiddetini bebişe zarar vermeyecek şekilde ayarlayabilirsiniz. En önemlisi isteğinizin kırılmaması. Hemen kötü fotoğraflar çekiyorum diye pes etmeyin. Web sitelerinde gördüğünüz o fotoğraflar birçok işlemden geçip o hale geliyor. Ve birçok yardımcı ekipman ile çekiyorlar.
  11. Yasin ÖN

    Önerilen Nikon D810 Ayarları

    Sebahattin Bey, Ben de raw çekiyorum. Çekim sonrası da aşırı bir raw işleme yapmıyorum. Ama bende işlenmemiş görüntü gerçekten çok farkediyor. Fırsat bulduğumda açık ve kapalı halde fotoğraf çekip size göndereceğim. Sanırım ben çekimi etkliyecek yanlış bişeyler daha yapıyorum. Cevabınız için teşekkürler.
  12. Yasin ÖN

    Önerilen Nikon D810 Ayarları

    @Sebahattin Demir Hocam merhaba, Aktif olarak yazılarınızı takip ediyorum. Tecrübelerinizi paylaşıp bizi aydınlattığınız için çok teşekkür ederim. Benim de D610 cihazım var. Yaklaşık 1 yıldır vakit buldukça kullanıcı kitapçığını kurcalayarak ve amatör çekimler yaparak kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Genellikle manzara ve doğa fotoğrafları çekimleri yapıyorum. Siz D-Lihgting modunu kapalı ayarlamışsınız. Ben manzara çekimlerimde bu modu kapattığım zaman gökyüzü patlamalarını çok yaşıyorum. Bu yüzden de devamlı D-Lighting modunu çekimlerimde otomatik moda alıyorum. Sizin de ayarlarında kapalı olarak görünce kafamda "acaba yanlış mı yapıyorum?" sorusu oluştu. D-Lighting modunu kapalı tutmanızın sebebi nedir? Bu modu açık tutarsam çekim kalitemde ekstra bir düşüş olur mu? Ya da D-Lighting modunu kapalı tutarak gökyüzü patlamalarını nasıl engellerim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
  13. Flash dolum süresini beklemiyor olabilir misiniz? Her çekimden sonra flash hazır ışığına dikkat edin. Pil performansına göre flashın tekrar dolum süresi uzayabiliyor. Flasha dağıtıcı takmak yerine tavandan sektirerek deneyin. En öndeki ve en arkadaki kişinin mesafelerini baz alarak alan derinliğini iyi hesaplayın. Herkesin oturduğu fotografla f4 diyafram ile sağlıklı bi netlik alamazsınız. Cep telefonunuza DOF Calculator indirip alan derinliği hesaplamanızı yapabilirsiniz.
  14. Merhaba Nikon D610 ve Android telefon kullanıyorum. Çektiğim raw formatta fotoğrafları OTG kablo kullanarak telefonuma atıp ordan google fotoğraflar uygulması ile düzenleyip istediğim gibi paylaşabiliyorum.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.